BENİM DİNİM BANA SENİNKİ DE SANA ANCAK HERKES HADDİNİ BİLECEK AMA

1: Benim dinimde tek yaratıcı, kusursuz hâkim, sonsuz güç sahibi Allah'tır NOKTA... Asla siyasal, politik, cemaat, tarikat lideri olan Allah'ım (İlah) yok. Olmayacak. (Muzaffer ARSLAN)

2: Benim dinimde tek, kusursuz kaynak ve öz kaynak Kur'an'dır NOKTA... Asla başka bir kutsal, kusursuz dini kitap tanımam. Kişilerin yazdığı kitapta, söylediği sözde hata varsa kabul etmem ve eleştiririm. Düzeltme durumum varsa düzeltirim. Çünkü bildiğiniz gibi "haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır." (Muzaffer ARSLAN)

3: Benim dinimde son uyarıcı ve tebliğci yani son peygamber Hz Muhammet'tir NOKTA... Asla bir şeyh, molla, âlim, safsatacı şovmen hocadan oluşmuş; uydurulmuş, devşirilmiş, şişirilmiş Peygamberim yok. Olmayacak. 
(Muzaffer ARSLAN)

4: Benim için ilk emir ve aynı zamanda (önemli) ibadet OKUMAK'tır NOKTA... Okumayan ve beynini kiraya veren, at gözlüğü takan bir kişi benim muhatabım değildir. Bu tiplerin adını Kur'an koymuştur. Cahil... Benim için bilgi önemlidir. Sosyal medyanın iftiralarıyla donanmış ve kulaktan duyma, hikâyelere boğulmuş, menkibeci, palavracı marka müslümanlarıyla işim olmaz. Örnek "Allah cennette Hz Meryem'i Hz Muhammet ile evlendirecek.." diyen Ahiret çöpçatanı gibi tiplerle...
(Muzaffer ARSLAN)

5: Benim inancında kimin cennete kimin cehenneme gideceğine tek ve mutlak güç olan Allah karar verir NOKTA... Kimse ukalalık edip de haddini aşıp Allahlık taslamasın. Kendinden, partisinden, cemaatinden, mezhebinden olanları cennete koyup olmayanları da cehenneme koymaya çalışan sahte dincilerden, din tüccarlarından tiksiniyorum. Cemaatin, tarikatin, bir şeyhin, bir yaygaracı imamın peşinden koşmamak kimsenin dinine zarar vermez. Çünkü bu zümreler, fırkalar, gruplar ve zâtlar; ne Allah, ne Kur'an ne de Peygamberdir. (Muzaffer ARSLAN)

6: Benim inandığım ve okuduğum Kur'an; pek çok ayette bilimi, ilmi, çalışmayı, adabı, edebi, adaleti, emeğe saygıyı ve sevgiyi tavsiye eder NOKTA... Asla yoz, yobaz, cahil, ukala, tembel, pısırık, kavgacı, iftiracı ve kaba tipleri onaylamaz. Bilimsel buluşların, bilimin dini, ırkı, mezhebi olmaz. Nerede ise alınır. İster Yahudi ister Hristiyan ister Budist ister Ateist ister Müslüman olsun. Herkesten ve her yerden alınır. Alınınca da dinden çıkmış olmayız. Çağdaş uygarlık düzeyine erişmek ülküsüyle donanmak şart.. (Muzaffer ARSLAN)

7: Benim inancımda Müslüman; iyi insandır, güzel insandır NOKTA... İnsanlara, doğaya, hayvanlara ve bitkilere yararlı insandır. Elinden, dilinden ve belinden sorumludur. İftira atmaz, hırsızlık yapmaz, kamu malını yemez. Hak, hukuk ve adaleti gözetir. Kendi yandaşlarına torpil, iltimas yapmaz, kolaylık sağlamaz. Liyakate önem verir. İş hayatında din, ırk, parti ve mezhep ayrımcılığı yapmaz. 

8: Benim iman ettiğim Allah, kadınları, çocukları aşağılamaz ve mal gibi kullanmayı önermez NOKTA... Asla bunları cinsel tatmin aleti olarak görmez. Kızlar mal gibi satılmaz. On binlerce yıllık Türk töresinde olduğu gibi kadın ve kız çocukları ailenin direği ve geleceğidir. (Muzaffer ARSLAN)

9: Benim dinimi sorgulayacak tek bir güç  vardır o da Allah'tır NOKTA... Asla ve asla sınırlarınızı zorlayıp benim karşımda Allahlaşmayın.
Duyarlılıkları olan sıradan-doğal bir kişiyim. Bu arada hayatım boyunca bira, rakı, şarap, konyak vs içmedim. İçeni de yadırgamadım, asla aşağılamadım. Beni zerre kadar ilgilendirmez. İçmiyor olmam beni onlardan da üstün kılmaz. Bunca yıldır sağlığa zararlı diye Sigara, Coca Cola, hatta fanta, gazlı içecek bile içmedim. Kahvehane geleneğim bile yok. Kimsenin rızkına bile bile el uzatmadım. Kimseye bilerek iftira atmadım. Bilinçli ve planlı olarak kamu malı yemedim. Devleti zarara uğratmamak için çok mücadele verdim. 26 yıllık meslek hayatımda hafta içi okulumda dersim varsa hasta olduğum zamanlarda bile hastaneye gitmedim. Bunca yıl, toplam 8 gün raporum var. Şerefli bir babanın oğluyum çok şükür. Onurlu ve çalışkan bir babanın oğluyum hamdolsun. Fikri ve zikri olan ülkü eri bir babanın evlâdıyım elhamdülillah. Okumayı ondan öğrendim. Şiiri annemle tanıdım. Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesinin güzel Söğütlü Beldesinin bir ferdi olmaktan hep onur duydum. Köyümün tarihini, kültürünü, Türkçe söz varlığını, folklorunu araştırıp tez yazma onurunu ve sonra da kitaba dönüştürme gururunu yaşamakla geçti yıllarım. En büyük zevkim kitaplardır. Varsa yoksa okumak, yazmak ve araştırmak... 

10: Vatanım için, Türk milleti için her türlü fedakârlığı yapmaya çalıştım. Bunda da kararlıyım NOKTA... 
Türk vatanına, Türk bayrağına, Türk milletine, Türk büyüklerine hakaret edenin, iftira atanın nefesini keserim.Kim olursa olsun karşısına geçerim. Ümüğüne çökerim. İster en yüce makamda olsun ister en cüce makamda... Kim olursa olsun selamı, sabahı keserim.

11: Edebiyatsız, şiirsiz, tarihsiz ve felsefesiz olmaz, yaşayamam. Ve spor.... Olmazsa olmazlarımdır NOKTA...

Sizin dininiz size benim dinim bana. Benim dini ve milli duyarlılıklarım işte bu 11 maddede dile getirilmiştir. Kendinizi Allah'ın yerine koyup da beni yargılamayın. Zira ben de bir insanım. Hem de sıradan bir insan. Elbette hatalarım, günahlarım, eyvahlarım hatta keşkelerim bile var. Ancak bir takım din simsarları sataşmaktan geri durmuyor. Ve bunu da beni zerre tanımayan, aklınca bir partinin ya da bir dini cemaatin, tarikatin militanı olan kişiler yapıyor. Zavallı kurbanlar, kullar, köleler, reâyâlar! Siz benden hesap soramazsınız. Haddinizi bilin ve o iğrenç dilinizi boğazınıza sokun.

Neden mi?
Çünkü  karşınızda "güdülecek" bir davar yok.
Çünkü karşınızda "kandırılacak" bir aptal yok.
Çünkü karşınızda "satılık ve kiralık" bir adam yok.
Çünkü karşınızda "politik-bağnaz" bir onursuz yok.
Çünkü karşınızda okumaz, yazmaz" bir fert yok.
Çünkü karşınızda "adaletsiz"  bir materyalist yok.
Çünkü karşınızda Reâyâ (Koyun, sığır sürüsü) yok.
Çünkü karşınızda "liyakatsiz" bir sümsük yok.
Çünkü karşınızda " şucu, bucu, cemaatçi, tarkatçi" silik adam yok.
Çünkü karşınızda neyi nedüğü belirsiz bir omurgasız yok. 
Aklınız ve gönlünüzle yolunuz açık; alnınız ak olsun.

YORUM EKLE