Ara
Gümüşhane
Kapalı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5354 %0.07
49,5729 %-0.06
5.746,23 % -0,12

YEREL YÖNETİM

YAYINLAMA:

Yerel seçimler yaklaşırken binlerce Belediye Başkanı aday adaylarının siyasi partilere başvuru yaptığını görmekteyiz.

Ülkemiz genelinde;

30 Büyükşehir Belediyesi,

51 İl belediyesi,

519 Büyükşehir İlçe Belediyesi,

403 İlçe Belediyesi,

390 Belde Belediyesi olmak üzere,

Toplamda 1393 belediye için, bağımsız adaylar hariç partiler içi bir yarış, aday gösterildikten sonra ise parti adayları ile varsa bağımsız adaylar arasında kran krana bir yarış başlayacaktır.

Öncelikle Siyasi Partiler adaylarını belirlerken nelere dikkat etmesi gerektiğinden bahsetmek istiyorum.

İyi bir kariyeri olması önemli, çünkü adayın daha önceki çalışmaları bundan sonraki çalışmalarında teminat niteliğindedir.

Bu noktada ‘’Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’’ Siyasi söylemini rahatça kullanacak bir kişiyi aday göstermek büyük bir önem arzetmektedir.

Elbette adayları sadece siyasi geçmişine göre değil, bilgi birikimine, hayat tecrübesine, yapacağım dediği işlere, ahlaki ve vicdani değerlere karşı ne kadar saygılı olduğunu da ölçmek gereklidir.

Peki ya adaylar.

Öncelikle Şehri-Emin ifadesini tam manası ile doldurmalı, o şehrin en güvenilir kişisi olmalıdır. 

Adaletten asla sapmadan, haram ile helal arasındaki kıldan ince, kılıçtan keskin deyimine layık olabilecek ise o yola çıkmalıdır. 

Kıymetli adaylarımız Atalarımız derki ‘’Elin atına binen tez iner’’. O yüzden sırf aday olmak adına, veya sırf belediye başkanı olmak adına lütfen birilerine maşa olma sözü vermeyiniz. 

Halkımıza gelince.

Lütfen sorumluluğunuzu taşıyın. Elbette bu süreçte siyasi partilerin propaganda çalışmalarının ve liderlerinin etkisi büyük olacaktır ama, sizler lütfen hakkı hak edene teslim edecek bir yaklaşım sergileyin.

Her karışı şehitlerimiz ve kahramanlarımızın kanı ile sulanan cennet vatanımızı bir adım öteye taşımak zorundayız. Git gide zorlaşan yaşam koşullarına dikkat ertmemiz gerekmektedir.

Başta İklim değişikliği olmak üzere, dünya genelindeki sıcak ve soğuk savaşlar, gıda konusundaki riskler, azalan yeşil alanlar ve dahası.

Kendi kendine yeten kent modellerini oluşturmak, küresel iklim değişikliği ile mücadele eden bir kent oluşturmak bu yola çıkan belediye başkan aday adaylarının elindedir. 

İl, ilçe, belde nüfusu milyon yada bin hiç fark etmez bu sorumluluk taşınmalıdır. Çok kıymet verdiğim Merhum Hayrettin Karacanın çok güzel bir sözü vardır : ‘’Bir olmadan iki olmaz’’ bu sözün kulağımıza küpe olması ülkemizin refaha kavuşması anlamını taşımaktadır.

Bu sürecin ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olmasını diliyorum.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *