CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes Gümüşhane'de

CHP İstanbul Milletvekili ve Emekli Müftü İhsan Özkes, İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in gelmiş geçmiş en büyük devrimci ve inkılapçı olduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes Gümüşhane'de
CHP İstanbul Milletvekili ve Emekli Müftü İhsan Özkes, İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in gelmiş geçmiş en büyük devrimci ve inkılapçı olduğunu söyledi.

Partisinin Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen “Din ve Siyaset İlişkisi” konulu konferansına konuşmacı olarak katılan CHP İstanbul Milletvekili ve Emekli Müftü İhsan Özkes, Allah’ın Peygamber efendimizi bir ülkeye, bir partiye, hatta dünyaya bile değil alemlere rahmet olarak gönderdiğini söyledi.

Kutlu Doğum Programlarında Peygamber efendimizin yalnızca onlarınmış gibi bir tavır göründüğünü kaydeden Özkes, “Peygamber efendimiz bu dünyaya fakir geldi fakir gitti. Peygamberi dilinden düşürmeyen siyasetçilere baktığımızda ise harun gibi gelip karun gibi gittiklerini görüyoruz. Maden Peygamberin yolundasınız biraz da ondan örnek alın.” dedi.

“2013 YILINDA ALLAH’TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKMAM DİYEN KAÇ KİŞİ VAR?”

‘İslam’ı örtü yaparak, istismar ediyorsanız Allah’ın rızası olmaz şeytanı mutlu edersiniz’ değerlendirmesinde bulunan Özkes, “Bu ülkede en çok üzerinde durulması gereken konu hak isteme ve aramadır. Camilerde bile eşitliği kaldırdılar. Yok vip camisi, yok protokol camisi diye. 2013 yılında ben Allah’tan başka kimseden korkmam diyen kaç kişi var? Gittiğimiz yerlerde soruyoruz insanlara nasılsınız diye. İnsanlar konuşmaya korkuyor. Böyle insanlık mı olur?” diye konuştu.

Türkan Saylan’ın cenaze namazını kıldırdığında kendisine ve Saylan’a olmadık laflar edildiğini hatırlatan Özkes, şöyle konuştu: “Ben namazını kıldırdım diye demediklerini bırakmadılar, rahmetlinin arkasından onca laf ettiler, bizi cehennemin ortasına göndermeye çalışıyorlar. Obama diyor ki ben Hristiyan’ım onu da Müslüman etmeye çalışıyorlar. Ben bunu anlamakta güçlük çıkıyorum. Ben CHP’deyim diye öyle diyorlar. Senin dedende bu partideydi bundan 30-40 sene önce.”

“İSLAM COĞRAFYASINDA ÖLEN DE ÖLDÜREN DE ALLAHU EKBER DİYOR”

İslam dünyasının bugünkü karmaşık haline de değinen Özkes, “7 milyar insanın 4 milyarı Müslüman, Hristiyan ve Yahudi. Geri kalan 3 milyar Allah, Peygamber, Kitap tanımıyor. Allah bu dini 7 milyarın tamamına gönderdi. Ama bu 2 milyarlık İslam dünyasının kendi iç çekişmesi, birbirlerini yemesi, ölenin de öldürenin de Allahu Ekber diye bağırması, ben Müslümanım, sen değilsin, ben senden fazla Müslümanım tartışmaları İslam’ın 7 milyara gitmesine engel oluyor. Şayet bu 7 milyar Müslüman değilse, bu 2 milyarlık İslam dünyasının vebalidir. Türkiye’de bile yapılan entrikaları düşünecek olursanız bu konuyu daha iyi kavrarsınız. Alemlere gelmiş İslam’ı bir siyasi partinin flamasının, şemsiyesinin altına sokamazsınız.” dedi.

“SİYASET BİR GÜREŞ MEYDANIDIR”

Siyasetin bir güreş meydanı olduğunu, er kişinin güreş meydanına çıkıp güreşmesi gerektiğini dile getiren Özkes, şu eleştirilerde bulundu: “İki kişi meydana çıkar birisi diyor ki sen beni yıkamazsın çünkü benim cebimde Kur’an var. Sen beni yıkarsan cebimdeki Kur’an da yere düşer. Dolayısıyla sen Kur’anı yıkmış olursun. Çıkar şu Kur’anı adam gibi güreşelim. Yok koyamam. Güreşeceksen böyle güreş. Böyle güreş olur mu? Bu siyaset midir? Namertlik midir? Şuanda yapılan bundan farklı değildir.  İslam ve Hz. Peygamber doğru algılanmalı ve insanlarda huzur bulmalıdır. Çünkü saltanat için, iktidar için, makam, mevki için din kullanılırsa başta bu Allah’a karşı duruş ve itaatsizlik olur ve din bundan fayda görmez. Sadece bu dini istismar edenler han hamam sahibi olurlar.”

“İSLAM, KOMÜNİZM VE FAŞİZMLE BAĞDAŞMAZ FAKAT SOSYALİZME YAKINDIR”

Konferansın son bölümünde katılımcılardan gelen soruları cevaplandıran Özkes, “Sosyalizm ve İslam dini uyuşuyor mu?” şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: “İslam bir dindir. Sosyalizm, kapitalizm, komünizm gibi izmler ideolojiktir. Yani insan ve toplum ürünüdürler. İyidir yada kötüdür. Neticede insanların ortaya koyduğu ideoloji ve fikirlerdir. Ama İslam insan ürünü değildir. İnsanı yaratan Allah’ın ürünüdür. Ancak şu yaşadığımız hayatta kapitalizmle İslam bir ikiz kardeş gibi olmuş. Kur’an’a göre İslam ve kapitalizm kesinlikle bir araya gelemezler. İslam kapitalizme ne kadar karşı ve uzaksa, komünizme de, faşizme de o kadar uzaktır. Halbuki sosyalizm biraz farklıdır. Sosyalizm, iş, emek, insan onuru, haysiyet, paylaşım, eşitlik, hukuk gibi insani değerleri öne çıkaran bir sistemdir. Böyle ele alacak olursak İslam’da ki o ayetler ve hadislerdeki insan hakları gibi konularla ilişkili görebiliyorsunuz. İslam izmlerle sosyalizmle, kapitalizmle, komünizmle, faşizmle bağdaşmaz, hepsine aynı uzaklıktadır ama sosyalizmin içine muhteviyatına bakıldığına İslam’la sosyalizmin ciddi şekilde örtüşen ayet ve hadisleri görebilirsiniz.” dedi.

“ATATÜRK’E HAİN, İŞBİRLİKÇİ, HIRSIZ DİYEMEDİLER AMA ONA DİNSİZ DEDİLER, ATATÜRK’E KİM DİNSİZ DİYORSA DİNSİZDİR”

Atatürk’ün din hakkındaki görüşleri hakkındaki başka bir soruyu da cevaplandıran Özkes, “Atatürk’ün hizmetçisi diyor ki, yalnız kaldığında Atatürk öyle bir Allah derdi ki onun gibi Allah diyene rastlamadım. Atatürk’ün Kur’an okunurken ağladığını anlatan kaynaklar var. Gözlerinden yaşların aktığını anlatan çok. Bugün dokunmatik ağlayanlar var. Dokundun mu ağlıyor, sipariş üzerine ağlayanlar var. Atatürk Kur’an okunurken ağlardı, onlardan hiç birisinin Kur’an okunurken ağladığını gören var mı? Daha önce de söylemiştim yine söylüyorum Atatürk’e dinsiz diyenler dinsizdir. Bunu samimi ve inanarak söylüyorum. Diyanet İşlerini, İlahiyat Fakültelerini ve İmam Hatip Lisesini açan Atatürk’tür yani CHP’dir. Atatürk’e hain diyemediler, işbirlikçi diyemediler, hırsız diyemediler. İngilizlerin sözüne uyarak ona dinsiz dediler. Dolayısıyla Atatürk’e kim dinsiz diyorsa dinsizdir” diye konuştu.

“TÜRKÇE EZANIN ASLINA DÖNMESİ İÇİN CHP MİLLETVEKİLLERİ DE OY VERDİ”

Türkçe ezanla ilgili bir soruyu da cevaplandıran Özkes, şunları söyledi: “Türkçe ezandan arapça ezana dönülürken CHP vekillerinin neredeyse tamamı bu kanuna destek vermiştir. 2013 yılındayız CHP’nin ne ezanla, ne Kur’an’la, ne dinle, ne imanla en ufak bir sorunu yoktur.”

“HZ. MUHAMMED EN BÜYÜK DEVRİMCİ, İNKILAPÇIYDI”

Bir gün bana sordular Peygamber devrimci miydi? Bende dedim ki Hz. Muhammed dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisiydi. Devrimci deyince bizim dindarlar sokaklarda slogan atan, birşeyler yapanları sanıyorlar. Onlarda devrimcidir, başımızın gözümüzün üstündeler. İslam sadece Allah’tan korkmayı, sadece ona inanan ve ondan dileyen bir anlayıştadır. Hz. Muhammed bu anlamda en büyük devrimci, en büyük inkılapçıdır.” 

Programa Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, partililer ve vatandaşlar katılırken, programın sonunda CHP Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar tarafından Özkes’e plaket verildi.
Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2013, 21:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER