Aday adaylarına...

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Gümüşhane’de de milletvekilliği için kıyasıya bir mücadele yaşanıyor. Saflarını sıklaştıranlar olduğu gibi, söylem ve eylemleri nedeniyle ayrılıklara neden olan siyasi guruplar da mevcut. Hedef aynı, Ankara için alınacak bilet ve mecliste Gümüşhane’yi temsil edebilmek en büyük arzu. Çalışmalar bu yönde geceli gündüzlü sürdürülüyor.

Vaziyet bu noktada iken uzun zamandır Gümüşhane’de yaşayan, hasbelkader şehrin gündemini yakından takip eden bir vatandaş olarak birkaç öneriyi sıralamak istiyorum.

Aday adaylarına:
1.    Basın kuruluşları arasında ayrım yapmayın. Küçüklü büyüklü bütün gazete ve internet siteleri ile görüşerek kendinizi anlatmak yoluna gidin.
2.    Ziyaret haberlerinin yerine içi dolu haberleri paylaşmayı tercih edin. Şehrin sorunlarından ve gündeminden uzak olmayın.
3.    Vizyon ve projelerinizi sağlam temellere oturtun. Yeni ve gerçekleştirilebilecek yatırımları anlatın.
4.    Fedakâr, açık sözlü, dürüst, sabırlı, ulaşılır, dinleyen, araştıran özelliklerinizi ön plana çıkartın. Vefa gösterin, inanç, gelenek ve göreneklere hassasiyet ile yaklaşın.

Ak Parti aday adaylarına:
1.    AK Parti’nin üç dönemdir iktidarda olduğunu unutmayın. Geçmiş dönemlerde yapılan yatırımlara neler ekleyebileceğinizi aktarın.
2.    Söylemler ve eylemlerde coğrafi dengeyi tutturmaya çalışın. Mikro milliyetçilik etiketinin adınızla birlikte anılmamasına hassasiyet gösterin.
3.    Teşkilatlar, sizleri hedefinize götürebilecek en etkili unsur durumunda. Gruplaşmaların yaşandığı teşkilatlarda yer bulabilmek için öncelikle vatandaşın gönlünü kazanmayı tercih edin.
4.    Sadece iki aday isminin açıklanacağı düşünüldüğünde, Ankara’daki bağlantılarınızın çözüm üretemediği noktaların olabileceğini aklınızdan çıkartmayın.

MHP aday adaylarına:
1.    Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan oy oranı, Recep Tayyip Erdoğan sevgisinin Gümüşhaneliler tarafından da karşılık bulduğunu göstermektedir. Söylemleri yerel çerçeve ile sınırlı tutmak faydalı olacaktır.
2.    Parti içerisinde sağlanan birlik ve beraberliğe gölge düşürecek olaylara izin vermeyin. En az bir milletvekili çıkartmak için, ellerin taşın altına konulması gerektiğini anlatın.
3.    Bu memleketin geleceğine teminat olan, ulvi değerlere sahip Ülkücü Gençliği harekete geçirin. Gümüşhaneli öğrencileri malum cemaate mahkûm etmeyin.

Bu listelere birçok konu daha eklenebileceği gibi, bazı maddelerin yanlış olduğu da söylenebilir. Bu nedenle yazımı ;Ahmed Ziyâuddîn Gümüşhânevî hazretlerinin Mısır’dayken, Hasan Hilmi Efendi şahsında bütün talebelerine hitaben yazdığı iki sayfalık mektubundan alıntı yaparak bitirmek istiyorum.
1.     Korku ile ümit arasında bulunun, ihlâs ve tevekkül ile verilen sözde durun, irade ve maksatta doğru olun.
2.     Kişiyi boşuna övünmeye sevk eden süs ve debdebeyi terk edin ve temizliğe dikkat edin.
3.     Nefsin arzu ve isteklerine uymayın.
4.    Tevazu ve şükür sahibi olun.

Selam ve Dua ile…
YORUM EKLE