Siyaset Kazanı Kaynıyor - 2

Önümüzdeki Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi Gümüşhane'de siyaset ısınırken, tüm partilerde aday adayları çoğalmaya başladı.

Siyaset Kazanı Kaynıyor - 2
Önümüzdeki Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesi Gümüşhane'de siyaset ısınırken, tüm partilerde aday adayları çoğalmaya başladı.

AK Parti'den Gümüşhane Belediye Başkanlığı için aday adaylığına başvuran Hayati Yeşilyurt, Murat Karabey Gündüz ve Hamza Çakır’ın ardından Tamer Ünsal'ın da Çarşamba günü müracaat etmesi bekleniyor.

Siyasi kulislerde Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Aşkın Ozan Aydın, Yurtkur Müdürü Süleyman Turhan ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adem Eryılmaz, Aydın Pişiren, Zeki Kaya, Turgut Şahinöz, Samsun Yazı İşleri Müdürü Mesut Aydoğdu'nun da aday adaylığı için başvuruda bulunacağı konuşulurken, Köy Hizmetleri Müdürlerinden Selahattin Varan da İl Başkanı Ercan Çimen'in aday olmaması halinde aday olacağını açıkladı. İşadamı Ünal Yılmaz, Kelkit Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Arzular Kabaköy Belde Belediye Başkanı adaylığı için Salih Tanış ve Necati Uçan'ın da müracaat ettiği öğrenildi.

Öte yandan İl Genel Meclisi üyeliği için Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Tüketici Hakları Derneği Başkanı Sinan Akıncı ve parti yöneticileri Şerif Bayraktar ve Zülfükar Bal’ın da partiye müracaatlarını gerçekleştirdiği öğrenildi.

AK Parti Merkez ilçe yönetiminde yer alan Ömer Zor, Hüseyin Ceylan ve Yusuf Demir'in de yönetimden istifa ederek Belediye Meclisi üyeliği için müracaatta bulunduğu ifade edildi.

Sürecin 1 Kasım'a kadar devam edeceği, memurların da 1 Kasım, 1 Aralık tarihleri arasında müracaatlarının alınacağı, müracaatların ardından AK Parti'de sürecin parti teşkilatındaki temayül yoklamaları ve halk anketlerinin ardından tüm adayların Kasım ayı sonuna kadar belirlenmesi bekleniyor. 24-25 Ekim tarihlerinde yapılacak Genişletilmiş İl Başkanları toplantılarında İl Başkanı Ercan Çimen’in adaylığına vize verilmemesi halinde aday sayısının artacağı düşünülüyor.

CHP ADAYI CEM KÖKSAL

Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) ise Merkez Belediye Başkanlığı için Cem Köksal’ın, Kelkit Belediye Başkanlığı için Çetin Özdemir’in, Şiran Belediye Başkanlığı için Servet Kılıç’ın müracaat ettiği, 6 kişinin Merkez Belediye Meclis üyeliği, 2 kişinin de İl Genel Meclisi üyeliği için müracaatta bulunduğu öğrenildi.

MHP ADAYI MUSTAFA CANLI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) teşkilatında ise Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli tarafından açıklanan Gümüşhane Belediye Başkanlığı için Mustafa Canlı, Şiran Belediye Başkanlığı için Ömer Yeniçeri, Şiran Öbektaş Beldesi için Yemen Demir, Şiran Yeşilbük Beldesi için Ziya Yılmaz’ın ardından Torul Belediye Başkanlığı için Hayri Bostan’ın aday gösterileceği kulislerde konuşuluyor.

MHP’de İl Genel Meclisi üyeliği için merkezden Mustafa Adil Gürses’in, Belediye Meclisi üyelikleri için Bekir Öztürk, Vedat Soner Başer, Ali Ateş, Bayram Gürses ve Orhan Karabulut’un müracaat ettiği öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2013, 22:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER