YEREL YÖNETİM

Yerel seçimler yaklaşırken binlerce Belediye Başkanı aday adaylarının siyasi partilere başvuru yaptığını görmekteyiz.

Ülkemiz genelinde;

30 Büyükşehir Belediyesi,

51 İl belediyesi,

519 Büyükşehir İlçe Belediyesi,

403 İlçe Belediyesi,

390 Belde Belediyesi olmak üzere,

Toplamda 1393 belediye için, bağımsız adaylar hariç partiler içi bir yarış, aday gösterildikten sonra ise parti adayları ile varsa bağımsız adaylar arasında kran krana bir yarış başlayacaktır.

Öncelikle Siyasi Partiler adaylarını belirlerken nelere dikkat etmesi gerektiğinden bahsetmek istiyorum.

İyi bir kariyeri olması önemli, çünkü adayın daha önceki çalışmaları bundan sonraki çalışmalarında teminat niteliğindedir.

Bu noktada ‘’Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’’ Siyasi söylemini rahatça kullanacak bir kişiyi aday göstermek büyük bir önem arzetmektedir.

Elbette adayları sadece siyasi geçmişine göre değil, bilgi birikimine, hayat tecrübesine, yapacağım dediği işlere, ahlaki ve vicdani değerlere karşı ne kadar saygılı olduğunu da ölçmek gereklidir.

Peki ya adaylar.

Öncelikle Şehri-Emin ifadesini tam manası ile doldurmalı, o şehrin en güvenilir kişisi olmalıdır. 

Adaletten asla sapmadan, haram ile helal arasındaki kıldan ince, kılıçtan keskin deyimine layık olabilecek ise o yola çıkmalıdır. 

Kıymetli adaylarımız Atalarımız derki ‘’Elin atına binen tez iner’’. O yüzden sırf aday olmak adına, veya sırf belediye başkanı olmak adına lütfen birilerine maşa olma sözü vermeyiniz. 

Halkımıza gelince.

Lütfen sorumluluğunuzu taşıyın. Elbette bu süreçte siyasi partilerin propaganda çalışmalarının ve liderlerinin etkisi büyük olacaktır ama, sizler lütfen hakkı hak edene teslim edecek bir yaklaşım sergileyin.

Her karışı şehitlerimiz ve kahramanlarımızın kanı ile sulanan cennet vatanımızı bir adım öteye taşımak zorundayız. Git gide zorlaşan yaşam koşullarına dikkat ertmemiz gerekmektedir.

Başta İklim değişikliği olmak üzere, dünya genelindeki sıcak ve soğuk savaşlar, gıda konusundaki riskler, azalan yeşil alanlar ve dahası.

Kendi kendine yeten kent modellerini oluşturmak, küresel iklim değişikliği ile mücadele eden bir kent oluşturmak bu yola çıkan belediye başkan aday adaylarının elindedir. 

İl, ilçe, belde nüfusu milyon yada bin hiç fark etmez bu sorumluluk taşınmalıdır. Çok kıymet verdiğim Merhum Hayrettin Karacanın çok güzel bir sözü vardır : ‘’Bir olmadan iki olmaz’’ bu sözün kulağımıza küpe olması ülkemizin refaha kavuşması anlamını taşımaktadır.

Bu sürecin ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olmasını diliyorum.

YORUM EKLE