Böyle analara ihtiyacımız var

Gümüşhane’nin Köse ilçesi Bizgili Köyü Muhtarı Zülhami Şahin’in eşi Leyla Şahin (56), gazete ve kitap okuma sevdası ile gençlere örnek oluyor. 

Böyle analara ihtiyacımız var

Gümüşhane’nin Köse ilçesi Bizgili Köyü Muhtarı Zülhami Şahin’in eşi Leyla Şahin (56), gazete ve kitap okuma sevdası ile gençlere örnek oluyor. 

Leyla Şahin abonesi oldukları Köse’nin Sesi Gazetesi’nin her sayısını haber ayrımı yapmaksızın okumasının yanında, okuduğu haberlerde bulunan harf ve imla hatalarının altlarını çizerek arşivliyor.

Bu hassasiyetinden dolayı, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk ve Köse’nin Sesi Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Veysel Cebel okuma sevdalısı Leyla Şahin’i evinde ziyaret etti. 

Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Leyla Şahin’in okuma azminin ilerlemiş yaşına rağmen devam ediyor olmasının gençlere örnek olması gerektiğini vurgulayarak, “Bizgili Köyümüzün muhtarı Zülhami Şahin Beyin eşi Leyla Şahin hanımefendiyi okuma konusunda göstermiş olduğu duyarlılığından dolayı tebrik ediyorum. Leyla Hanım eline geçen her gazeteyi ve kitabı satır satır okuyor. Hatta imla ve harf hatalarını bile bularak altlarını çiziyor. Bu davranış maalesef gençlerimizde yok. Leyla Hanımefendinin okuma sevgisi tüm öğrencilerimize ve hatta tüm vatandaşlarımıza örnek olmalı. Okuma sevgisinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi. 

Köse’nin Sesi Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Veysel Cebel ise, “Bizgili Köyü Muhtarımız Zülhami Şahin beyle bir sohbet ortamında konuşurken eşinin gazetedeki bütün haberleri tek tek okuduğunu ve haberlerdeki harf hatalarını dahi bularak altlarını çizdiğini söyledi. Bu davranış o kadar çok hoşuma gitti ki, Leyla ablamızı ziyaret ederek kendisine teşekkür etmek istedim. Leyla ablamızın evine gittiğimiz zaman gazetemizin her sayısının okunmuş ve harf ve imla hatalarının altları çizilerek arşivlendiğini gördüm. Çok duygulandım. Günlerce emek verdiğimiz gazetemizi bazı insanlar gibi sadece bir kağıt parçası olarak görülmediğini görmek beni fazlasıyla mutlu etti. Okuma kültürü maalesef ilçemizde çok fazla oluşmamış durumda. Gençlerimizin bile kitap, dergi, gazete okumadığı bir devirde Leyla ablamızın okumaya böyle değer vermesi çok güzel. Leyla ablamız ilçemize ve köylerimize örnek olmalı. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Leyla Şahin ise yaptığı açıklamada, “Eşimin muhtar olmasından sonra evimize her hafta gelen gazeteleri satır satır okuyorum. Bu kitap okuma alışkanlığım gençlik yıllarımdan beri devam ediyor. Babam memurdu. Dolayısıyla da evimize gelen gazete ve dergileri o zamanda okuyordum. Bunu alışkanlık haline getirdim. Benim 5 tane çocuğum ve bu okuma alışkanlığımı onlara aşıladım. Çocuklarım hepsi okumuş durumda. Çocuklarımın 4’ü yükseköğrenim mezunu, bir tanesi ise lise mezunu. Çocuklarımı da okutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Şu anda köyümüze bir köy konağı yapılma durumu var. Ben bu köy konağında mutlak suretle kütüphane olmasını istiyorum. Okumanın yaşı yok. Bu kütüphane sayesinde köyümüzdeki vatandaşlarımızın da belki okuma alışkanlığı artar. Şahsen ben okumayı çok seviyorum” şeklinde konuştu. 

Köse Kaymakamı Mustafa Duruk ve Köse’nin Sesi Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Veysel Cebel tarafından Leyla Şahin’e teşekkür belgesi sunuldu.
 

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2018, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER