Efsane Kasım İndirimleriyle iPhone Cep Telefonu Modelleri

Efsane Kasım İndirimleriyle iPhone Cep Telefonu Modelleri

Efsane Kasım İndirimleriyle iPhone Cep Telefonu Modelleri

Efsane Kasım indirimlerinin geçerli olduğu ürün gruplarından birisi iPhone cep telefonu modelleridir. Gerek tasarımıyla, gerekse de teknolojik özellikleriyle ön planda olan iPhone modelleri, birçok kişinin akıllı telefon konusunda ilk tercihi konumunda. iPhone 14 ve sürümleri, geçtiğimiz günlerde tanıtıldı ve beraberinde büyük ilgi uyandırdı. Çünkü birçok kişi, uzun zamandır bu haberi bekliyordu.

iPhone 14 incelendiğinde ilk olarak tasarım ve teknoloji özelliklerinin ön plana çıktığını görüyoruz. Ayrıca temel donanım özelliklerinde de bazı iyileştirmeler söz konusudur. Bu anlamda iPhone 14, oldukça yeterli görünmektedir. Şayet iPhone 14’ün yetersiz kalacağını düşünüyorsanız, iPhone 14 Pro sürümüne de yönelmeniz mümkün. Ayrıca Pro ve Pro Max ile beraber Plus seçeneğinin de mevcut olduğunu söyleyelim. Geniş tercih seçeneğiyle hizmete sunulan iPhone 14, şimdiden birçok kullanıcının beğenisini kazanmış durumda.

iPhone modellerine bir yenisi eklendiğinde fiyat anlamında önceki modellerin ucuzladığını görüyoruz. Özellikle talep kaymasından kaynaklanan bu durum, birçok kişi için alım fırsatı oluşturuyor. iPhone modelleri hakkında daha fazla araştırma yaparak en uygun modeli bulabilmeniz mümkündür. Ayrıca fiyat araştırması da yapmanız halinde bütçe anlamında önemli tasarruflar edebileceğinizi söyleyelim.

Modern Tasarım Özellikleriyle iPhone 14

iPhone 14, tasarım özellikleriyle geniş yankı uyandırdı. Bunun nedeni renk seçeneklerine mavi renginin eklenmesi ve beraberinde üst sürümlerinde ekran boyutunun artması olarak açıklanabilir. Ayrıca ergonomik tasarım özellikleri burada da aynen geçerli konumda. Dolayısıyla şık ve zarif duruşu iPhone 14 ile de sağlayabilirsiniz. Tasarım özelliklerinin bu anlamda yeterli olduğunu söyleyebiliriz.

iPhone 14 Pro sürümünün ekran boyutu 6.7 inç, orijinal sürümde ise 6.1 inç’lik bir boyut söz konusudur. İki tür de incelendiğinde ekran boyutunun yeterli olduğunu görüyoruz. Ancak orijinal sürüm ile iPhone 14 Pro Max fiyatları arasında ciddi farklar olduğunu söyleyelim. Çünkü serinin en gelişmiş telefonu iPhone 14 Pro Max sürümüdür. Ekran boyutunun bu sürümde arttığını söylemiştik. Beraberinde ekran çözünürlüğü, pil kapasitesi, dâhili depolama alanında da iyileştirmeler söz konusu. Böylelikle daha üst seviye özellik isteyenler için farklı seçenekler mevcut konumdadır.

iPhone, modern tasarım özellikleriyle dikkat çeken markalardan birisi. Bugüne kadar üretmiş olduğu her telefonda, döneminin en iyi tasarım anlayışını yansıtmıştır. Bu nedenle kişiler, akıllı telefon denildiğinde ilk olarak iPhone’u tercih ediyor. Bununla birlikte iPhone’larda yer alan iOS işletim sistemi de direkt olarak tercih sebebi konumunda. Bu gibi detaylar, kullanıcıların iPhone’u tercih etmesini sağlıyor.

iPhone eşsiz özellikler sunarken aynı zamanda olabilecek en iyi fiyat politikasıyla bunu gerçekleştiriyor. Ancak fiyatların ülkemizde biraz yüksek olduğunu söyleyelim. Bunun nedenleri arasında en başta vergiler ve döviz fiyatları geliyor.

iPhone 14 Modelleri Nelerdir?

iPhone 14 ile beraber iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max sürümleri de tanıtıldı. Bu anlamda her birinin özellik olarak farklı bir yeri bulunuyor. Dolayısıyla bu modeller arasında tercihte bulunurken tüm sürümleri araştırmanız büyük öneme sahiptir. Ayrıca fiyat araştırması yapmanızı da öneriyoruz. Çünkü iPhone 14 sürümleri arasında fiyat farklılığı bulunduğu gibi iPhone modelleri arasında da ciddi fiyat farklılıkları bulunuyor.

Yeni bir iPhone modeli çıktığında eski modeller nispeten ucuzlar. Bu gibi durumlarda müthiş bir alım fırsatı doğuyor. Ayrıca dönem içerisinde gerçekleştirilen kampanya ve indirimleri de takip ederek faydalanmanız halinde inanılmaz şekilde bütçe tasarrufu yaptığınızı göreceksiniz. Hayalinizdeki iPhone modeline bu şekilde rahatlıkla uygun fiyatlardan ulaşabilirsiniz.

iPhone modelleri dikkate alındığında serüvenin 2G modeliyle başladığını görebiliriz. iPhone 2G, Apple’ın kurucusu Steve Jobs tarafından 2007 yılında tanıtıldı. Teknolojik anlamda devrim niteliğinde olan bu gelişme, aynı zamanda tarihteki ilk akıllı telefona da ışık tutuyor. Ayrıca bütün işlemlerin dokunmatik ekranla yapıldığı ilk telefon olma özelliğini de elinde bulunduruyor. Bu anlamda iPhone’un kullanıcılar nezdinde önemli bir yeri bulunmaktadır. Günümüzde ise iPhone, son olarak 14 serisini çıkararak gündemdeki yerini almış konumda. Sağlamış olduğu özellikler sayesinde gündemdeki yerini koruyacak gibi görünüyor. Ayrıca tasarım anlamında yapılan iyileştirmeler de dikkat çekici özellikler arasında yer alıyor.

iPhone 14 Temel Özellikleri Nelerdir?

iPhone 14 ile beraber birçok sürümün tanıtıldığını söylemiştik. Her ne kadar sürümler arasında özellikler değişse de biz burada iPhone 14’ün orijinal sürümünün temel özelliklerine değineceğiz. Detaylı bir özellik incelemesi için araştırma yaparak bu bilgilere erişebilirsiniz. En gelişmiş seçeneğin iPhone 14 Pro Max ile birlikte gelmesi söz konusudur. Dolayısıyla fiyat seçenekleri arasında en üst rakam iPhone 14 Pro Max fiyatları unsurlarına aittir. iPhone 14’ün temel özellikleri şu şekildedir;

  • 3.2 GHz CPU frekansı,
  • 12 MP kamera çözünürlüğü,
  • Hızlı şarj desteği,
  • Kablosuz şarj desteği,
  • 6 GB bellek (RAM),
  • 128 GB depolama alanı,
  • IPX8 suya dayanıklılık sertifikası,
  • Toza dayanıklılık,
  • FHD+ özelliğe sahip ekran çözünürlüğü,
  • 6 çekirdekli işlemci yapısı,
  • 3279 mAh pil kapasitesi.

İlgili özelliklerin tümü bir arada düşünüldüğünde profesyonel işler için gayet yeterli olduğu görülmektedir. Ayrıca ön kameraya gelen oto odaklama özelliği sayesinde profesyonel çekim yapabilmek mümkün. Telefonun hafif yapısı kullanım kolaylığı sağlarken aynı zamanda şık görüntüsü ile harika görüntüler yakalayabilmeniz mümkün. OLED ekran teknolojisi sayesinde izlediğiniz görüntüler de kaliteli olacaktır. Bununla birlikte cam kısmı oldukça dayanıklı özelliklere sahip. Paslanmaz çelik çerçevesiyle oldukça şık görüntü sağlayan iPhone 14, beraberinde dayanıklılık özelliklerini de getiriyor. Bu anlamda tasarım olarak da oldukça yeterli özelliklere sahiptir. Bununla birlikte iOS 16 sürümüyle son çıkan işletim sistemine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

iPhone 14 Pro Fiyatları

Efsane Kasım indirimleriyle ön planda olan iPhone, Eylül 2022 itibariyle yeni bir seriyi tanıttı. İlgili seride şu telefonlar yer almaktadır;

  • iPhone 14 (Orijinal Sürüm)
  • iPhone 14 Plus
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 14 Pro Max

İlgili modeller arasında özellik bakımından ciddi farklar bulunuyor. En gelişmiş seçenek iPhone 14 Pro Max seçeneğinde olduğu için iPhone 14 Pro Max fiyatları da bir hayli yüksek diyebiliriz. Ancak orijinal sürüme yaklaştıkça çok daha uygun bütçelerle karşılaşabileceksiniz. Hatta selefi sayılan iPhone 13 fiyatlarının da bir miktar düşebileceğini söyleyebiliriz. Çünkü yeni çıkar 14 serisiyle eski modellere olan talep azalmaktadır. Bu da fiyatların düşmesini sağlayarak eşsiz bir fırsat doğuruyor. Hayalinizdeki iPhone modelini bu şekilde bütçenize uygun olarak ulaşabilirsiniz.

Fiyatları belirleyen faktörler belli olduğu için iPhone 14 ve sürümleri de aynı faktörlerden etkilenerek fiyatlanmıştır. Bu faktörler ise şu şekildedir;

  • Apple fiyat politikası,
  • Çeşitli vergi maliyetleri,
  • Pazarlama ve tanıtım maliyetleri,
  • Aracı firma fiyat politikası,
  • Döviz fiyatları.

Burada saydığımız 5 faktöre ek olarak piyasa dinamiklerinin de fiyatları şekillendirdiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle fiyatları iyi bir şekilde takip etmenizi ve fiyat analizi yapmanızı öneriyoruz. Bu şekilde daha uygun bütçelere iPhone modeli satın alabilirsiniz. Ayrıca kampanya ve indirim dönemlerini muhakkak takip ediniz. Bu gibi dönemlerde ilgili cihazları indirimli bir şekilde alacağınızdan dolayı ciddi anlamda bütçe tasarrufu sağlayacaktır. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER