Gümüşhane takımları bu hafta kök söktürdü

Türkiye’de çeşitli spor dallarında mücadele eden 5 profesyonel takımımızın hepsi bu hafta sonu oynadığı müsabakalarından galibiyetle ayrıldı.

Gümüşhane takımları bu hafta kök söktürdü
Türkiye’de çeşitli spor dallarında mücadele eden 5 profesyonel takımımızın hepsi bu hafta sonu oynadığı müsabakalarından galibiyetle ayrıldı.

İlk olarak Türkiye Bayanlar Voleybol 1.lig, B grubunda mücadele eden Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği takımının sahasında konuk ettiği Pursaklar Voleybol İhtisas’ı 3-0 yenmesiyle başlayan galibiyetler silsilesi, bu müsabakadan hemen sonra Erkekler Hentbol 1.ligde mücadele eden Gümüşhane Belediyesi takımımızın Karşıyaka Belediyesi’nin 25-24 mağlup etmesiyle devam etti.

Hafta sonunun ilk günün 2 galibiyetle tamamlayan temsilcilerimiz Pazar günü de bu başarılarını devam ettirdi.

Pazar günü ilk maçta Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve liglerin tek namağlup takımı Gümüşhanespor sahasında konuk ettiği Kastamonuspor’u 3-2 mağlup etti. Kaleci Hasan Hüseyin’in kalesinde devleştiği, bir penaltıyı kurtardığı müsabakanın ardından en yakın rakibimiz MKE Ankaragücü’nün Menemen Belediyespor takımına 4-3 yenilmesinin ardından 4 gün sonra tekrar liderlik koltuğuna bu kez 3 puan farkla oturdu.

Aynı gün içerisinde Türkiye Erkekler Voleybol 1.lig, B grubunda mücadele eden ve namağlup lider durumdaki Gümüşhane Torul Gençlik takımımız da deplasmanda TVF Spor Lisesi’ni 3-1 mağlup ederek liderliğini korudu.

Futbolda Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Kelkit Belediye Hürriyetspor ise Bayburt deplasmanında Bayburt Belediyespor’u 5-1 yenerek 10'a yükseltti.

Türkiye’nin en küçük şehirlerinden birisi olmasına rağmen oynadığı tüm profesyonel spor müsabakalarında Türkiye’de salon ve statların nadir dolduğu illerden birisi olan Gümüşhane’de son dönemde elde edilen başarılar dikkat çekerken, başarıyla birlikte spora olan ilginin gittikçe arttığı gözlendi.
Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2016, 22:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER