Gümüşhane
Parçalı az bulutlu
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7413 %0.09
55,1282 %0.03
6.718,95 % -0,19
SİYASET KİRLİ DEĞİL, İNSANLAR KİRLENDİ!

SİYASET KİRLİ DEĞİL, İNSANLAR KİRLENDİ!

YAYINLAMA:

Kıymetli dostlar;

Siyasetten çok anladığımı iddia etmiyorum, açıkçası siyasetle de çok fazla ilgilenmiyorum. Ama artık bazı şeyleri görmek için siyaset uzmanı olmaya gerek yok. Görünen köy, gerçekten de kılavuz istemiyor.

Son günlerde okuduklarımız, duyduklarımız ve ekranlara yansıyanlar insanın vicdanını da, midesini de bulandırıyor.

İnsan gerçekten sormadan edemiyor:

Bu kadar para hırsı, makam tutkusu ve güç sevdası insanın gözünü nasıl bu kadar kör edebilir?

Siyaset dediğimiz şey bu olmamalı.

Siyasetin bir ahlakı, bir ciddiyeti, bir itibarı ve her şeyden önce millete karşı bir sorumluluğu olmalı. Makamlar kişisel zenginleşmenin değil, halka hizmet etmenin yerleri olmalı.

Bugün belediyelerde çalışanlardan başkanlara kadar birçok kişi hakkında ortaya atılan yolsuzluk iddialarını duyuyoruz. Elbette suçluluğu kesinleşmemiş hiç kimse peşinen suçlu ilan edilemez; bunun kararını hukuk verir. Ancak ortada ciddi iddialar varsa bunların üzeri örtülmemeli, kim olursa olsun sonuna kadar araştırılmalı ve gerçekler ortaya çıkarılmalıdır.

Çünkü bu mesele sadece siyasetçilerin meselesi değildir.

Temiz çalışan insanların da itibarını zedeliyor.

Görevini namusuyla yapan, alın teriyle çalışan, yetimin hakkını kendi hakkı kadar kutsal bilen insanların da başını öne eğdiriyor. Birkaç kişinin yaptığı yanlış, koskoca bir camianın üzerine gölge düşürüyor.

Buradan hangi partiden olursa olsun, hangi makamda bulunursa bulunsun herkes için aynı şeyi söylüyorum:

Halkın hakkına, yetimin hakkına, tüyü bitmemiş çocuğun hakkına el uzatan kim varsa; makamına, mevkisine, partisine, gücüne bakılmaksızın hukuk önünde hesap vermelidir.

Çünkü adalet kişiye göre değişmez.

Bugün başkasının yaptığı haksızlığa sessiz kalan, yarın aynı haksızlığın kendisine yapılmasına da davetiye çıkarır.

Artık siyasi fanatizmi bir kenara bırakıp ahlakı, vicdanı ve adaleti konuşmanın zamanı geldi.

Bizim ihtiyacımız olan; birbirine hakaret eden, birbirini karalayan siyasetçiler değil…

Milletin emanetine sahip çıkan, makamı servet kapısı değil hizmet kapısı gören, hesabını verebilen dürüst insanlardır.

Çünkü unutmayalım:

Siyaset kirli değildir.
Kirlenen, siyaseti kendi çıkarları için kullanan insanlardır.

Ve düzgün siyaset, temiz yönetim, dürüst insan ve güçlü adalet anlayışı; bir ülkenin gelecek nesillere bırakabileceği en değerli mirastır.

Gerisi makamdır, para ve şöhrettir…

Hepsi geçer.
Geriye insanın vicdanı ve bıraktığı iz kalır.
SAYGILARIMLA 

Son Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız