Ara
Gümüşhane
Kapalı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,8484 %0.01
51,7195 %-0.01
7.190,72 % 0,11
O BAŞARDI SIRA SENDE

O BAŞARDI SIRA SENDE

YAYINLAMA:

1969 yılında Gümüşhane’nin en uzak bir köyünde kara tandırın başında sağır ve dilsiz bir annenin çocuğu olarak altı üstü toprak damlı bir virane evde dünyaya gözlerini açtı.

Üstünde bir paçavra, ayağında yırtık cızlavut lastikleriyle kuzu çobanlığı yaptı, göze suyundan çay demledi, göğü yorgan, çayırları yatak bildi.

Köy odalarında babasının yanık sesinden Bayburt Siptoroslu Ağlar Baba’nın deyişlerini dinleyerek feyz aldı.

1977’de Trabzon Arafilboy Mahallesi’nde 28 metre karelik rutubetli bir evde altı kardeşi ile yaşamaya başladı.

Aynı yıl Maşatlık’taki Üniversite İlkokulu’na Kasım ayı ortalarında öğretmenin istememesine rağmen Okul Müdürü Osman Nuri Tonyalı’nın kefaleti ile okumaya başladı.

Öğleye kadar okula giderken, öğleden sonra Trabzon’da ayakkabı boyacılığı yapmaya başladı.

Atatürk Ortaokulu’nda üç yıl başarılı bir dönem geçirmesine rağmen sahipsizlikten olsa gerek en sevmediği Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümü’nde okumaya başladı. Kaymaklı’dan Kavakmeydanı’na her gün yürüme gitti geldi.  

Okulun ilk haftasında atölye dersinde karpit kazanının musluğunu kapatması ile öğretmeni İsmail Beşir’den hayatının en büyük dayağını yedi. Ve ilk karnesinde toplam on dersin yedisinden 1 (Bir) alarak hayatının en kötü anını yaşadı.

Günlük on dersin öğle tatilinde çeyrek ekmeğin arasına ceviz büyüklüğünde domatesi dilimleyerek karnını doyurmaya çalıştı.

1989 yılında Avni Aker Stadı’nda yapılan Sağlık Memurluğu sınavını 80 puanla Trabzon birincisi olarak kazandı.

Aynı yıl dershanenin önünde ayakkabı boyacılığı yaparak kazandığı para ile dershaneye gitti ve Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimler Bölümü’nü kazandı.

Hayatının en büyük ikinci hatasını memurluğu değil sepet hamalı babasını dinleyerek okumayı tercih ederek yaptı. 1990’da birinci sınıfın sonunda en büyük dayanağı babasını kaybetti.  

Ankara’da kendisine himmet eden üç öğretmenin evinde yemek ve temizlik şartı ile kalarak 1993 yılında mezun oldu.

Aynı yıl işi olmadığı halde zamansız yanlış evlilik yaparak bir yıl Trabzon’da hamallık yaparak evini geçindirdi.

1994 Eylül ayında Kars Kağızman İlçesi Aydınkavak Köyü’nde Müdür Yetkili Sınıf Öğretmeni olarak göreve başladı.

Aynı yılın son ayında oğlu Ahmet ve 1997 yılında ise kızı Merve Nur dünyaya geldi.

1997-2002 arası Kürtün Kırgeriş Köyü Mindizli İlköğretim Okulu’nda beş yıl görev yaptı.

2003 yılından bugüne Gümüşhane’de birçok okulda idareci ve öğretmen olarak çalışmaya devam etmektedir.  

Gümüşhane’nin dört gazetesinde kültür sanat sayfası, köşe yazarı olarak yer aldı. 21 kitap kaleme alarak çoğunun gelirini yetim ve ihtiyaçlı üniversite öğrencilerine burs olarak verdi.  

Ve halen Başöğretmen olarak Gümüşhane’de çalışmaya devam etmektedir.

Sanırım bu zatı tanıdınız. O zat inandı ve başardı ise siz değerli öğrencilerim arkanızda babanız, anneniz ve onca imkân var iken neden başaramayacaksınız ki?

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *