Geleceğin Yıldızı Gümüşhanespor’da

Türkiye Futbol Federasyonu Suriye’nin Hama kentinde doğan ve ülkede ki savaş nedeniyle zor günler yaşayan Adem Allavi’nin hayatı, Gümüşhaneli spor adamı Alay Kesler ile tanışınca değişti.

Geleceğin Yıldızı Gümüşhanespor’da

Türkiye Futbol Federasyonu Suriye’nin Hama kentinde doğan ve ülkede ki savaş nedeniyle zor günler yaşayan Adem Allavi’nin hayatı, Gümüşhaneli spor adamı Alay Kesler ile tanışınca değişti.

Tekniği ve futbol zekâsı ile öne çıkan Adem, ilk olarak İstanbul Avcılar’da bulunan Aslan Gücü Spor Kulübü Başkanı Gümüşhaneli spor adamı Alay Kesler’in dikkatini çekti. Henüz 10 yaşındayken meşin yuvarlak ile yaptıklarına hayran kalan Başkan Kesler, Adem’e ulaşarak Türkiye’ye gelmesi için kendisini ve ailesini ikna etti. Daha sonra Hatay Cilvegözü Mülteci Kampına gelen Adem Allavi, Kesler tarafından kamptan alınarak İstanbul’a getirildi.

Burada Başkan Alay Kesler tarafından üç büyük kulüp ile Adem için görüşme yapılırken, her üç kulüpte Adem’in Türk vatandaşı olmadığı gerekçesiyle kabul etmedi. Daha sonra konu AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’e iletildi. Külünk’ün desteğiyle Adem’in Türk vatandaşlığına geçmesi için işlemler başlatıldı. Normal şartlarda Türk vatandaşlığı için 5 yıl Türkiye’de ikamet etme mecburiyeti olduğundan Adem’in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma arzusu ancak, Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleşti.

Vatandaşlık işlemleri sırasında Gümüşhane nüfusuna kayıt edilen Adem, Milletvekili Metin Külünk’den “Metin” ikici adını, Türkiye’ye olan sevgisi nedeniyle de “Türk” soyadını alarak Adem Metin Türk kimliğini aldı.

Adem Metin Türk’ün daha sonra anne, baba ve üç kardeşinin Türkiye’ye getirilmesi sağlanırken 14 yaş altı milli takım için dönemin Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’e önerildi. Terim tarafından beğenilen genç yetenek Adem Metin Türk, 14 Yaş Altı Milli Takımı’na davet edildi.

Demirören; Yeni Messi Olarak Tanıttı

Davetin ardından Adem,  Nisan ayında düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı 1. Spor ve Kültür Şenliğinin açılışında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören tarafından Tüm Türkiye’ye tanıtıldı, Demirören açılışta yaptığı konuşmada;“Aramızda U14 takımıza seçilen Suriyeli genç bir kardeşimiz var. Ona şimdiden yeni Messi diyorlar. Bakanlar kurulumuzun kararı ve Cumhurbaşkanının imzasıyla Türk vatandaşlığa geçen Adem inanıyorum ki Türk Milli Takımında bizim geleceğimiz olacak” ifadelerini kullandı.

Adem, Gümüşhanespor İle Tanıştı

Adem’in Türkiye’ye getirilmesinde en büyük pay sahibi olan Aslan Gücü Spor Kulübü Başkanı Gümüşhaneli spor adamı Alay Kesler’in konuyu Gümüşhanespor Başkanı Kaya Büyükbayraktar’a açması ile birlikte genç yıldız, Gümüşhanespor’a transfer oldu. Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Gümüşhanespor’un 1 -13 Ağustos tarihleri arasındaki Erzurum kampına katılan Adem, daha sonra da Gümüşhane’de takımla birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

“Değer Verdiğim Bir Genç”

Adem ile ilgili olarak Gümüşhanespor Başkanı Büyükbayraktar, gelecek vadeden bir yeteneği Türk Futboluna kazandırmak için çalıştıkları değerlendirmesinde bulunarak, “Tekniği, oyun zekası ve terbiyesi ile gerçekten çok değer verdiğim bir genç. Gelecekte Futbolumuzun özel isimlerinden olabilecek bir arkadaşımız. Yavrumuz, eğer yeteneğini yapacağı çalışmalar ile parlatarak sunabilirse hem kulübümüzün hem de Türk Futbolunun geleceğine damga vurur” diye konuştu.

“Hem Yetenekli Hem de Ahlaklı”

Gümüşhanespor Teknik Direktörü Levent Eriş ise, “Adem bizim çocuğumuz. Çok severek kampa götürdük. Başkanımız onu bulup getirdi. İnşallah ilerleyen zamanlarda Gümüşhane’ye ciddi değerler katacak. Şu an için 13 yaşında. Birkaç gün sonra da İstanbul’a dönecek. Ümit ediyorum Adem’de iyi bir futbolcu olarak Türk futboluna damga vurur. Adem çok yetenekli ancak kime benzediğini konuşmak için çok erken. Biz çok yetenekli, çok kaliteli harika oyuncular gördük. Adem’in en büyük özelliği çok efendi, terbiyeli, sevecen ve ahlaklı bir yapısı var. Yetenek bazen yetmez. Yeteneğini geliştirecek, ahlakını koruyacak bir evlat olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER