Trabzon Basını Ne Yapmak İstiyor

Yaklaşık on gündür, Trabzon’da birkaç gazeteci Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmadığı algısı oluşturulmaya çalışıyor.

Dünyada aslı astarı görülmemiş ve duyulmamış bir haberle “Köprü Çalındı” başlığıyla verilen haber yetmiyormuş gibi, “Santa Antik Kenti Talan Ediliyor” haberi ise oluşturulmaya çalışılan algının tuzu biberi oldu.

Santa Antik Kenti Gümüşhane sınırları içerisinde, Gümüşhane için önemli bir kültürel varlıktır. Bunun değerini bilen Gümüşhane Valiliği 11 metre genişliğinde Taşköprü Yaylası’ndan başlamak üzere Santa Antik Kenti’ne beton kaplama yol yapıyor ve yolun ise tamamlanmak üzere olduğu gerçeği ortadadır.

Her nedense Santa Antik Kenti’nin Trabzon’a verilmesi için Gümüşhane’nin bu kentle ilgilenmediği algısı yaratılırken, ömründe Santa’ya bir kez giden muhterem bir gazeteci “Kardak Krizi Çıkar mı” başlığıyla da soru soruyor.

Kardak Krizi Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan bir krizdir. Kardak kayalıklarına Yunan Bayrağı çekilmişti. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller “O bayrak ya inecek, ya inecek” diyerek, Yunanlılar bayrağını indirmek ve Kardak’ı terk etmek zorunda kalmışlardı.

Şimdi sormak gerekiyor, Santa Antik Kenti Gümüşhane sınırları içerisinde olduğuna göre Gümüşhane Türkiye oluyor. Peki Yunanistan tarafı kim oluyor? 

Ömründe bir kez Santa Antik Kenti’ne gitmiş bir gazetecinin böyle bir yazıyı yazmakla kime hizmet etmeye çalışıyor. 

Gümüşhane, Trabzon ile komşu ildir. Gümüşhaneliler ile Trabzonlular arasında herhangi bir sorun yaşanmamış, ortak değerlerimiz ise çok fazladır. 

Trabzon’da birkaç tane gazetecinin yalan yanlış haberleri ve Kardak Krizi gibi benzetmeleri asla affedilecek şey değildir. Onlara her zaman olduğu gibi, gölge etmeyin, sizin ihsanınıza ne Gümüşhane’nin ne de Trabzon’un ihtiyacı vardır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Süleyman Artun
Süleyman Artun - 6 yıl Önce

Şımarıkça ve cahilce . Koray Aydın denen kişi, sonu yüce divanda biten kısa fakat yolsuzluk dolu bakanlık macerasında bizim yaylalara göz dikmişti. Sonu rezalet. Şimdi de çakma bir partide çakma yönetici. Biz Gümüşhane'yiz, biz Anadolu'yuz. Birkaç çakma gazeteci sözcülüğünü yaptıkları güç odakları adına konuşuyor. Biz ise milletiz.

E.Sami Ural
E.Sami Ural - 6 yıl Önce

Süleyman Artun beye cevabımdır. Kardeş Gumushane ilimiz e ait olan 140 a yakin irili ufaklı karadenize paralel yaylalarımızı tümünün kullanımının Trabzon halkında olduğunu bir yağmurdereli olarak sizde bilitsiniz. Once buna mudahil olmak lazim. Tesekkurler.

Eyyüp DEMİREL
Eyyüp DEMİREL - 6 yıl Önce

Bu toprakları algı ile yetirmeyiz