Milletvekili Beyaz Gümüşhane’nin sorunlarını aktardı

Gümüşhaneli hemşehrimiz İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Ersin Beyaz, TBMM genel kurulunda kentin sorunlarıyla ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Milletvekili Beyaz Gümüşhane’nin sorunlarını aktardı

Şiran ilçesinin Günyüzü köyünden olan Beyaz, “Memleketim Gümüşhane adına önemli birkaç konuyu dile getirmek istiyorum” diyerek meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada Tersun Tünelini ve Köse Dağı Tünelini önceledi.

“Tersun Tüneli ve Köse Dağı tüneli biran önce yapılmalı”

Anadolu coğrafyasını Karadeniz'e bağlayan Tersun Dağı’na yapılacak tünelin bölge trafiğini daha güvenli hâle getireceğini, kombine ulaşım konusunda ülkenin iç ticaret hacmine de büyük katkı sağlayacağını ve bununla birlikte mesafeyi 19 kilometre kısaltacak olan yolun yakıt ve zaman tasarrufuyla bölgesel ulaşıma büyük faydası olacağını kaydeden Beyaz, “Gümüşhane-Tersun yolunu sadece şehrimiz özelinde değil Zigana Tüneli’nin de bağlantı tüneli olarak değerlendirmek gerekiyor. Bu bağlamda yapılacak Tersun Tüneli daha da önem kazanıyor. Yine, bir türlü bitirilemeyen ve ertelenen Gümüşhane Köse Havaalanı’nın yapım çalışmalarının hızlandırılması ve havaalanının Gümüşhane bağlantı yolu olan Köse Dağı Tüneli ve bu hattı besleyen bağlantı yollarının bir an önce tamamlanması gerekmektedir” dedi.

“Vatandaşlarımız köylerinin akıbetini soruyor”

8 Aralık 2021 tarihli ve 4897 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına göre Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinin Bağlama, Damlı ve Kırgeriş adındaki üç köyünün arazileri gasp edildiğini, Trabzon’un arazilerinin genişletildiğini ve Gümüşhanelinin topraklarının alındığını ifade eden Beyaz, “Bunun sebebi, dönemin 4 bakanının da Trabzonlu olmasıdır, bu hatadan dönülmüyor olmasının sebebi de yine bölge siyasetçilerinin hâlâ etkin rol oynamasıdır. Tek adam rejiminin geldiği nokta budur; 1 imzayla 3 yerleşim yerinin toprakları başka bir şehre bağlanıyor. Bu durumdan vatandaşlarımız rahatsız, “Komşu illerimize mahcup olduk.” diyorlar.  Vatandaşlarımız köylerinin akıbetini soruyor. Bu mağduriyet acilen çözülmelidir” diye konuştu.

“İlçe ve beldelere doğalgaz götürülmesi önemli”

Konuşmasında doğalgaz konusuna da değinen Beyaz, ilçe ve beldelere doğal gaz hizmetinin götürülmesinin büyük şehirlere yığılmış, başta emekliler olmak üzere ciddi bir nüfusu ilçe ve beldelere göç etmeye teşvik edeceğini belirterek, “Bu durum sadece Gümüşhane için değil, tüm ülkemiz için geçerli ve önemli bir konudur. Özellikle kış aylarında boşalan ilçe ve beldelerimizde neredeyse hayat duruyor, bunun aksine şehir merkezlerimizde yığılmalar oluyor ve dönemsel sorunlar kentleri ve toplumu zorluyor. Bunun içindir ki özellikle doğal gaz hizmetinin taşraya hızla götürülmesi elzemdir” ifadelerini kullandı.

“Süleymaniye Kayak Merkezi projesi biran önce hayata geçirilmeli, verilen stat sözü tutulmalı”

Konuşmasında Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde Süleymaniye Turizm ve Kayak Merkezi Projesine ve stadyum projesine de değinen Beyaz, “Daha önce çok kez yatırım programına alınmış ama uygulama projesi başlamamıştır. Bölgeye ekonomik ve turistik büyük getirisi olacak tarihî Süleymaniye Turizm ve Kayak Merkezi Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesini hemşehrilerimiz talep ediyorlar. Yine, beş sene önce dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seçimlerde söz verdiği ve her seçimde tekrar tekrar vadedilen şehir stadının yapılmasını tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimiz bekliyorlar. 3. Lig’de takdire şayan mücadele eden gururumuz Gümüşhanespor’umuza güzel bir stat yakışacaktır” dedi.

“Bölgesel teşvikler doğru, adil ve sonuç getiren şekilde düzenlenmeli”

Gümüşhane’ye Ankara’dan değil Gümüşhane’den bakarak yatırım yapılması gerektiğinin altını çizen Milletvekili Beyaz, “Anadolu’nun geliri düşük, ekonomisi dar ve göç veren şehirlerine yeniden hayat verebilmemiz için bölgesel teşvikleri doğru, adil ve sonuç getiren şekilde düzenlememiz gerektiğini vurguluyor, bu vesileyle Gümüşhaneli hemşehrilerimizi ve genel kurulu saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
29kösesamilsahin
29kösesamilsahin - 5 ay Önce

helalolsunsanasiranlihemserim

SIRADAKİ HABER