SÜLEYMAN KASIM TAŞ

“Bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır.”
Albert EİNSTEİN

Gümüşhane eğitim camiasının mihenk taşlarından biri olan İbrahim Taş’ın oğlu. Aile terbiyesi ve değerler eğitiminin bir vücutta nasıl başarılı bir şekilde sirayet edeceğinin göstergesi bir güzel insan, başarılı bir doktor, müşfik bir baba, hastalarına ve çevresine yaydığı pozitif enerjisi ile gurur duyabileceğiniz bir değer.

Günümüzde hastasına hakaret eden, azarlayan, tepeden bakan, küçücük bir tebessümü çok gören doktorlarımızı gördüğümüz zaman Süleyman Kasım Taş gibi doktorlarımıza canı gönülden bağlanıyoruz.

Memleketin yetiştirdiği, imkân sunduğu, okuttuğu ve bir yerlere getirdiği beyin dediğimiz bu değerlerimize bizler Gümüşhane ve ülke geneli olarak sahip çıkmalıyız.

Doktorlarımız da aslında bizler Hipocrat’tan önce bizim tek reçetemiz olan Kuran-ı Kerim ve Rabbimizin emir yasaklarına göre yemin etmiş olsalar zaten çile içinde hastane köşelerinde şifa arayan, çaresiz insanlarımıza iyi davranırlar.

O kadar çok menfi örneğine şahit oluyoruz ki iyi doktorlarımızı da bu bağlamda es geçiyoruz. Aslında hangi meslekte olursa olsun görevini layıkıyla yapanların başımızın üstünde yerleri vardır.

Menfi olana örnek verecek olursak bir başka il hastanesinde üstelik kendi hemşerimiz olan sözüm ona bir doktorumuzun sürekli hastalarını aşağılaması, bizlere hakaret etmesi yüzünden doktorumuzu değiştirmek zorunda kalmıştık.

Bir diğer menfi örnek bir doktorumuzun açık ve net bir şekilde sürekli hakaretleri, hastalarını azarlaması bırakın biz hastaları kendi yanında çalışan görevlileri bile çileden çıkarmış durumda. 

Yazımızın asıl konusu olan Op Dr Süleyman Kasım Taş’a gelmeden önce Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimliğine atanan güler yüzü, insani yaklaşımları ve duruşu ile farkını hissettiren Uzm Dr Emre DİLAVER ve yıllardır aile hekimim olan bu şehrin tamamına yakının takdirini alan, insani ve ahlaki vasıfları ile farkını gösteren Torullu hemşerimiz Dr Fatih YAVUZ’a en kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Öğrenciliğini bildiğimiz, o zamanlardaki duruşu, aldığı aile terbiyesi, davranışları, merhametli oluşu ve çalışkanlığı ile kendini bir adım öne çıkaran doktorumuz Süleyman Kasım Taş’ın bundan evvel çalıştığı yerlerde ve Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde çalıştığı süre içerisinde bu kadar çok sevilmesinin sebeplerini irdelemek lazım.

Hastası olsun olmasın bu şehirde bir memnuniyet anketi yapacak olursanız en sevilen doktorun yüzde doksan dokuz küsur Op Dr Süleyman Kasım Taş isminin zirvede olacağına adım gibi eminim. Zira bu şehrin hemen her alanda fotoğrafını doğru çeken biri olarak aksini iddia edenlerle de tartışabiliriz.

Zira eşimin kolunu kırması ile hastası olduğumuz genç ve idealist doktorumuzun başarılı ameliyatları, hastası ile ilgilenmesi, kurduğu empatisi, yardımseverliğini bizzat yakinen anlamış durumdayım. 

Evet, değerli doktorum, kardeşim. Bu insani ve ahlaki vasıfları size kazandıran başta değerli hocamız İbrahim Taş ve değerli eşleri annenize, sizi üstün tıp bilgileri ile donatan, yetiştiren isimlerini bilemediğim tüm hocalarına çok ama çok teşekkür ediyorum.

Rabbim sizin gibi değerli doktorlarımızın sayılarını artırsın inşallah.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Beytullah GÜNDÜZ
Beytullah GÜNDÜZ - 1 yıl Önce

Adam diye yazılır Süleyman Kasım Taş diye okunur. Sevgi ve sağlılarımla Süleyman hocam...

ERDAL DOĞAN
ERDAL DOĞAN - 1 yıl Önce

Gümüşhanemize böyle doktorlarımızın sayınının çoğalmasını bekleriz. Süleyman Kasım hocama da teşekkürler görevinde başarılar dilerim .Bir Gümüşhanenin evladı olaraktan kendisiyle gurur duyuyoruz

Mehmet Beşiroğlu
Mehmet Beşiroğlu - 1 yıl Önce

Gerçekte örnek gösterilecek bir Hekim gerçek her yönüyle bir Gümüşhane beyefendisi. Örneklerinin çoğalması dileğimle.

ahmet
ahmet - 1 yıl Önce

bende gümüşhanenin yetiştirdiği diğer bir hekimimiz olan çoçuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Hüseyin ÖZLÜ hocama buradan sevgi ve saygılarımı sunuyorum.