‘Dokuz Haftada Dokuz Işık, Turan Okulu’ eğitim programı başlıyor

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Gümüşhane Şubesi tarafından gerçekleştirilecek olan ‘Dokuz Haftada Dokuz Işık, Turan Okulu’ 6 Ekim 2021 tarihinde başlayacak.

‘Dokuz Haftada Dokuz Işık, Turan Okulu’ eğitim programı başlıyor

TÜRKAV Gümüşhane Şubesi tarafından gerçekleştirilecek olan ‘Dokuz Haftada Dokuz Işık, Turan Okulu’ 6 Ekim  -1 Aralık 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Eğitimlerde Milliyetçilik, Ülkücülük, Ahlakçılık, İlimcilik, Toplumculuk, Köycülük, Hürriyetçilik, Şahsiyetçilik, Gelişmecilik ve Halkçılık, Endüstricilik alanında seminerler verilecek. 

Yapılacak seminerlerle ilgili bilgi veren TÜRKAV Gümüşhane Şube Başkanı Ercan Küçüköner, “Türk milliyetçiliğinin temel referans metinleri arasında yerine alan Dokuz Işık fikrinin her bir maddesi konferans ile ele alınacak. Doktrinin ruhuna ve ana metnine uygun şekilde Türk milliyetçiliğinin aktüel durum ile meselelerine yönelik bir perspektif oluşturularak katılımcılara katkı sunulmaya çalışılacak” dedi. 

Küçüköner, “Geçtiğimiz aylarda açılışını gerçekleştiren ve faaliyetlerine başlayan TÜRKAV Gümüşhane Şubesi önümüzdeki ay dokuz haftalık bir eğitim programına başlıyor. Alparslan Türkeş’in Dokuz Işık doktrinini merkezine alan eğitim programı hem doktrine hakim hem de Gümüşhane’de milliyetçi-ülkücü camianın yakından tanıdığı ve saygı duyulan isimlerinin dokuz hafta boyunca vakfın il temsilciliğinde vereceği konferanslardan oluşuyor. Alparslan Türkeş’in, Türkiye’nin meseleleri ve gelecek vizyonuna dair görüşlerini içeren ve Türk milliyetçiliğinin de temel referans metinleri arasında yerine alan Dokuz Işık’ın fikrinin her bir maddesi bir konferans ile ele alınacak, doktrinin ruhuna ve ana metnine uygun şekilde Türk milliyetçiliğinin aktüel durum ile meselelerine yönelik bir perspektif oluşturularak katılımcılara katkı sunulmaya çalışılacağız.  Kayıtlar ilk ders tarihi olan 6 Ekim’e kadar TÜRKAV il temsilciliğinde gerçekleştirilecektir. Eğitim programı neticesinde bir tören düzenlenerek katılımcılara birer katılım belgesi takdim edilecek. Katılım belgesini hak edebilmek için ise dokuz haftalık eğitim programının en az altı haftasına katılmak gerekiyor. Kontenjanın da salgın tedbirleri nedeniyle sınırlı olduğu eğitim programı ile Gümüşhane’de kendisini Ülkücü ve Türk milliyetçisi olarak tanımlayan ve Dokuz Işık doktrininin vizyoner içeriğine hakim olmak isteyenler için verimli bir eğitim programı olması hedefleniyor.  Kayıt yaptırmak isteyen arkadaşlar 0536 921 0429 numarasından şahsıma ulaşabilir” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2021, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER