Saraç: Günyüzü ve Üçtaş meselesi artık siyasetin meselesidir

İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Sebahattin Saraç, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük ‘ün, Danıştay’ın Kürtün ilçesinin Üçtaş ve Günyüzü köyleri ile ilgili kararının ardından yaptığı ‘Üçtaş ve Günyüzü köylerini siyasete malzeme yaptırmayacağız' açıklamasına tepki gösterdi. 

Saraç: Günyüzü ve Üçtaş meselesi artık siyasetin meselesidir

Cumhur ittifakına rekor oy çıkan şehrin milletvekilinin Günyüzü ve Üçtaş köyleri ile ilgili yaptığı açıklamanın talihsiz bir açıklama olduğunu kaydeden Saraç, “Şehrin coğrafi sınırları değişiyor ve şehrin seçilmiş Milletvekili bu işin siyasete malzeme yapılmaması gerektiğini söylüyor. Bir kere bu cümleyi en son kuracak yetkili milletvekilidir. Bu şehrin sınırları değişiyor ve şehir küçülüyorsa iş bu raddeye gelmeden müdahale etmeli, bu noktaya gelmesinin önüne geçilmeliydi. Sayın Küçük’e bir şehrin sınırlarının değişmesinin ne anlama geldiğini soruyorum” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında “Hangi siyasi parti bunu siyasete malzeme yapıyorsa Sayın Küçük ’ün bunu da açıklamasını istiyoruz” ifadelerini kullanan Saraç, “Bu işi siyasete malzeme yaptırmayız diyerek zaten kendisi siyasete malzeme yaptı. Sayın milletvekillerimizin sınırlarımızın değişmemesi hususunda gayretleri ve çabaları nelerdir bunları kamuoyuyla paylaşmalarını istiyoruz. Bu konu neden kamuoyuna daha öncesinde değil de şimdi sızdırıldı? Neden seçim zamanına denk getirildi? Bunları bilmek vatandaşın en büyük hakkıdır” diye konuştu.

“Gümüşhane siyasetinin sınırlarımızdan daha önemli meselesi olamaz”

Gümüşhane siyasetinin, ilin sınırlarının değişmesinden daha önemli meselesi olmadığına dikkat çeken Saraç, “Sayın Küçük, konuyu gündeme getirirken direk ‘siyasetin malzemesi olmasın’ cümlesiyle gündeme getiriyor, konuyla ilgili bilgilendirme yapmıyor ve kendisi bir siyasi partinin milletvekili. Günyüzü ve Üçtaş köylerinin Doğankent’e bağlanması artık siyasetin malzemesidir. Gümüşhane siyasetinin, sınırların değişmesinden daha önemli bir meselesi de olamaz. Düğünleri ve cenazeleri siyasete malzeme yapanlar ilin sınırları değişirken siyasete malzeme yapmayacağız diyemez, dememelidir” ,ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER