2016 YILINDA GÜMÜŞHANE’NİN ENLERİ

“Marifet iltifata tabidir.”
Türk Atasözü

2016 yılı hayatımızda belki de bir daha inşallah göremeyeceğimiz travmalar ile tarihe bir kara leke olarak geçti ve bir daha yaşanmaması adına dua ve temennilerde bulunduğumuz bir kara yıl oldu. Şüphesiz 2016 yılında yaşadığımız 15 Temmuz hain girişimi ve bu girişime karşı duran kahraman milletimizin yazdığı destan hafızalarımıza kazıldı. Diğer yandan bomba eylemleri, Rus Büyükelçisine yapılan suikast, kadın cinayetleri ve masum yavrularımızın can verdiği yurt yangını 2016 yılına damga vuran diğer olaylar. Rabbim bir daha bu millete böylesi felaketleri yaşatmasın inşallah diyoruz. Gümüşhane’nin iyi kötü nabzını tutan bir yazarı olarak halkımızın oylarıyla yapılan tespitlere göre ülkede ve Gümüşhane’de 2016 yılının enlerini şöyle tespit ettik;

Yılın Olayı: 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi. İç ve dış hainlerin ortaklığında yapılan bu hain girişim (darbe) milletin imanı ve sağduyusu ile bertaraf edildi. Yüzlerce şehit ve gazi verdiğimiz bu olayda hemen her alanda birlikteliğimizle milletin asıl ve asil gücünü yetmiş iki düvele göstermiş olduk. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin.

Yılın Lideri: Recep Tayyip ERDOĞAN. Mazlum coğrafyaların hamisi, sesi, destekçisi olması ve 15 Temmuz Hain Darbe Girişimini bertaraf etmesinden dolayı. 

Yılın Kahramanı: Ömer HALİSDEMİR. 15 Temmuz’da şahadete yürüyenler ve gazilerimiz yılın kahramanıdır. Ancak 4 Mart 1974 Niğde doğumlu Halisdemir 16 Temmuz 2016 tarihinde askerî darbe girişiminde komutanlığı ele geçirmeye kalkışan darbe yanlısı Tuğgenerali vurarak kahramanlık nişanemiz olmuştur.

Yılın Siyasetçisi: Hacı Osman AKGÜL. Gümüşhanespor’umuzun onursal başkanı, bu şehrin her şeyi, abisi, destekçisi ve takipçisi Milletvekilimiz Hacı Osman Akgül.

Yılın STK Başkanı: İsmail AKÇAY (Gümüşhane Ticaret Sanayi Odası). Gümüşhane’de yapılan her sosyal, eğitim, ticari ve kültürel aktivitenin içinde, maddi ve manevi her zaman Gümüşhane ve Gümüşhanelinin yanında.

Yılın STK’SI: İHH (İnsani Yardım Vakfı). Mazlum coğrafyaların hamisi ve Türkiye’de başlatılan her gönüllü yardım hareketinin başlatıcısı.

Yılın Hayırseveri: Cahit KARAKULLUKÇU. Gümüşhane Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerimize yaptığı katkılardan dolayı.

Yılın İşadamı: Zekai ARAZ. Ramada Oteli gibi dev bir eseri Gümüşhane’ye kazandırdığı için.

Yılın Girişimcisi: Ahmet KAYA (Onur Makine). Aynı zamanda GADALAR Grubu Onursal Başkanı başarılı işadamı Ahmet Kaya.

Yılın Sanatçısı: Onur AKGÜL. 15 Temmuz Demokrasi Nöbetimizde bir ay boyunca yapılan etkinliklerde gönüllü olarak görev almasından dolayı.          

Yılın Spor Takımı: Gümüşhanespor. Geçen yıl Fatih Akyel’in iskeletini kurduğu bu yıl başarılı hocamız Tarık Daşgün’ün lig ve kupada zirveye oynattığı birbirinden değerli sporcularımızın zirveye çıkardığı Gümüşhanespor yılın takımı.

Yılın Sporcusu: Hasan Hüseyin Altınay ve Zafer Kurşunlu. Gerçi bütün takım oyuncuları yılın sporcusu. Ancak bu iki isim öne çıkan isimlerimiz.   

Yılın Belediye Başkanı: Ercan ÇİMEN. Söz verdiği bütün vaatleri bir bir hayata geçirdiği ve Gümüşhane’yi tepeden tırnağa şantiyeye çevirdiği için. Ayrıca 15 Temmuz Demokrasi Nöbetimizdeki değerli katkı ve çalışmalarından dolayı.

Yılın Yatırımı: Harşit Çayı Islahı. Yıllardır şehrin kanayan yarası Harşit Çayı’nın ıslah çalışması. DSİ ve Gümüşhane Belediyesine teşekkürlerimizle. 

Yılın Gümüşhanelisi: Edip CEYLAN (Otogar Emanet). Gümüşhane Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin Bayburt’a nakil almalarını görüp Gümüşhane kamuoyunu bilgilendirdiği ve Gümüşhanelinin altın yüreğini gösterdiği için.

Yılın Web Sitesi (www.gumushane.gen.tr). Recep Ergin’in web sitesi Gümüşhane arşivini tuttuğu ve yaşattığı için.

Yılın Kültür Sanat Sayfası: Hayal Dükkânı (İsmail Hayal). Gümüşhane Olay Gazetesi’nde haftada bir yayınlanan ve şehrin kültürünü yaşatan sayfamız.  

Yılın Kaybı: Mahmut (Okur): Bu şehrin Allah dostlarından biri, renkli ve değerli siması, hepimizin sevgilisi Bahçecikli Mahmut Okur’u kaybettik.

Yılın Renkli Siması: Mavrengelli Anbaroğlu Pala İzzet (Aslan): 80 yaşında hayata böylesine bağlı, muhabbeti, dostluğu, Halgent’teki evini üniversite öğrencilerine ücretsiz tahsis ettiği için.

Not: 2016 yılının enleri önümüzdeki köşe yazılarımızda devam edecektir.                      

YORUM EKLE