ERDEMİR AKAGÜN

“O Bir Gümüşhane Delikanlısı idi”
 
Bir yıldız daha aramızdan kayıp gitti.

Erdemir Akagün’ü 1965 güz döneminde tanımıştım. Nev-i şahsına münhasır bir Gümüşhane delikanlısı ve eşraftan biri idi. Bu tanışmamız ortak dostlarla birlikte hiç bozulmadan devam etti.

Liseyi bitirdikten sonra özel yetenekleri doğrultusunda iş hayatına atıldı. Şehrin “Foto Erdemir’i oldu. İyi bir grafiker ve tasarımcı idi. 1968 de çıkardığımız “Gümüş Kayak” dergisinin kapak tasarımını yapmak O’na nasip olmuştu. Çok beğenilmişti. Öyleki herkes birbirine sorar oldu. “Bu tasarım kime ait” diye.

Babası rahmetli Av. Necati Akagün O dönem Gümüşhane’den millet vekili seçilince ailece Ankara’ya göç etmişlerdi. Sonraki yıllarda yine Gümüşhane’yi mekan tutmuşlardı.

Erdemir kardeşimiz kentte yaşayan birisi olarak kamuoyunu rencide eden olaylara karşı kişisel olarak sürdürdüğü çabalar herkes tarafından bilinmekte ve taktir edilmektedir. Bir keresinde BAZ istasyonları ile ilgili yaptığı basın duyurusunun ses getirmemesi üzerine konuyu yargıya hatta Yargıtay’a kadar taşıyarak olumlu karar almayı başarmıştı. Hasılı yeri geldiğinde halkın sesi olmada tam bir adresti.

Naciye öğretmenle sürdürdüğü mutlu evlilikten 4 evlat sahibi olmuştu. Beklenmedik bir zamanda ve aniden aramızdan ayrılmasının üzüntüsü kuşkusuz ağır olmuştur. Kendisine Allahtan rahmet aileye başta Abla Av. Tomris Hanım, kardeş Bülent bey, Eşi Naciye hanım, evlatları, eniştesi Av. Çetin Kantek ve amcazade Dr. Metin Akagün olmak üzere sevenlerine baş sağlığı dileklerimi sunarım.
Yusuf Sadık  (Demokrat Gümüşhane Gazetesi Baş Yazarı ve Yönetmeni)
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Baki Turan Tuncel
Baki Turan Tuncel - 2 yıl Önce

Bir Gümüşhane beyefendisi idi.Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Ailesine sabırlar dilitorum.

Fahrunnisa (Pınarbaşı)Yavuz.
Fahrunnisa (Pınarbaşı)Yavuz. - 2 yıl Önce

Erdemir abiye Allah rahmet eylesin .Naciye ablacığıma evlatlarına yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

E.S.U
E.S.U - 2 yıl Önce

Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun ince espirileri olan, cok becerikli ve teknik bir kafaya sahip abimizdi. Vefat ettigi gun saat 16,34 de kendisini aramışım cevap vermedi geri doner diye umut ettim dönmedi ikinci gunu sabah pazar gunu buyuk bir uzuntu ile vefatını ogtendim. Nurlar icinde uyusun ailesine sabirlar diliyorum