Yeniden Refah EYT’de sınır istemiyor

Yeniden Refah Partisi Ekonomik İşlerden Sorumlu Gümüşhane İl Başkan Yardımcısı Adem Kökçan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yaptığı açıklamada bu durumun bir sorundan öte bir hak meselesi olduğuna vurgu yaparak, hükümete konunun bir an önce çözüme kavuşturulması çağrısında bulundu.

Yeniden Refah EYT’de sınır istemiyor

Genel Başkanları Dr. Fatih Erbakan’ın iktidarları halinde konunun derhal çözüme kavuşturulacağı yönünde basın huzurunda imzalı ve noter tasdikli belge verdiğini hatırlatan Başkan Yardımcısı Kökçan, “Faiz lobilerine milyarlarca lira ödemekte olan hükümet, vatandaşa gelince sineğin yağını hesap etmekten vazgeçmelidir. 2023 yılı bütçesinde faiz ödemesine 560 milyar lira ayıran, imtiyazlı holdinglere 100 milyar lira garanti ödeme yapan, israf noktasında sınır tanımayan iktidar sahipleri bi zahmet vatandaşın hakkını da teslim etsin. Hesap kitap yapılmayan, maliyet fayda dengesi gözetilmemiş, sırf hatır gönül işlerine harcanan milyarlarca lira EYT’li vatandaşlarımızın isteklerini karşılamaya yeter de artar bile” dedi.

“Yaş Sınırı Yeni Haksızlıklar Doğuracaktır”

Bu noktada yaş sınırı ile ilgili bir kriter konulmasının yeni bazı haksızlıklar doğurabileceğine dikkat çeken Kökçan, “Bizlerin talebi herhangi bir yaş sınırının olmamasıdır.1999 yılında çıkartılan kanunla hukuka aykırı bir şekilde gasp edilen hakların yeni bir hukuksuzluğa meydan verilmeden iadesi yapılmalıdır. Yeniden Refah Partisi olarak bütçeye eklenecek maliyeti farkında olmakla beraber, hukuken de, siyaseten de doğrusunun bu olduğunu düşünmekteyiz” diye konuştu.

“1999 Yılında Çıkartılan Kanun İle Vatandaşların Hakkı Gasp Edilmişti” 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in, "EYT'den istifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz" şeklindeki ifadesini yorumlayan Kökçan, “Sayın Bakanımızın bu ifadeleri EYT’li vatandaşlarımızın taleplerini karşılamamaktadır. Kanunun çıktığı 8 Eylül 1999 tarihi öncesi iş başlangıcı olan kardeşlerimizin arzusu o döneme ait emeklilik kriterlerinin uygulanmasıdır. 1999 yılında bir kanun çıkartılmış ve bu kanun geriye doğru işletilerek vatandaşlarımızın hakkı gasp edilmiştir. Yeni çıkartılan hiçbir kanun vatandaşın aleyhine olacak bir şekilde geriye dönük olarak işletilemeyeceğinden, sorunun çözümü düzenleme ile değil, hakların iadesi ile mümkündür” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER