Kız Futbol Köyü Görkemli Başladı

1 Temmuz 2012 Pazar günü başlayan 'Gümüşhane Kız Futbol Köyü' projesinin resmi açılışı, dün Naim Ağaç Spor Tesislerinde düzenlenen törenle yapıldı.

Kız Futbol Köyü Görkemli Başladı
1 Temmuz 2012 Pazar günü başlayan 'Gümüşhane Kız Futbol Köyü' projesinin resmi açılışı, dün Naim Ağaç Spor Tesislerinde düzenlenen törenle yapıldı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 80 çocuğun 10 günlük kampa alınacağı Futbol Kız Köyü’nün açılışına; Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Kuşakkaya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Turan Tuğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gümüşhane Şube Başkanı Yalçınkaya Kömürcüoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü Çocuk, Okul ve Genç Futbolu Uzmanı Aktuğ Sönmez, Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Merkezi Okul Futbolu Uzmanı Sertan Kırağası, Gümüşhane Özel Eğitim A.Ş. Genel Müdürü Muhammet Köroğlu, Gümüşhane Kız Futbol Köyü Teknik Koordinatörü Zafer Güler, 10 günlük kamp süresince miniklere eğitim verecek eğitmenler, minik futbolcular ve çok sayıda davetli katıldı.

Koordinatörlüğünü Malatya ilinden Zafer Güler’in yaptığı Gümüşhane Kız Futbol Köyü’ne; Trabzon 6, Ordu 7, Giresun 3, Artvin 2, Rize 7, Erzurum 5, Erzincan 2, Bayburt 1, Samsun 7, Amasya 6, Sinop 2, Tokat 5, Adana 10, Mersin 4, Gaziantep 4, Kayseri 2, Yozgat 1 ve Gümüşhane 6 olmak üzere toplam 80 kız sporcu katılıyor.

10 gün sürecek Gümüşhane Kız Futbol Köyünde görev yapacak antrenörler ise şu şekilde; Hasan Alemdaroğlu-Kocaeli, Meryem Özyumuşak-Adana, Selçuk Şahiner-Eskişehir, Gamze İskeçeli-İzmir, Nurdan Bener-İzmir, Yasin Yakışan-Erzurum, Ahmet Yurtsever-İstanbul ve Selma İzitaş-Samsun.

Gümüşhane Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, ‘Hanede Dans’ topluluğunun harika gösterisiyle başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Merkezi Okul Futbolu Uzmanı Sertan Kırağası, “2007 yılında Van’da başlattığımız bu projemiz, her yıl ülkenin çeşitli yerlerinde 12 yaşındaki çocuklarımızın eğitimi için sürdürülüyor. Bizim bu projede amacımız bir taraftan elbette nitelikli futbolcular yetiştirmek ama bundan çok çok daha önemlisi ülke için iyi vatandaşlar iyi bireyler yetiştirmek. Bu projeyi de bu çabanın ürünü olarak tanıtmak, aktarmak isterim. Gümüşhane’de geçtiğimiz yıl erkek futbol köyü organize edilmişti. Bu yıl ise Kız Futbol Köyü faaliyet gösterecek. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Gümüşhane’de gerçekten candan ve içten karşılandık, bu yüzden projede emeği geçen herkese Futbol Federasyonumuz adına bende candan ve içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise, “geçen yıl Futbol Köyü'ne erkek sporcuların katıldı. Bu yıl ise kız sporcuları ağırlamaktan, onları Gümüşhane'de görmekten büyük mutluluk duyduk. Yaz okullarını, sadece spor sahasında değil değişik konularda insanların kişilik olarak gelişmesine katkı sağlayan, sosyal yönden belli bir noktaya gelmesine öncülük eden önemli etkinlikler olarak görmek gerekir. Çocuklarımız aldıkları eğitimle daha iyi bir noktaya geliyorlar.Öncelikle Futbol Federasyonumuza çok teşekkür ediyoruz. Az sayıda şehre verilen Futbol Köyleri Projesinin iki yıl üst üste ilimize verilmesi bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Futbol küçük yaşlarda eğitimle başladığı taktirde ilerleyen zamanlarda yetişen gençler, eğitimli, donanımlı ve önemli bireyler olarak vatanına hizmet etmesinde en önemli etken oluyor. Bu projeyi önemsediğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Misafirlerimiz burada kalacakları 10 gün içerisinde, hem futbolun temel kurallarını öğrenecek, hem Gümüşhane’yi daha yakinen tanıyacak ve beklide ömür boyu sürecek dostlukların temeli atılacak. Gümüşhane’de futbol seviliyor ve önemseniyor. Bu vesile ile yine Futbol Federasyonumuza ve değerli yöneticilerine, gerek geçtiğimiz yıl ki Erkek Futbol Köyünün gerekse bu yıl ki Kız Futbol Köyünün ilimize kazandırılmasında büyük çaba gösteren genç ve başarılı antrenörümüz Sezgin Köprülü’ye Sayın Valimiz Dr. Yusuf Mayda’ya ve bu önemli projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış programında kürsüye son gelen Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda ise yaptığı açıklamada, Kız Futbol Köyünün Gümüşhane’de yapılmasına karar veren Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine teşekkür etti.

Sporun gençler için ayrılmaması gerek bir uğraş olması gerektiğini belirten Mayda, “"Bugün başlattığımız Kız Futbol Köyü, Türkiye'de Kocaeli ve Gümüşhane olmak üzere iki ilde gerçekleştiriliyor. Ben bunun gururunu yaşamaktan dolayı mutluluğumu ifade ediyorum. Futbol Federasyonu'na da ilimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Sportif faaliyetler, kaynaşmayı sağlayan önemli etkendir. Bir kaynaşma, bütünleşme teşkil ediyor. Gelecek hafta Minikler Karate Türkiye Şampiyonası ilimizde gerçekleştirilecek. Bin 200 civarında genç sporcumuzu da misafir etmiş olacağız. Gümüşhane hem Karadeniz Bölgesi'nin hem de Doğu Anadolu Bölgesi'nin özelliklerini içeriyor. Dolayısıyla gelen sporcularımız, misafirlerimiz hem ilimizin misafirliğini görecekler hem de turistik, tarihi eserlerini ziyaret etmiş olacaklar" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’ya, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı’ya, Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’a ve Gümüşhane Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammet Köleoğlu’na, sırasıyla plaketleri takdim edildi.

Açılış programı misafirlere ve katılımcılara Pestil, köme ve kuşburnu suyu ikramıyla son buldu.

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2012, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER