Çakır: Un ufak olan milletin alın teridir

DEVA Partisi Gümüşhane İl Başkanı Hamza Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın FETÖ ve LGBT üzerinden muhalefete sosyal terörizm suçlamasında bulunmasına "Sayın Dağ belki ki Gümüşhane'ye karanlıkta iğne aramaya gelmiş. Halbuki gün ışığında etrafına bakması daha anlamlı olurdu” sözleriyle cevap verdi.

Çakır: Un ufak olan milletin alın teridir

Yaptığı açıklamada iktidarın kendisi ile hareket etmeyen herkesi peşin hükümle terörle ilişkilendirmeyi standart algı yönetimi haline getirdiğini öne süren Çakır, “Sayın Dağ literatürde olmayan "sosyal terörizm" diye bir kavram üretiyor. Halbuki terör kavramı hukukta tanımlanan ve suça bağlı olarak ceza gerektiren bir faaliyettir. Ak Parti genel başkan yardımcısı kendi kendine uydurduğu kavramlarla gölgesiyle maç yapıyor" diye konuştu.

Seçimden sonra halkın sırtına yüklenen zamların iktidar ve ortakları aleyhine kitlesel bir itiraza dönüştüğünün altını çizen Çakır,  “Keşke sayın Dağ bu güzelim ülkeyi niye batırdıklarını da anlatsaydı. DEVA Partisi'ne laf yetiştirmek yerine Sayın Babacan'ın 2 buçuk liradan devrettiği doları 27 liraya, 1 buçuk liradan devrettiği mazotun lutresini 40 liraya, tek haneli rakamlarda devrettiği enflasyonu dünya şampiyonluğuna nasıl taşıdıklarını anlatsaydı. 128 milyar dolar ile bıraktığı merkez bankası rezervini nasıl eksi 59 milyar dolara düşündüklerini anlatsaydı. Esas un ufak olan milletin emeği ve alın teridir. Gençlerimizin geleceğini dahi un ufak ettiler. Sabah zam, öğlen zam, akşam zam. Hatta geceleri bile zam yapan bir iktidarla karşı karşıyayız" dedi. 

DEVA Partisi Gümüşhane teşkilatı olarak bundan sonraki süreçte müstakil hareket etmeyi ve seçimlere kendi logoları altında girmeyi hedeflediklerini kaydeden Çakır, “Bize göre ittifaklar kader birliği değil, o seçim için yapılmış işbirliğidir. Biz bu konudaki düşüncemizi genel merkezimize ilettik. Önümüzdeki yerel seçime kendi adaylarımızla katılma arzusundayız. Dolayısıyla biz bugün itibariyle bir ittifak ortağı olarak değil, DEVA Partisi olarak siyaset alanındayız. Ülkemizi Sayın Ali Babacan'ın öncülüğünde yeniden o müreffeh günlere, hatta çok daha ileri bir noktaya DEVA Partisi ile birlikte taşımaya kararlıyız. Bundan başka çıkış yolu olmadığını günlük batışımız fiilen de doğrulamaktadır” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER