Prof. Bayrak yaşam mücadelesini kaybetti

Bir süredir kanser tedavisi gören ‘Cebeli Yaz Okulu’ projesinin mimarı Gümüşhaneli hemşehrimiz Prof.Dr. Coşkun Bayrak yaşam mücadelesini kaybetti.

Bir süredir kanser tedavisi gören ‘Cebeli Yaz Okulu’ projesinin mimarı Gümüşhaneli hemşehrimiz Prof.Dr. Coşkun Bayrak yaşam mücadelesini kaybetti.

Uzun yıllar ABD’de de bulunan ve son olarak ABD'nin Ohio-Youngstown State University'de Bilgisayar ve Bilgi Sistemleri Bölüm Başkanı olarak görev yapan 61 yaşındaki Prof. Dr. Coşkun Bayrak, Trabzon’da hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz ocak ayında annesinin vefatının ardından Türkiye’ye gelen ve son 2 haftadır da Trabzon Kaşüstü hastanesinde kanser tedavi gören Bayrak, dün akşam saatlerinde vefat etti.

Uzun süre organize ettiği "Cebeli Yaz Okulu" projesiyle Gümüşhane’den birçok öğrenciyi Amerika’ya götürerek eğitime ve sosyal gelişime destek programları yapan Bayrak, ABD’de birçok üniversite araştırmacı, akademisyen ve bilim adamı olarak görev yapmıştı.

Gümüşhane’nin Torul ilçesi, Cebeli köyü, Meryemana (Hıdırellez) Mahallesi sakinlerinden 2 çocuk babası Prof. Dr. Bayrak’ın cenazesi bugün ikindi namazının ardından aynı köyde toprağa verilecek.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2020, 09:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail HAYAL
İsmail HAYAL - 4 yıl Önce

Gümüşhane çok önemli bir değerini genç yaşta kaybetti. Mekanı Cennet olsun inşAllah.

melikşah san
melikşah san - 4 yıl Önce

insanlara ölünce değerini anlıyoruz.Cebeli köyüne yaptırdığı eseri unutmayacağız

Neşat Talip
Neşat Talip - 4 yıl Önce

Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim

süleyman ateş. çamlı köy
süleyman ateş. çamlı köy - 1 yıl Önce

rahmetle anıyorum.

Nihat Duman
Nihat Duman - 11 ay Önce

Mekanı cennet olsun.

SIRADAKİ HABER