AK Parti Gümüşhane'de Temayül Yoklaması Yaptı

AK Parti Gümüşhane’de önümüzdeki Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde adaylarını belirleme kriterlerinden olan teşkilat içi temayül yoklamasını gerçekleştirdi.

AK Parti Gümüşhane'de Temayül Yoklaması Yaptı
AK Parti Gümüşhane’de önümüzdeki Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde adaylarını belirleme kriterlerinden olan teşkilat içi temayül yoklamasını gerçekleştirdi. 

Aydın Doğan Spor Salonunda kurulan 6 sandıkta bugün saat 10.00’da başlayan ve 15.00’a kadar sürecek olan temayül yoklamasında Merkez ilçe ile diğer 5 ilçe Belediye Başkanlığına müracaat eden 29 aday adayı için yaklaşık 167 teşkilat mensubu yönetici oy kullanacak.

AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Temayül Komisyonu Başkanı Ankara Milletvekili, MKYK üyesi Zelkif Kazdal, gazetecilere yaptığı açıklamada genel merkez tarafından oluşturulan komisyonda Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Gaziantep Milletvekili Derya Akbak, Kadın Kolları MKYK Üyesi Emine Ergül, Gençlik Kolları MYK üyesi Ömer Faruk İslam’ın yer aldığını söyledi.

Gizli oylama ile yapılan temayül yoklamasının Belediye Başkan adaylarının belirlenmesi için çok önemli bir kriter olduğunu ifade eden Kazdal, “Gizli oylamayla yaptığımız yoklamada Belediye başkanlığı bizde olan ilçelerde belediye başkanımızla ilgili memnuniyeti ölçen mini anket yapıyoruz, belediye başkanımızdan teşkilat mensuplarımız memnun değil iseler yeni bir isim öneriyorlar, belediyesi bizde olmayan yerlerde de teşkilat mensuplarımızdan 3 aday adayı ismi istiyoruz. Oy pusulalarında isim vermiyoruz.” dedi.

Oylamada teşkilat mensuplarının partiye resmi müracaatta bulunmuş aday adaylarına oy verebileceği gibi başvuru yapmamış herhangi birisinin ismini de yazabileceklerini kaydeden Kazdal, saat 15.00’da sandıkları kapatıp, oyları çuvallara doldurup genel merkeze götürüp orada sayacaklarını ve kamuoyuna açıklamayacaklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında oluşan aday belirleme komisyonunun temayül sonuçları, anketler ve diğer bilgilerle beraber, milletvekillerinden alınan görüşlerle birlikte değerlendireceğini ve bir neticeye varacaklarını dile getiren Kazdal, “İnşallah Gümüşhane için en güzel adayı teşkilatımızın yönlendirmesiyle, telkinleriyle de belirleriz ve Gümüşhane teşkilatımızın Belediyesini bu dönem alırız.” diye konuştu.

Temayül yoklamasında il yönetim kurulu, il hakem ve disiplin kurulu, il kadın ve gençlik kolları başkanları, merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, 5 ilçenin ilçe başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanları, il belediye encümen ve il genel meclis üyeleri oy kullanacak.
Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2013, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER