Kadın Çiftçiler 8 Mart’ta Yarışacak

Yarışmaya müracaatlar 1 Mart tarihine kadar şahsen yapılacak.

Kadın Çiftçiler 8 Mart’ta Yarışacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi ve proje yarışması 8 Mart tarihinde yapılacak.

Kurumdan yapılan açıklamada, yarışmanın saat  10:00' da Çiftçi Eğitim Salonunda  yapılacağı belirtilerek, müracaatların ise 1 Mart tarihine kadar Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğüne şahsen yapılması gerektiği ifade edildi.

Kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda kadın çiftçilerin performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu artırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya, kadın çiftçiler bireysel olarak katılabilecekler yarışmada, yarışmacılara ev ekonomisi, gıdaların muhafazası ve tarımsal konularda sorular sorulacak.

Yarışmaya Katılım Şartları;

Yarışmaya müracaat eden kadın çiftçilerin 18 yaşını doldurmuş olması, herhangi bir yükseköğrenim kurumunda kaydı bulunmaması (en fazla lise mezunu olması),  köyde ikamet ediyor olması, kendisi veya eşine ait çiftçi kayıt sistemi veya veteriner bilgi sistemi belgesi olması gerekiyor.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgilere, 456 213 10 22  nolu telefonun 11 31  dahili hattından ulaşabilirler.

Tüm ilgilenenlere önemle duyurulur.
Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2012, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER