Gümüşhane Haberleri
2013-07-20 15:05:09

Aldatan mı suçludur, yoksa aldatılan mı ?

Ersin Çubukcu

20 Temmuz 2013, 15:05

Birbirini seven insanlar neden aldatır yada neden başka kişilere yönelme ihtiyacı görürler kendilerinde ? Onları bu yöne sürükleyen sebepler onları haklı kılar mı ? Aldatmak yaşamayana hafif gelir, manası da oldukça basittir aslında. "Birisinin başkasıyla habersizce beraber olmasıdır." Peki yaşayan birisi içinde bu kadar basit midir?

Aldatılan insan kendisinde suç aramalımıdır ? İlgisiz olduğu için yada her zamanki gibi olduğu için karşı tarafın da başka heyecanlar aradığı için aldatmaya yeni aşklar, yeni maceralar aramaya hakkı var mıdır? Birisini seviyor ve ona değer veriyorsunuz, belki evlilik planları yapıyorsunuz yada evlisiniz daha da kötüsü birde masum bir çocuğunuz var. Bu durumu onlara nasıl açıklayabilirsiniz yada bu durumu kendinize nasıl yedirebilirsiniz ? Bunu yapan bencil değil de nedir ? Sırf kendi mutluluğu için, kendinden başka herkesin mutsuz olması pahasına, bu işe kalkışır. Aldatıp da sonunda mutlu olan iyi ki yapmışım diyen kaç insan gördünüz yada hangi filmde aldatan insanların mutluluğa ulaştığını izlediniz? Hangimiz filmlerde dahi izlerken severek izledik o sahneleri ?

Cevap veriyim  bilimsel olmasa da 4/3'müz nefretle izler, kin duyar. Hele birde yaşamışsa, kan kusar yaşadıkları gelir hemen aklına.  Aldatma ne olursa olsun asla kabul edilemez affedilemez insani bir suçtur. İnsan bir anlık mutluluk için, ne olursa olsun zevkine ve iradesine sahip olması gerekir.

"Aldatanın cinsiyeti, rengi ne olursa olsun, aldatan aslında kendini kandırandır."

Unutma aldatan, aldanır...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.