Ara
Gümüşhane
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,3736 %0.37
45,6125 %0.64
4.282,77 % -1,05

BİR GİRİŞİMCİLİK HAMLESİ: İŞ GELİŞTİRME MERKEZLERİ (İŞGEM)

YAYINLAMA:
Girişimcilik, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için elimizdeki navigasyon cihazıdır. Almanya ve Güney Kore gibi ülkelerin yeniden inşasında temel yapı taşının, bu ülkelerdeki girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması olduğu bilinmektedir. Bu bağlamda kalkınma hamlesinde olan ülkemiz için de Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezleri büyük önem arz etmektedir.

Ulusal Girişimcilik Konseyi Sekretaryasını yürüten KOSGEB özelikle son yıllarda gerek KOBİ’ler ve gerekse Girişimciler için “doğru reçeteler” yazmaktadır.

Kısaca İşletme fidanlığı ya da kuluçka merkezi olarak da adlandırabileceğimiz İş Geliştirme Merkezleri, bu reçetelerdeki kullanılması elzem ilaçlardandır.

İŞGEM adı KOSGEB tarafından koruma altına aldırılmış olup, İŞGEM adı “Marka Koruma Hakkı”  KOSGEB’e aittir. İş Geliştirme Merkezlerinin bu adı kullanabilmesi; İŞGEM kriterlerine haiz olması ve KOSGEB’in izni ile mümkündür.

İş Geliştirme Merkezleri; bünyesinde barındırdığı işletmelere, işletme geliştirme koçluğu, destek ağlarına ulaşım, finans kaynaklarına erişim imkanı, uygun koşullarda iş yeri mekanı, ortak ofis ekipmanı, ofis hizmetleri gibi hizmetler sunarak işletmelerin en kırılgan oldukları ilk yıllarını sağlıklı bir şekilde aşmalarını ve büyümelerini sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Eskişehir, İstanbul, Mersin, Van, Elazığ, Zonguldak, Samsun, Kütahya gibi birçok ilde İŞGEM’ ler bulunmaktadır. Çeşitli dış kaynaklı fonlardan ve KOSGEB fonundan faydalanılarak kurulmuş olan bu İŞGEM’ lerin bir kısmında sadece Kadın Girişimciler yer almaktadır. Kütahya (K)İŞGEM ve Pendik (K)İŞGEM bunlara iki örnektir.
İŞGEM kurulması için Valilik, Kaymakamlık, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ya da konuyla ilgili derneklerin kurucu olarak bu işi sahiplenmesi ve ildeki KOSGEB birimine başvurması gerekmektedir. En az 1500 m2 toplam işlik alanı ve ayrıca ortak kullanım amaçlı eğitim salonu, yönetim ofisi gibi alanlarda dahil edildiğinde İŞGEM için en az 2000 m2 lik bir fiziki alana ihtiyaç duyulacaktır. Kapalı alanlar çeşitli büyülüklerde düzenlenerek onlarca girişimci için birer işyeri haline dönüştürülür. Bu işliklerde yer alacak ve kendi işini kuracak olan girişimcilerin her biri KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvurabilir ve 30.000 TL ye kadar hibe, 70.000 TL ye kadar da faizsiz/geri ödemeli olmak üzere toplamda 100.000 TL ye kadar destek alabilirler.

İŞGEM için bir altyapı oluşturulduktan sonra KOSGEB’in başarılı Başkan Yardımcısı hemşerimiz Sn. Hüseyin TÜYSÜZ’ ün bu önemli konuda mutlaka kapısı çalınmalıdır. Sağlıklı ve nitelikli girişimcilerimizin sayısının artması için; sürdürülebilir bir işletme koçluğu anlayışı benimseyecek, bünyesindeki girişimcileri ana şefkati ile kucaklayacak Gümüşhane İş Geliştirme Merkezinin (GÜMÜŞİŞGEM) en kısa sürede ilimizde kurulması dileğimizdir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *