Ara
Gümüşhane
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,3736 %0.37
45,6125 %0.64
4.282,77 % -1,05

KLİNİK PİLATES

YAYINLAMA:

Fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavilerinde de tamamlayıcı olarak kullanılan “klinik pilates” eklem ağrılarından duruş bozukluklarına kadar birçok rahatsızlıkta hastaya fayda sağlıyor. 

Pilates sıkılaşmaya yönelik egzersizler olarak biliniyor olsa da aslında uzman bir FİZYOTERAPİST eşliğinde uygulanan KLİNİK PİLATES, duruş bozukluklarından eklem ağrılarına, kronik bel, boyun ve sırt ağrılarına, duruş bozukluğu ile ilişkili birçok iç organ problemlerine, solunum sıkıntısına yol açan hastalıklara (astım v.b) kadar birçok rahatsızlığın tedavisinde büyük öneme sahip kişiye özel egzersizler bütünüdür.

Herhangi bir hastalığı veya şikayeti olmayan, yalnızca egzersize başlamak isteyen sağlıklı bireylere de muayene sonrasında klinik pilates uygulanabilmektedir. Yumuşak doku romatizması ve obezite hastaları da pilates ile tedavi edilebilmektedir. 30–60 yaş arası uzun yıllar hareketsiz kalmış kişiler de kas-iskelet sistemlerini geliştirmek için pilates programına alınmaktadır.

KLİNİK PİLATES TEDAVİSİ NASIL YAPILIYOR?

Tüm günü masa başında geçiren ofis çalışanlarında, omurganın yanlış kullanımı nedeniyle oluşan sırt ve bel ağrılarında da klinik pilates kullanılmasına rağmen uzman olmayan kişilerin yanlış yönlendirmesi ile kişiler, ciddi zararlar görebilmekteler. Klinik pilates, reformer adı verilen özel bir yatak veya zemin üzerinde yapılmakta olup tüm kaslar aynı anda, dengeli bir şekilde çalışması temeline dayanmaktadır. Pilates programında karın, sırt, bel, kalça ve bacak kasları kuvvetlendirilerek  özel nefes teknikleri eşliğinde denge egzersizleri yapılmaktadır. Klinik pilatesten en yüksek faydayı sağlamak için egzersiz programına düzenli devam etmek, sağlıklı beslenmek ve kilo kontrolü büyük önem taşmaktadır. Ayrıca omurgayı ve vücut mekaniğini doğru kullanmak ile ofis ergonomisine özen göstermek de gerekmektedir.

Kişiye özel programlar uygulanıyor

Klinik pilateste bir seans 60 dakika sürüyor ve programın etkili olabilmesi için en az dört hafta boyunca, haftada iki-üç gün devam edilmesi gerekiyor. Klinik pilates programı bir doktor ve fizyoterapist eşliğinde, hastanın sağlık sorununa özel olarak planlanlanır.

Son olarak meslek hayatımda gözlemlediğim, trafik kazaları ve doğum anomalisi sonucunda oluşan hastalıklar dışında ki kas iskelet sistemi hastalıkları fiziksel aktivitesizliğe  bağlı olarak gelişiyor.Bedeniniz size ağrı sınyalleri vermeden önce HAREKETE geçin ve bunu  uzman kişilerle gerçekleştin... sağlıcakla ve harekette kalın ...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *