Çelik Gümüşhane’nin ilki oldu

Gümüşhane’nin ulusal Voleybol Hakemi Bahtiyar Çelik, 2019- 2020 sezonunda Voleybol Süper Liginde müsabaka yönetme hakkı elde etti. Türkiye genelinde AB Klasmanı olan 20 Voleybol hakeminden biri olan Çelik, Gümüşhane’de de bu klasmandaki ilk voleybol hakemi oldu.

Çelik Gümüşhane’nin ilki oldu

Gümüşhane’nin ulusal Voleybol Hakemi Bahtiyar Çelik, 2019- 2020 sezonunda Voleybol Süper Liginde müsabaka yönetme hakkı elde etti. Türkiye genelinde AB Klasmanı olan 20 Voleybol hakeminden biri olan Çelik, Gümüşhane’de de bu klasmandaki ilk voleybol hakemi oldu.

Gümüşhane’yi bu klasmanda temsil edecek ilk voleybol hakemi olan Çelik, 2004 yılında voleybol hakemliğine başlamıştı. Son yıllarda gösterdiği başarılı performansını bu yıl yapılan Voleybol Hakemleri Klasman sınavındaki başarısı ile taçlandıran Çelik, 29 Haziran 2019 tarihinde Ankara’da yapılan Voleybol Hakemleri Klasman belirleme sınavında başarı göstererek AB Klasmanlığına yükseldi ve Türkiye genelinde AB Klasmanı olan 20 Voleybol hakeminden biri oldu. 

Son 10 yılda kulüpler bazında Gümüşhane voleybolunda görülen başarı son yıllarda ivme kaybederken voleybolun önemli bir paydaşı olan hakemlikte bu başarının gelmesi Gümüşhane adına memnuniyet verici bir durum olarak değerlendirildi.

Voleybolun en önemli paydaşlarından biri olan hakemliğin fahri bir görev olduğunu ve bu camiaya mensup olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik, bu yıl yapılan klasman sınavında başarılı olarak ve Türkiye Voleybol Federasyonu Merkez Hakem ve Gözlemciler Kurulu Başkanlığı’nın da uygun görmesi ile AB Klasmanlığına yükseldiğini belirtti. 

Sorumluluğunun bundan sonra daha da arttığını, bu klasmanda olmanın sorumluluklarını yerine getirmek ve kendisine güvenenlerin güvenini boşa çıkarmamak için daha çok çalışacağını dile getiren Çelik, kendisinin voleybolun içinden geldiğini, uzun yıllar bir çok kulüpte sporcu ve antrenör olarak görev yaptıktan sonra 2004 yılında voleybol hakemliğini seçtiğini, hakemliğe başlayan her hakem gibi hayalinin bir gün voleybolun en üst liginde düdük çalmak ve başarılı bir şekilde müsabaka yönetmek olduğunu söyledi.

Bu hayalinin gerçekleşecek olmasından ve bu klasmana çıkmayı başaran ilk Gümüşhane hakemi olmaktan dolayı da ayrıca mutlu olduğunu belirten Çelik, “Bizler bu yolda ilerlerken, arkamızdan gelen genç kardeşlerimizin de önünü açıyoruz ve onların daha güzel yerlerde olmaları için onlara yol gösterici olmaya, rol model olmaya çalışıyoruz AB klasmanlığına layık gören başta Türkiye Voleybol Federasyonu Merkez Hakem ve Gözlemciler Kurulu Başkanı Aziz Yener olmak üzere, bana bu camiada katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Hakemlik hayatına 2004 yılında Ordu Ünye’de açılan voleybol hakem kursunda başarılı olarak başlayan Çelik, Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği’ni derece ile bitirmiş, bir süre Milli Eğitim Bakanlığı’nda Beden Eğitimi Öğretmenliği ve idarecilik yaptıktan sonra 2009 yılında Gümüşhane Üniversitesi Spor Şube Müdürlüğüne atanmıştır. Şu an halen Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde Fakülte Sekreteri olarak görev yapmaktadır. 

Kendisini bu başarısından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER