Gümüşhane Haberleri
2013-02-12 17:19:26

Sevgililer günü

Ersin Çubukcu

12 Şubat 2013, 17:19

Sevgililer günün manası kişiye göre düşünce farklılığı gösterebilmektedir. Kimine göre esnaf günü bana göre sevdiğin insanı mutlu etme günü olarak nitelendirebiliriz.

Sevgililer gününde illa da gidip sevgilinize, eşinize, aşkınıza hediyeler almayın. Annenize de alın oda sizin aşkınızdır. Onun sayesinde bugünlere gelebildiğinizi unutmayın.
Asıl o gün sevgilisi olmayanları sevindirin arkadaşınıza dostunuza akrabanıza kimsesizlere hediye alın onları mutlu edin. İnsanları mutlu edebilmek için illa da o günü seçmenize de gerek yok. Her gün Allah’ın günü içinizde yeter ki temiz duygular olsun. Öyle pahalı hediyeler almanıza da gerek yok. Belki atacağınız bir mesaj günümüzde maalesef kullanımı azalmış olan kartpostallardan yazıp gönderin. Bir çiçek, bir tebessüm hepsinden daha değerlidir. Maddiyatın maneviyattın önüne geçmesine izin vermeyin. İyi olun, iyilik yapın karşılıksız yapılan iyilik hepsinden değerlidir. Bizim insanımız bunları yapabilecek potansiyeldedir. Memleketimin insanı eşine, arkadaşına, çevresine fazlasıyla bağlı, değer vermeyi el üstünde tutmasını çok iyi biliyor. Bu yüzden sizlere teşekkürü bir borç biliyorum. Yine öyle olun, değişmeyin. Üç kuruş için insanları sevdiklerinizi satmayın iki kelamınızla bile insanları mutlu edebileceğinizi sakın unutmayın. Aşkınıza sevginize sahip çıkın aşk sadece insana değildir. Bir çiçeği sevin, bir şehri sevin, bir takımı hatta yaptığınız işi sevin.

İnsanı, yani Yaratılanı sevin, Yaratandan ötürü. Bu güzel ve anlamlı günde iyi olun insanları sevdiklerinizi mutlu edin. İyilikten maraz doğar atasözümüzü boş verin. Siz iyi olunda karşılığını veremeyenler utansın.
   

Yorumlar (2)

erhan çelik 11 Yıl Önce

anladığım kadarıyla bu işte oldukça yenisiniz , nacizane bir kaç bişey söylemek istiyorum ne kadar dikkate alırsınız o size kalmıs birşey ancak yazılarınızı gözden hiç geçirmediğinizi görüyorum daha önceki yılbaşı adlı yazınızda da bunu farkettim bu gün bunu belirtme gereği duydum, daha kaliteli işler için fazla gözlem fazla düzenleme ve fazla okumayı size öneriyorum umarım yanlış anlamazsınız.

ersin çubukcu 11 Yıl Önce

dikkatiniz ve yorumunuz için öncelikli olarak teşekkür ederim gözlemlerinizi bundan sonraki yazılarımda dikkate almaya çalışacağım.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.