Gümüşhaneli Özel Sporcular Antalya'da

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Antalya’da bugün başlayan Özel Sporcular Atletizm Şampiyonasında Gümüşhane’yi 4 sporcunun temsil ettiğini söyledi.

Gümüşhaneli Özel Sporcular Antalya'da
Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Antalya’da bugün başlayan Özel Sporcular Atletizm Şampiyonasında Gümüşhane’yi 4 sporcunun temsil ettiğini söyledi.

Türkiye Özel Sporcular Federasyon başkanlığının 2014 yılı faaliyet programında yer alan ve 26 Mart tarihine kadar devam edecek olan şampiyonada Gümüşhaneli sporcuların üç adım atlama, gülle atma ve uzun atlama branşlarında yarışacaklarını söyleyen Aslan, “Gençlik ve Spor kulübümüzün yürüttüğü Engelleri Sporla Aşalım projesi ile özel sporcularımızın öz güvenlerinin artması, toplumla daha kolay bütünleşmelerinin sağlanmak için yüz özel sporcuya sportif eğitim verilmiş ve sporcularımız bu gün artık müsabakalarda yarışacak düzeye gelmiştir.” dedi.

Engelli sporcular için geçtiğimiz yıllarda yürüttükleri projelerin yanında bu yıl da “Engele takılma kulübe takıl”, “Engeller Engelimiz olmasın” projeleri ile özel sporculara yönelik faaliyetlere devam ettiklerini kaydeden Aslan, yapılan ve devam eden projeler kapsamında 100’e yakın özel sporcuya sportif eğitim verildiğini ve bu sportif eğitimler sonucunda sporcuların performanslarında büyük bir artış meydana geldiğini söyledi.

“GÜMÜŞHANE’DEN PARALİMPİK OLİMPİYATLARINA SPORCU KATILABİLİR”

Özel sporculardan Mihriban Kaya ve Onur Kopuzlu’nun Türkiye’de özel sporcularda Zihinsel Engelliler Dünya Federasyonu (INAS) derecelerine en yakın dereceler elde ettiklerini, Asiye Eroğlu’nun ise katıldığı müsabakalarda kendi yaş gurubundan büyük sporcuları geçtiği halde yaşının küçük olmasından dolayı Milli takım kampına çağrılmadığını hatırlatan Aslan, özel eğitim antrenörü Gülizar Bozlak Şahin yönetiminde sporcuların performanslarının geçen yıllara nazaran çok daha iyi olduğunu belirterek, böyle devam edilmesi halinde Paralimpik Olimpiyatlarına Gümüşhane’den de sporcuların katılabileceğini vurguladı.

Aslan, bu bağlamda kendilerine sürekli destek veren Vali Dr. Yusuf Mayda başta olmak üzere herkese teşekkür ederken, şampiyonaya Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Mihriban Kaya’nın 800 metre gülle atma, Dilanur Eroğlu’nun bin 500 metre üç adım atlama, Onur Kopuzlu’nun 800 metre üç adım atlama ve Tekke Gençlik ve Spor kulübü sporcusu Asiye Eroğlu’nun 800 metre uzun atlama branşlarında mücadele edeceğini de sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER