Durmaz’dan önemli açıklamalar

26.Bayburt Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenine katılmak üzere bölgeye gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MYK Üyesi Musa Küçük ve MHP Gümüşhane İl Başkanlığının organizasyonuyla düzenlenen kahvaltıda Gümüşhane’ye misafir oldu.

Durmaz’dan önemli açıklamalar

Ramada Otelde düzenlenen ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in de katıldığı geniş katılımlı toplantıda ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, Cumhur İttifakı birleşenleri olarak bir arada olmalarının önemine vurgu yaptı.

İl, ilçe ve Belde Belediye Başkanlarının tamamının yanı sıra MHP İl ve İlçe Teşkilatları ve Ülkü Ocaklarının da tam kadro katıldığı toplantının açılış konuşmasını MHP İl Başkanı Nadim Aydın yaptı.

Aydın, “Bugün itibariyle başlayan Bayburt’ta Dede Korkut Şenlikleri var. Çok kıymetli büyüğümüz şenliklere katılmak için Bayburt’a giderken bizlere misafir oldu, onurlandırdı. Kendisine teşekkür ediyorum. MHP Belediyelerinin yapmış olduğu pek çok işler var bunların açılışları olacak. Değerli büyüğümüz işlerinin yoğunluğundan ötürü bugün Gümüşhane’den ayrılacak fakat ilerleyen zamanlarda İnşallah kendilerini Gümüşhane’de en az 3 gün ağırlamak istiyoruz. Ziyaretleri için kendilerine tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte milli birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı olunduğunu ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz ise “Bayburt’ta yapılan Dede Korkut etkinliklerine katılmak üzere yola çıktığımızda Gümüşhane’deki arkadaşlarımızla bir araya gelmeyi en azından hasret gidermeyi ve burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi almayı uygun gördük Bu vesileyle Gümüşhane’deyiz. Hepinizin de takdir ettiği üzere Türkiye çok zor ve sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. İçeride ve dışarıda pek çok sorunla mücadele ettiğimiz şu süreçte en büyük gücümüz milli birlik ve beraberliğimizdir. Bugün burada Cumhur İttifakının bileşenleri olarak bir araya gelmiş olmamızın esasında bunun bir göstergesidir” diye konuştu.

“Hepiniz takdir edersiniz ki yüzyılın en büyük sağlık problemi olarak değerlendirilen pandemi bütün dünyada olduğu gibi ülkemizi de yakından etkilemiştir” diyerek küresel krizi işaret eden Durmaz, “Pandemi dolayısıyla bozulan dengeler tüm dünyada tedarik noktasında yaşanan aksaklıklar ister istemez ülkemizde de sorunlara sebebiyet vermiştir. Bu durumun sadece bizim ülkemizde yaşanıyormuş gibi aktarılması hakikaten ülkemize ve insanımıza yapılan en büyük haksızlıklardan biridir. Pandemi sorununda bile meseleyi hükümetin yanlışıymış gibi gösterme yanlışına düşen bir muhalefet anlayışı var” ifadelerini kullandı.

Pandeminin akabinde Ukrayna - Rusya savaşının bazı dengelerin bozulmasına neden olduğunu belirten Durmaz, “Doğal olarak akaryakıt ve buna bağlı olarak birçok ürünün fiyatlarında bir artışa sebebiyet verdi. Daha düne kadar akaryakıt fiyatlarındaki artışlar ısrarla manşete çekip sanki zamların sadece Türkiye'de yapılıyormuş gibi gösterenler biraz haysiyetleri varsa son bir kaç gündür yapılan fiyat düşüşlerini de aynı şekilde manşete çekip bunu da hükümetin başarısı gibi göstermesi lazım. Ama ne yazık ki fiyatlar yükselince bunu hükümeti karalamak için bir bahane olarak kullananlar fiyatlar düştüğünde aynı haysiyetli tavrı sergilememektedirler. Dolayısıyla biz önümüze bakacağız ve buna göre bir değerlendirme yapacağız” dedi.

Anadolu’nun büyük bir kesiminde Cumhur İttifakının hala daha büyük bir başarıyı temin edeceğinden zerre kadar kuşkusu olmadığını söyleyen Durmaz, “Cumhur İttifakının hala daha çok güçlü bir şekilde temsil edildiğinden ve güzel sonuçlar olacağından şüphem yok. Türkiye üzerinde bulunduğu jeostratejik konum sebebiyle dünyanın üzerinde hesap yaptığı bir ülke konumunda. Türkiye’nin güçlenmesi, büyümesi, gönül coğrafyamızda yer alan tüm insanlığın hayrına ve yararına olacak bir gelişmedir. Bu sebepten Türkiye’nin buradan güçlü bir şekilde çıkması lazım. Birlik ve beraberliğin korunması adına şunu ısrarla söylüyoruz; Karşı taraf yani 6+1 dediğimiz masa açık ve net bir şekilde terör örgütleriyle kol kola yürüyor. Terör örgütlerine bel bağlamış durumda. Dolayısıyla onların Türkiye’ye verebileceği bir şey yok ve olamaz. Biz bunu bilerek Cumhur ittifakının Cumhurbaşkanlığı seçiminde hem de parlamentoda çoğunluğu sağlanmasının temin edecek şekilde çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Mevcut belediye başkanlarına seslenen ve uyarılarda bulunan Durmaz, “Hiç kimse kendi seçiminin hesabını yapmayacak. Bayrağı yere düşürmemenin hesabını yapacak. Bayrak yere düşmeyecek. Önümüzdeki seçim yüzyılın seçimidir. Bu doğrultuda olmayan hiç kimse ile bırakın yol yürümeyi, konuşma bile konuşmayız. Cumhur İttifakının bu kutlu yürüyüşünün kesinlikle devam etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Türkiye’yi engellemek isteyenlerin her gün yeni bir senaryo ile karşılarına çıktıklarının altını çizen Durmaz, “Önce geziyle başlayıp sonra 15 Temmuz teşebbüsüyle buna devam edenler, sonrasında terör örgütlerine destek vererek Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü kesintiye uğratmak isteyenler şimdi de dolar ve döviz üzerinden Türkiye’ye operasyon çekiyorlar ve engellemeye çalışıyorlar. O münasebetle biz önümüze bakacağız. Biz bu olup bitenleri doğru anlayıp Türkiye’nin bu yürüyüşünden geri kalmaması için üzerimize düşeni fert fert hakkını yerine getireceğiz. Ne işimiz var Libya’da, Afrin’de şurda burda diyenlere inat tam 40 yıldır Türkiye’nin başına musallat ettikleri PKK terörünün kökünü kazımak üzereyiz. Yerli yazılımlarla gerçekleştirilen İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Silahsız Hava Araçları (SHA) dünya savaş konseptinde bir değişikliğe yol açtı. Bunu da Ukrayna- Rusya savaşında somut olarak gördük. Savunma Sanayide yapılan bu devrimlerin terörün kökünün kazınmasında da çok büyük katkıları oldu. Elbette bu durumdan Türkiye üzerinde hesaplar yapanlar rahatsızlar. 40 yılda terörle mücadele için yaklaşık 2.5 Trilyon dolar harcamışız. Türkiye’nin brüt dış borcu 448 Milyon dolar. Bu rakam dış borcumuzu 4-5 defa sıfırlayabilecek bir rakam ve bir insanımızın milli gelirinde 2 bin dolar artış demek. Şehitlerimize gani gani rahmet diliyorum öte yandan da ekonomik boyut çok ciddi ve terörle mücadelemizde Allah’ın izniyle sona yaklaşmış durumdayız, kökü kazınmak üzere. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde ilan etti Suriye’de güvenli bölge oluşturmak üzere yeni bir harekat hazırlığı gündemde” dedi.

Toplantının son bölümünde katılımcıların sorularını cevaplayan Sadir Durmaz, Dede Korkut 26. Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni’ne katılmak üzere Bayburt’a hareket etti.

Haber: Zeynep Kaya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER