ESKİŞEHİRSPOR İLE GÜMÜŞHANESPORUN YOLLARI KESİŞİR Mİ?

Üç yıl öncesine kadar Süper Ligin flaş takımıydı Eskişehirspor. Atatürk Stadına gelen takımlar korku içerisinde maçlara çıkar 1 puan alınca sevinerek sahayı terk ettiklerine şahitliğim vardır.

Anadolu da Eskişehirspor’un mazideki başarılarını sporla ilgilenen herkes bilir ve takdir eder.

Kırmızı Şimşeklerin Atatürk Stadını dolduran o müthiş taraftarı ülkemizde yeşil sahalarda örneğini pek görmediğimiz, “Bando Es Es” grubunun çaldığı marşlar eşliğinde binlerce taraftarın koro halinde “Es Es Ki Ki Ki Eski Eski Es” tezahürat yapması futbolcuların oynama isteğinin pik yaptığı anları meydana getirmektedir.

O tarihi başarılarının arkasında da bu sır gizlidir bence…

Bugün bu heyecandan ve taraftar coşkusundan bahsetmek neredeyse imkânsız. 2016 Yılı Eskişehirspor sevenleri ve taraftarları için çile ve ızdırap yılı olarak tarihteki yerini alacaktır elbette.

Eskişehirspor’un lig sıralamasında bulunduğu yer taraflı tarafsız herkesi üzmektedir. Alınan başarısız sonuçlar ile Süper ligden düşmeye aday takımlar arasında görülmesi bir futbol kenti olan Eskişehir’e doğrusunu söylemek gerekirse hiç yakıştıramadığımı belirtmeliyim.

Bu satırları yazarken bile bu yıl 50.kuruluş yılını kutlayan Anadolu da Efsane olmuş  bir  takımın düştüğü içler acısı halini yazmaya emin olun elim varmıyor…

İçinden çıkardığı başarılı sporcularla Türk futbol tarihine imza atmış bir kulübün küme düşmemesi gerektiğine inananlardanım.

Takımı bu hale getiren yöneticiler zaman içerisinde istenmeyen durumun hesabını kente vereceklerdir ancak lig bitimine birkaç hafta kala taraftarın başlatmış olduğu o müthiş “direniş”  hareketi ne kadar başarılı olur onu önümüzdeki iki hafta sonra görebileceğiz. İki hafta sonra fotoğrafı net olarak görebileceğiz.

Küme düşme potasında bulunan diğer takımlarla amansız bir mücadele içerisinde bulunan Eskişehirspor’un kalan iki maçını da kazanıp rakiplerinin puan kaybetmesini beklemekten başka çaresi yok. Aksi halde hiç düşünmek bile istemeyiz ama sonuç PTT 1. Lig olur.

En yakın rakipleri Gaziantepspor ve Kayseri sporun oynayacakları maçlara bakınca fikstür avantajı Eskişehirspor’dan yana gözüküyor. Futbol yorumcuları da bu görüşte.

Gelelim 2.Ligin tozunu atan memleketimin takımı Gümüşhane sporumuza…

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor’da, Tecrübeli Başkan kadim dostum Kaya Büyükbayraktar Beyin yıllardır bu camianın içerisinde bulunması, futbolun doğasını iyi bilmesinin avantajı ile takımın teknik direktörlüğüne bir zamanların başarılı milli futbolcusu Fatih Akyeli getirmesi başarı öyküsünün ip uçlarını veriyordu kırmızı beyaz renklere gönül veren taraftarlara.

Öylede oldu.

Gerek iç sahada ve gerek dış sahada alınan başarılı sonuçlar takımı bir anda Türkiye’nin gündemine taşıdı.

2.Lig Kırmızı grubu 5.sırada tamamlayarak play-off’a kalan ve ilk maçı kendi sahasında Kocaeli Birlikspor ile oynayarak 1-1 berabere kalan takımımız rövanşta gösterdiği üstün performans ile rakibini sahasında 3-1 lik gibi net bir skorla geçen Gümüşhane sporumuz yarı finale yükselmenin heyecanını yaşattı taraftarlarına.

Temennimiz ve duamız odur ki, Gümüşhane sporumuzun final maçlarını da kazanarak PTT 1.Lige yükselmesidir. Bunu başarabilir mi ? Başarmaması için hiçbir neden yok. Bekleyip göreceğiz.

Doğduğumuz şehrin takımı Gümüşhane sporumuz yükselişte iken doyduğumuz ilin takımı Eskişehirspor’umuz maalesef inişte.

İşte bu noktada bizler için değerli ve de önemli bu iki futbol kulübümüzün yolları kesişir mi? diye haklı bir soruyu kendi kendimize sormuş olduk.

Eğer bu durum gerçekleşirse Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneğimizin Başkanı Uğur Yücel Beyin hedeflerinden biri daha gerçekleşmiş olacak. O hedefte iki kentimizin adını taşıyan futbol takımlarını bir hazırlık maçında bir araya getirip dostluğumuzu pekiştirmek.

İnanın aklımız böyle istiyor ama gönlümüz Eskişehirspor’umuzun Süper Ligde kalmasını, Gümüşhane sporumuzun ise bir üst lige PTT 1.Ligine yükselmesini çok ama çok istiyor.
YORUM EKLE