Gümüşhane sportif yetenek taramasında Türkiye ikincisi oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde başlatılan Türkiye Sportif Yetenek Taramasında Gümüşhane ülke genelinde ikinci oldu.

Gümüşhane sportif yetenek taramasında Türkiye ikincisi oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde başlatılan Türkiye Sportif Yetenek Taramasında Gümüşhane ülke genelinde ikinci oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolünün ardından yürürlüğe giren proje ile sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması, çocuk ve gençlerin sporla tanıştırılması ve sporun sevdirilmesi, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor dallarına yönlendirilmesi ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerinin sağlanması amacıyla Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Faaliyeti başlatılmıştı.

Gümüşhane il merkezi ve 5 ilçeden seçmelere bin 231 öğrenciden bin 172’sinin katıldığı projede yapılan değerlendirme neticesinde 146 öğrenci barajı aşarak Temel Hareket Becerileri Eğitim ve Gelişim Modülü ve 2 aylık Temel Düzey Modül 1’i tamamlayarak, Spora Özgü Temel Eğitim ve Hareket Becerileri Gelişimi Modülü olan 4 aylık Orta Düzey Modül 2’ye devam ediyor.

Spor Genel Müdürlüğünün yaptığı değerlendirmeler sonunda Türkiye Sportif Yetenek Taramasında 2018-2019 sezonunda 3. Sınıf öğrenci, taranan, seçilen ve eğitime devam eden sayılar göz önünde bulundurularak yüzde 87,4 oranında başarı sağlayan Gümüşhane Türkiye ikincisi oldu. 

Ankara’da yapılan değerlendirme toplantısında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına Spor Hizmetleri Şube Müdürü Selahattin Taş’a plaket takdim edildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mücahit Atalay, Türk sporunda üretken sürdürülebilir ve başarılı bir sistem geliştirerek sporcu nesiller yetiştirmek, olimpiyatlar için sporcu havuzu oluşturmak, bilimsel destek vermek ve ulusal spor sisteminin geliştirilmesi, sporcu performanslarını en üst düzeye taşıyacak bilimsel yapının oluşturulması amacıyla başlatılan projenin devam ettiğini belirterek bu faaliyette emeği geçen antrenörler ve paydaş kurum olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerine teşekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER