'Darbeler Nesli Ezberci Robota Döndürdü'

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Demir, darbelerin genç nesli ezbere dayatılan bir robota dönüştürdüğünü belirterek, yeni eğitim sisteminin bunu ortadan kaldıracağını söyledi.

'Darbeler Nesli Ezberci Robota Döndürdü'
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Demir, darbelerin genç nesli ezbere dayatılan bir robota dönüştürdüğünü belirterek, yeni eğitim sisteminin bunu ortadan kaldıracağını söyledi.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte milyonlarca öğrencinin ders başı yaptığını belirten Demir, yaptığı açıklama ile bir dizi değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin genç nüfusunun çoğu dünya ülkesinin nüfusundan fazla olması nedeniyle ciddi bir gelecek potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Demir, geçtiğimiz yıllarda yapılan darbelerle değişen eğitim sisteminin eğitimden ziyade tek tip insan yetiştirmeyi hedeflediğini, bunun da genç nüfusu ezbere dayatılan bir robota dönüştürdüğünü söyledi.

AK Parti iktidarlarının eğitime verdiği önemin altını çizen Demir, “Eğitime verdiğimiz önemi daha iktidara geldiğimiz ilk zamanlarda bütçede eğitime ayırdığımız bölümü artırarak gösterdik. Fatih Projesi ile tüm derslikler modern eğitim araçlarıyla donatılarak tüm öğrencilerimizin bilgi çağı becerilerini kazanmış, yenilikçi, girişimci bireyler olarak yetişmelerini sağlayacağız. Yeni 4+4+4 sistemi ile okula başlama yaşı daha aşağı çekilirken zorunlu eğitim ve öğretimin süresini de on iki yıla çıkardık. Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi, okuma becerileri, yazarlık ve yazma becerileri, drama, yaşayan dil ve lehçeler gibi birçok dersi seçmeli olarak alabilmesini mümkün hale getirdik. Kat sayı adaletsizliğini ortadan kaldırarak İmam Hatip ve Meslek liselerinin mağduriyetlerini giderdik.” dedi.

“76 üniversite vardı 165 oldu”

Demir, iktidara geldiklerinde 76 olan üniversite sayısını bugün 165’e çıktığını, öğrenci burslarına yaptıkları iyileştirmeler ve ders kitaplarının ücretsiz verilmesinin de onlarca yıl konuşulmasına rağmen AK Parti vizyonu ile gerçekleştirilebildiğini kaydederek, “Eğitim icraatlarımızı bu dönem üniversite harçlarını kaldırarak taçlandırdık. 2023 Türkiye’sine ulaşmanın yolu, hepimizin bu taşın altına elini koyarak sevdiği işi en iyi şekilde yapmaktan geçiyor. Ecdadın izinde ve bize bıraktığı emanetin bilincinde olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim-öğretim yılında ders başı yapan tüm öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diliyorum. Gelecek bizlerin eseri olacaktır!” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2012, 18:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER