CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Gümüşhane'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin Milletvekili adayları Mustafa Gültekin ve Eda Çubukçu’ya destek vermek için Gümüşhane’ye geldi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Gümüşhane'de
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin Milletvekili adayları Mustafa Gültekin ve Eda Çubukçu’ya destek vermek için Gümüşhane’ye geldi.

Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen mitingde halka seslenen İnce’ye CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, Milletvekili adayları Mustafa Gültekin ve Eda Çubukçu, CHP Bayburt Milletvekili adayları Murat Bülbül, Önal Aşut eşlik etti.

Gümüşhane ve Bayburt milletvekili adaylarıyla birlikte seçim otobüsünün üzerine çıkarak Gümüşhanelilere seslenen İnce, iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamalar yaptı.

“BU MEMLEKETİN BU MİLLETİN İTİBARINI KORUYAMADILAR”

Sözlerine ‘Sizlere Yalova’daki Gümüşhanelilerin selamını getirdim’ diyerek başlayan İnce, “Soruyorum sizlere. Siz hiç hayatınızda 81 vilayette aynı anda elektrik kesildiğini gördünüz mü? Bunlar memlekette elektriği koruyamadılar. Sokakta Özgecan’ı koruyamadılar. Musul’da konsolosluğu koruyamadılar. Suriye’de Süleyman Şah’ı koruyamadılar. Kışla’da askerimizi koruyamadılar. Bunlar okulda öğretmeni koruyamadı, sokakta öğrenciyi koruyamadı. Bu memleketin bu milletin itibarını koruyamadılar.” dedi.

“TÜRKİYE’DE 17 MİLYON YOKSUL VAR”

Türkiye’de 17 milyon yoksul olduğunu söyleyen İnce, “Gece sokakta aç yatan çocuklar var. Bu ülkede 89 bin kişi borcundan dolayı hapiste yatıyor. Bu ülkede 436 bin kişi kaçak durumunda. Evine yatmaya gidemiyor polis beni yakalar diye. Bunlar bu ülkeyi 13 yıldır yönetenler, bir gün geliyor esnafçı oluyorlar. Sonra esnafla kavga edip fırsatçı oluyorlar. Başka bir gün sağcı oluyorlar, sonra değişiyor solcu oluyorlar. Bir gün Gümüşhane’ye gelip şehit babası oluyorlar, sonra Diyarbakır’a gidip Barzani’nin eş başkanı oluyorlar.” diye konuştu. 

“ONLARIN ADI AK, BİZİM ALNIMIZ AK”

İnce, Cumhurbaşkanı’nı hedef alan açıklamalarına şöyle devam etti: “Meydanlara kefenle geldim diyor. Sen kefenle geldiysen biz Çanakkale’de kefensiz yatanların torunlarıyız. Onların adı AK bizim alnımız ak. Farkımız bu. Seçim meydanlarında elinde Kuran-ı Kerimle geziyor. Kuran bizim kutsal kitabımızdır. Kuran’ın siyaset meydanlarında işi olmaz. Meydanlarda beni cemaat aldattı diyor. Önceden ne istediler de vermedik diyordu şimdi cemaat beni aldattı diyor.”

“TÜRKİYE SURİYE’NİN İÇ İŞLERİNE KARIŞTI”

7 Haziran’da milletin isteğiyle iktidar olacaklarını savunan İnce, partisinin vaatlerinden bahsederek, “Parayı nereden bulacaksın diye soruyorlar bize. Sen sarayına nereden kaynak bulduysan biz de fakir fukaraya öyle para bulacağız. 2 milyon Suriyeli Türkiye’de geziyor. Yalova’da sokaklar Suriyeli dolu. Zavallı bu insanlar, ne yapsınlar sığındılar Türkiye’ye. Türkiye Suriye’nin iç işlerine karıştı, Suriye’nin başı belaya girdi. İnsanlar kaçtı Türkiye’ye sığındı. 2 milyon insandan bahsediyoruz 1 milyon kaçak işçi var Türkiye’de başka ülkelerden onlar çalıştığı için sizin çocuklarınız iş bulamıyor. Siz iş bulamıyorsunuz. Size gelince para yok. Ama Suriyelilere geldi mi 5 milyar dolar para ödetti.” dedi.

“Demokrasi mücadelesini solcular verir, sağcılar da öyle yan gelip yatarlar” diye konuşan İnce, “Bir çivi, bir nalı, bir nal, bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit bir memleketi kurtarır. Milletvekili adaylarımızı size, sizi de Allah’a emanet ediyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 23:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER