Yıllık işletme cetvellerinde son gün 5 Mayıs

Sanayi Sicil Belgesi olan sanayi işletmelerinin 2021 yılına ait faaliyetleri ile ilgili yıllık işletme cetvelini, Sanayi Sicil Bilgi sistemi menüsünü kullanarak 5 Mayıs tarihine kadar sisteme giriş yapmaları gerekiyor. 

Yıllık işletme cetvellerinde son gün 5 Mayıs

Eksik bilgisi olan veya giriş yapmayan işletmelere idari para cezası uygulanacak. Sanayi Sicil Sistemine dahil olarak Sanayi Sicil Belgesi sahibi olan işletmeler, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5. maddesi gereği bir önceki yıla ait bilgileri içeren Yıllık İşletme Cetvellerini her yılın ilk dört ayı içerisinde 1 Ocak-5 Mayıs tarihleri arasında bildirim mecburiyetleri bulunuyor.

İlgili veri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının https:// www.sanayi.gov.tr/Internet adresinde “EHizmetler” menüsü içinde “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” başlıklı bölümden elektronik ortamdan verilebiliyor.

Sanayi Siciline kayıtlı bulunan işletmelerin bahsedilen yükümlülüğü yasal süresi içinde yerine getirmemeleri halinde uygulanacak olan İdari Para Cezası 2022 yılı için 2 bin 356 TL olup işletmelerin cezai durum ile karşılaşmamaları için 5 Mayıs’a kadar 2021 Yılı “Yıllık İşletme Cetveli” bildirimini vermeleri gerekiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER