Başer, mağdurların umudu olmaya devam ediyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük ve MHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer, GÜMSAŞ Yaşam Evleri mağdurlarının ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) mağdurları ile bir araya geldi.

Başer, mağdurların umudu olmaya devam ediyor

Çamlıca TOKİ konutlarının altında bulunan 110 bin metrekare alanda kentsel dönüşüm kapsamında 31 Mayıs 2021 tarihinde ihale edilen 2.etap TOKİ projesi, 357 konut, 1 adet ticaret merkezi ve 1 adet ilköğretim okulu inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi 12’si tapulu, 85’i belediye arsasında işgalci durumdaki 97 gecekondunun yer aldığı alandaki bazı konutların boşaltılamaması ve artan maliyetler öne sürülerek iptal edilmişti.

Daha sonra TOKİ tarafından Hasanbey Mahallesi Çamlıca TOKİ’nin altına yapılacak olan proje için yeniden ihale olacağı açıklanmış ancak, 21 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşeceği ilan edilen ihale türlü gerekçeler ile ikinci defa iptal edilmişti. İhalelerin iptalinin sebebinin ise söz konusu arazisinin yüzde 70’lik bölümünün hazineye, yalnızca yüzde 30’luk bölümünün Gümüşhane Belediyesine ait olması olarak gösteriliyor.

Olayın üzerine hak sahibi vatandaşlar 2014 yılında kendilerine verilen tapu sözünün tutulmasını istiyor. Ancak bugüne dek mevcut belediye yönetiminden konuya ilişkin olumlu bir adım gelmedi. 

Konuya ilişkin MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük ve MHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Vedat Soner BaşerTOKİ’nin projeye başlaması halinde bedel tespiti ile uygun görülen fiyat karşılığı evlerini boşaltmak durumuyla karşı karşıya kalan TOKİ mağduru vatandaşlar ile bir araya geldi. Toplantıdan aktarılan bilgiye göre, yüzde 70’i hazineye ait olan arazinin TOKİ’ye devredildiği öğrenildi.
 
“Bu kadar küçük bir şehirde bu kadar büyük yalanlar söylenmez”

Konuya ilişkin mağdur vatandaşlar ile gerçekleştirilen toplantıda sorunun çözümü için söz veren MHP Milletvekili Musa Küçük, “Buradaki mesele güven meselesidir ve yine bir güvensizlik söz konusudur. Ercan Bey ile bu sorunun çözüleceğine inanıyor musunuz? Gümüşhane 10 milyonluk bir şehir değil. Burası herkesin akraba veya komşu olduğu küçük bir şehir. Her biriniz sokağa çıktığınızda en az bir defa birbirinizi görüyorsunuz. Bu kadar küçük bir şehirde bu kadar büyük yalanlar söylenmez. Her şey yalan üzerine kurulmuş. Seçim zamanı hatırlanan ve seçimin ardından beş yıl sonraya ertelenen yalanlar. Üzülerek söylüyorum ki, bir şehrin belediye başkanı bu kadar ucuz ve basit yalanlar söylememesi lazım yazıktır. Gümüşhane büyük bir şehir olsa dersin ki ‘bir daha nereden göreceğim bu insanı’ ama öyle değil herkes birbirini sürekli görüyor yüz yüze bakıyoruz. GÜMSAŞ Yaşam Evleri mağduru kardeşlerime de söyledim size de söylüyorum, eğer nasip olur da bizim Belediye Başkan Adayımız Vedat Bey ve Belediye Meclis Üyesi Adayı arkadaşlarımız seçilirse eğer biz artık TOKİ de dahil artık kangren olmuş sorunları çözeceğiz. Yapıcı ve gerçekçi bir şekilde çözeceğiz. Bu sorunlar belediye başkanı ve milletvekilinin omuz omuza mücadele etmesi ile çözülecek sorunlardır. Her şeyi anlatmaya gerek yok vatandaşlar yaşayarak bugüne dek gördü neyin ne olduğunu. Takdir sizlerindir. Eğer Başkan Bey’in bu işi çözeceğine hala güveniyorsanız tercih sizindir buyurun oy verin. Ancak güvenmiyorsanız bize oy verin bizi destekleyin. Seçimden sonra en azından size yaptıklarının cezasını görsün. Bu sorunu eğer belediyeye nasıl kaynak aktarırım diye düşünenlerin değil vatandaşın refahını düşünenlerin çözebileceği bir sorundur. Size söz veriyorum eğer biz belediye yönetimine gelirsek bu şehrin milletvekili olarak Ankara’da da takipçisi olacağım. Vedat Bey ile omuz omuza vererek bu işi çözüme sizi de evlerinize kavuşturacağız” dedi.
 
“TOKİ sizin evlerinize değer tespiti yaparak üç kuruşa elinizden alamaz”

Milletvekili Küçük’ün ardından söz alarak “10 yılın sonunda Başkan Bbey sizleri TOKİ’nin insafına bırakmıştır” diyen MHP Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer ise şunları söyledi: “2014 yılı Yerel Seçimlerinde Sayın Başkan şu anda TOKİ projesi için konuşulan arazide bulunan gecekondu sahiplerine tapularını neredeyse bedava fiyatına vereceği sözünü vermişti. O zamanlar m2’si 115 TL olan arazi fiyatını 60 TL’den vereceğini söylemişti. Aradan 10 yıl geçti durum yine aynı. Başkan Bey bir tek sizi değil birçok kesimi mağdur etmiştir. Birçok kesime sözler vermiş ancak tutmamış ve algılarla işi yürütmüştür. Sizleri de TOKİ’nin insafına bırakmıştır. Eğer Başkan Bey size verdiği sözü tutsaydı ve tapunuzu verseydi TOKİ sizin evlerinize değer tespiti yaparak üç kuruşa elinizden alamazdı. Tapu sözünü tutsaydı evinizin karşılığında daire alacaktınız. Ancak elinizde tapu olmadığı için mahkeme koridorlarında eziyet çekerek ya da kamuoyu oluşturarak sesinizi duyurmaya çalışıyorsunuz. İki yıldır ihaleye çıkılan ve iptal edilen ihalelerin sebebinin ise tüm işlemler yapılıp ihaleye çıkıldıktan sonra yer teslimine gelindiğinde arazinin hazineye ait olduğunu ve proje yapılamayacağı açığa çıktı. TOKİ bunu öğrenince ihale iptal edildi.”

“Yaklaşık 1 ay önce hazineye ait olan arazi TOKİ’ye devredildi”

Tapusuz yerleşim olduğu için gecekondu statüsünde bulunan ve arazi sorunu yaşanan bölgenin artık TOKİ’ye devredildiğini iddia eden Başer, “Söz konusu arazide yaşayan vatandaşımızın bildiği şu; arazinin yüzde 70’i hazineye, yüzde 30’u ise Gümüşhane Belediyesi’ne ait. Bu bilgi üzerine vatandaşın beklentisi ise evlerinin bulunduğu, belediyenin ve hazinenin sahip olduğu araziyi makul bir fiyat karşılığı satın almak ve tapu sahibi olmak. Daha sonrasında TOKİ ya da başka bir firma ile kentsel dönüşüme gidelim istiyorlar. Çünkü, ufak paralar yerine en azından evlerinin bedeline yakışır bir daire sahibi olmak istiyorlar. Siyasetten ve yerel yönetimden beklentiniz bu ve haklısınız. Ancak yaklaşık 1 ay önce hazineye ait olan arazi TOKİ’ye devredildi. Burada belediyenin danışıklı dövüşü var. Yılan hikayesine dönen ve çıkmaza sokulan bu meselenin çözümü mimarının yapabileceği bir iş olmaktan çoktan çıkmıştır. Sayın vekilimiz ile sizlerin yanındayız ve söz veriyoruz bu kangren olmuş sorunu çözeceğiz” ifadelerini kullandı. --Bülten--

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER