MHP’nin Kongre Takvimi Belli Oldu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Orhan Mazman, partisinin kongre takvimini açıkladı.

MHP’nin Kongre Takvimi Belli Oldu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Orhan Mazman, partisinin kongre takvimini açıkladı.

Mazman, yaptığı açıklamada demokrasiye inanmış, milletin seçme ve seçilme haklarının korunması hassasiyeti olan her türlü demokratik sonucu hazmeden partisinin Aralık ayı içerisinde ilçe kongrelerini Ocak ayının ilk yarısında ise il kongresini yapacaklarını söyledi.

Aralık ayı içerisinde yapılacak olan ilçe kongreleri için çalışmaların tamamlandığını, il kongre hazırlığının ise ilçe kongrelerinin bitmesiyle birlikte tamamlanacağını kaydeden Mazman, ilçe kongre tarihlerini şöyle sıraladı: Kelkit 6 Aralık 2014, Torul 8 Aralık 2014, Kürtün 10 Aralık 2014, Şiran 11 Aralık 2014 tarihinde, Köse 12 Aralık 2014, Merkez İlçe 20 Aralık 2014.

Parti Genel Merkezi ve İl Teşkilatı olarak kongrelerde demokratik davranma konusunda hassasiyetle davranacaklarını dile getiren Mazman, kongrelerde Siyasi Partiler Kanunu, Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü ve kongrelerle ilgili olarak 01.11.2014 tarihli Genel Merkez genelgesine harfiyen uyulacağının altını çizdi.

Mazman, basın açıklamasında ülke ve şehir gündemiyle ilgili de şu değerlendirmede bulundu:

“Ülkemizin çok büyük ekonomik, güvenlik ve siyasi sıkıntılarla iç içe olduğu bir dönemde olmasına rağmen milletimize olan güvenimiz devam etmektedir.

Ülkemiz içte ve dışta bir kuşatma ile karşı karşıyadır. Gittikçe katlanan cari açık, yükselen faizle birlikte enflasyon artmakta ve işsizlik giderek büyümekte ve kronikleşmektedir.

Üniversite mezunu gençler adeta ayarlanırcasına asgari ücretle güvenlik görevlisi, temizlik işçisi ve mutfak işçisi olarak taşeron firmalarda çalışmaya mecbur bırakılmıştır.

Son günlerde artan terör olayları ile ülkemizin polisi ve askeri kahpece arkadan vurularak şehit edilmekte, okullar yakılmakta, Güneydoğu İllerimiz ve ilçelerinde adeta ayaklanma ve özerklik provaları yapılmaktadır.

Ayrıca plansız, programsız ve denetimsiz yandaş maden ocaklarında peş peşe katliam gibi maden kazaları meydana gelmektedir.

Kısacası Türkiye’nin özet tablosu böyle olunca, İlimiz Gümüşhane’de de durum çok iç açıcı değildir.

İlimizde gittikçe düşen eğitim seviyesi, başta ilçe hastaneleri olmak üzere yeterli olmayan sağlık personeli ile hizmet vermeye çalışan hastaneler. Kapanan işyerleri ve işini kaybeden vatandaşlarımız ilimiz manzaralarından bir kaçıdır.

Özellikle yüzlerce işçiye istihdam sağlayan Mastra Koza Altın İşletmelerinin kapanması, işinden olan, ekmek kapısını kaybeden vatandaşlarımızın cevabını arayıp bulamadığı sorular.

Bu şartlarda Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye Genelinde kongrelerini yapmaya hazırlanmaktadır.

Gümüşhane’de yaşayan hemşerilerimiz,  Milliyetçi Hareket Partisinin her üyesi, Partimize gönül vermiş Ülkücü-Milliyetçi bütün arkadaşlarımız, yapılacak olan kongrelerde seçme ve seçilme haklarını sonuna kadar kullanacak, sevgi, saygı ve beraberlik içerisinde bu süreci tamamlayacağız.

Kongrelerimizin hayırlı uğurlu olması dileğiyle, İl Teşkilatı olarak hazırlık çalışmalarını yürüten arkadaşlarıma teşekkür ederken, kongrelere emek koymak, katkı sağlamak ve fikir sunmak isteyen her arkadaşımızı Teşkilatım ve İl Başkanı olarak dinleyeceğimizi, fikirlerini alarak uygulamaktan memnun olacağımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2014, 23:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER