PRP Nedir? PRP Sonrası Ne Yapılmalıdır?

PRP Nedir? PRP Sonrası Ne Yapılmalıdır?

PRP; her hastanın kendi kan plazmasından, trombositlerinden ve büyüme faktörü proteinlerinden meydana gelen aynı zamanda son derece popüler olan bir rejeneratif tıp prosedürü olarak tanımlanabilir. Kendi kendine türetilmekte olan hücre ürünü, doku iyileşmesi ve rejenerasyonuna dair benzersiz yetenekleriyle dikkat çeker. Yüksek miktarda klinik veriden anlaşıldığına göre; PRP tedavi edilen bölgedeki trombositlerden çok sayıda büyüme faktörü salmakta ve doku iyileşmesini desteklemektedir. Bu doğrultuda her bir büyüme faktörü, cilt onarımını destekleyen biyokimyasal yolları uyarmada benzersiz bir rol üstlenir. Bunun sonucunda bir araya gelerek maksimum rejeneratif sonuçlar için sinerji bir etki yaratmayı başarırlar.

Alanında uzman isimler tarafından uygulanması halinde PRP tedavisinden etkili sonuçlar alınması mümkün olabilir. Medyland online randevu platformunda yer alan filtreleme seçeneklerini kullanarak PRP Ankara ve rinoplasti Ankara gibi aramalar yapabilir, lokasyonunuza yakın uzman ve deneyimli doktorlara ulaşabilirsiniz. PRP ortopedi ve spor tıbbı alanında yaralı ve hasarlı kasları, tendonları, bağları, eklemleri iyileştirmek ve ağrı kontrolüne yardımcı olmak için uzun yıllardır kullanılan bir medikal estetik prosedürdür. PRP gerek estetik uygulamalarda gerek saç dökülmesi tedavisinde kullanılan bir yöntemdir.

PRP cilt gençleşmesini desteklemek amacıyla bireyin kendi vücudundaki doğal bileşenlerin kullanıldığı ve konsantre edilerek enjekte edildiği bir yöntemdir. Enjeksiyon bölgesinde kolajen ve elastin üretimi ile hücre büyümesini uyarır. Aynı zamanda yerel kan tedarikini ve hidrasyonu iyileştirir, cilt dokusunu ve tonunu yavaş yavaş düzelterek daha genç görünen bir cilde sahip olma imkanı sunar.

Cildin kendi kendini onarması ve gençleşmesi istenen bölgelerde yeni kolajen üretimini uyarmak için kişinin kendi kan plazma hücrelerini ve büyüme faktörlerini kullanan PRP’nin güvenli ve doğal bir işlem olduğu söylenebilir. PRP tedavisinin diğer bir özelliği, cerrahi kafa derisi saç restorasyonu için etkili bir alternatif olmasıdır. PRP’nin tropikal olarak ya da cilt altına enjekte edilmesi söz konusu olabilir.

Sayfa: https://www.medyland.com/prp/ankara

PRP Tedavisi Ne İçin Kullanılır?

PRP tedavisinin cilt dokusunun ve tonunun iyileştirilmesi, kırışıklıkların giderilmesi ve doğal görünüm korunurken akne ya da çatlak izlerinin azaltılması amacıyla kullanılması mümkündür. PRP hastanın kafa derisine enjekte edilerek saç büyümesi teşvik edilebilir. Görünür sonuçların elde edilebilmesi için ortalama 2 ila 8 haftaya ihtiyaç duyulur. Bununla birlikte ihtiyaç duyulan süre; genel sağlık durumu, beslenme, yaş, cilt tipi ve sigara kullanımı gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak hasta özelinde değişiklik gösterebilir.

İstenilen sonucun elde edilebilmesi için çoğunlukla 1 ila 4 seans, daha sonra 3 ila 12 aylık periyotlarla bakım ya da rötuş tedavisi uygulanması önerilmektedir. Uygulanacak olan seans sayısı ve alınacak yanıtlar hasta özelinde değişiklik gösterebilir. Tütün dumanı toksinlerinin PRP tedavisine verilecek hücresel yanıtı değiştirmesi riski olduğundan, sigara içen kişilerde uygulanması gereken seans sayısı sigara içmeyenlere göre daha fazla olabilir.

PRP enjeksiyonu yapıldıktan sonra ciltte bir miktar iyileşme genellikle hemen ortaya çıkar. Bununla birlikte PRP’nin sıvı kısmı, rejeneratif sürecin tam etkileri ortaya çıkmadan önce vücut tarafından emilir. Tipik olarak birkaç gün içinde başlangıç çizgisine geri dönülür.

PRP tedavisi cildi yeni ve daha genç bir doku büyümesi amacıyla uyarır. Bazı hastalarda PRP tedavisinin; kırışıklık azaltmaya yönelik enjeksiyonlarla, dermal dolgu maddeleriyle, cilt sıkılaştırma ve/veya yenileme tedavileriyle ve çeşitli yaşlanma karşıtı tedavilerle birleştirilmesi mümkündür. Özellikle birden fazla ya da devam eden tedavi sayesinde ciltte daha belirgin ve uzun vadeli iyileşmeler fark edilmesi söz konusu olabilir.

PRP tedavisi uygulanması için hastadan kan örneği alınmalıdır. Alınan kan, özel bir steril test tüpünde toplanır. Santrifüjleme işlemine tabi tutularak tedavi için gereken hücreler ayrılır. Bu sayede PRP tam kandan ayrıştırılarak kullanıma hazır hale getirilir. Büyüme faktörleriyle diğer rejeneratif moleküller, elastin ve kolajen oluşumuna ek olarak hücresel büyümeyi ve cildin yeniden şekillenmesini destekleyerek uzun süreli cilt gençleşmesi elde edilmesine katkıda bulunurlar.

Sayfa: https://www.medyland.com/burun-estetigi-rinoplasti/ankara

PRP Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?

PRP enjeksiyonundan sonra; uygulama bölgesinde kızarıklık, morarma, karıncalanma, şişme, hassasiyet, uyuşma, topaklanma ile enjeksiyon bölgesinde ya da tedavi edilen alanlarda basınç ve dolgunluk hissi ortaya çıkabilir. Gerekli görülmesi halinde tedavi sonrası şişmeyi azaltmak için uygulama bölgesinde soğuk kompres uygulanabilir.

PRP tedavisinden sonra enjeksiyon bölgesi en az 4 saat boyunca ovulmamalıdır. İyileşme süresi tamamlanana kadar yani en az 24 saat boyunca makyaj yapılmamalıdır. Tedavinin yapıldığı günün akşamından başlamak kaydıyla yüz bölgesi günde bir ya da iki kez ve hafif bir temizleyici kullanılarak nazikçe yıkanmalıdır.

PRP kişinin kendi kanından elde edildiği için en güvenilir tedavi yöntemlerinden biri olma özelliğine sahiptir. Cilde enjekte edilen maddenin içerisinde hiçbir koruyucu bulunmaz, bu nedenle vücut tarafından reddedilmesi riski söz konusu değildir. Uygulamadan sonra herhangi bir alerjik reaksiyon gelişmez. Tedavi sonrası enjeksiyona bağlı geçici morluk, kızarıklık ve hafif şişlik meydana gelebilir.

Site: https://www.medyland.com/

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2024, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER