BESYO özel yetenek sınavları başlıyor

Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Eğitimi bölümlerine yapılacak öğrenci alımları için tarihler açıklandı.

BESYO özel yetenek sınavları başlıyor

Düzenlenecek özel yetenek sınavıyla Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programına 60 ve Antrenörlük Eğitimi programına da 50 öğrenci alımı yapacak olan BESYO, birinci öğretim 70 ve ikinci öğretime de 60 kontenjan ayrılan Spor yöneticiliği programına ise sadece Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihiyle öğrenci alımı yapacak. 

23-27 Ağustos 2021 tarihlerinde düzenlenecek Özel Yetenek Sınavı için başvurular 02-18 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Bölümler ve başvurulara ilişkin bilgiler üniversitemiz web sayfası üzerinden ilan edildi.

Özel Yetenek Sınavı öncesinde aday öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, sınavların şeffaf bir şekilde gerçekleştirileceğini belirterek şunları söyledi: “2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına başlayan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı itibari ile Spor Yöneticiliği 1’inci ve 2’nci Öğretim Bölümüne ilk öğrencilerini almış, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı itibari ile Antrenörlük Eğitimi 1’inci öğretim ilk öğrencilerini almıştır. Göstermiş olduğu başarılı çalışmalar ve aldıkları ödüllerle Üniversitemizi gururlandıran yüksekokulumuzda, 23-27 Ağustos 2021 tarihlerinde yapılacak Özel Yetenek Sınavlarında, nesnel olmayan değerlendirmelere imkân vermeyen, elektronik ölçümlerin yapılacağı testler tercih edilmiştir.  Aday öğrencilerimizin sınav ve kayıt koşullarına ilişkin uygulama esaslarının belirtildiği, Üniversitemiz Web sayfasında da yayımlanan başvuru kılavuzunu dikkatle okumaları ve sınav sistemi hakkında bilgi sahibi olmaları kendi başarıları adına katkı sağlayacaktır. Geleceğe dair hedeflerine ulaşabilme çabasında olan değerli öğrencilerimize daima en iyi ve adil eğitimi verme anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu nedenle de aday öğrencilerimizin Gümüşhane Üniversitesi ailesinin bir üyesi olma yolunda gösterecekleri tüm gayretleri takdir ediyor, adil ve hak kaybına uğramadan yapılacak Özel Yetenek Sınavında herkese başarılar diliyorum.”

2021- 2022 Eğitim –öğretim yılı Özel Yetenek Sınavı başvuru kılavuzu ve başvuru formuna https://www.gumushane.edu.tr/hdetay/2021-yili-besyo-ozel-yetenek-sinav-kilavuzu-2630 linkinden ulaşılabilir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER