12 Mart mesajları

Gümüşhane’de 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı nedeniyle yayımlanan mesajlar.

12 Mart mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Aziz Milletimizin bağımsızlık duygularını güçlendirerek ilham kaynağımız haline gelen İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘’Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 98. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız.

Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimiz, Milli Mücadele döneminde bu destanlara bir yenisini eklemiştir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy da, Türk Milleti’nin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan aşkını en güzel şekilde anlatmış olduğu İstiklal Marşı’mızı, Türk milletine, cesaret vermek üzere bu dönemde yazmıştır. Milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, kahramanlığını,  azmini ve cesaretini ölümsüzleştirmiş olan İstiklal Marşı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmaya devam edecektir.

İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, aramızdan ayrılan gazilerimizi ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Bugün İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 98’inci yıldönümünü kutlamaktayız. 12 Mart 1921 tarihi, her türlü zor şartlara rağmen düşmana karşı göğsünü korkusuzca siper eden milletimizin büyük destanının anlatıldığı dizelerin kabulünün kutlu günüdür. Kurtuluş Savaşı döneminde de büyük bir kahramanlık destanı yazan milletimizin bu en çetin döneminde moral ve cesaret kaynağı olan İstiklal Marşı’nın bugün 98’inci yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamaktayız. İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy gibi vatansever kişiler milletimizin kültürel zenginliklerine en iyi örneklerdendir. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı yazarken tüm duygu düşünce birikimiyle beraber, milletimizin içinde var olan kahramanlığı ve maneviyatı eşsiz bir şekilde mısralara dökmüştür. Anadolu’nun her karış toprağında şekillenen İstiklal ruhuyla kaleme alınan İstiklal Marşı, içerisinde bizlere derin anlamlar veren ve yol gösteren mesajlar barındırmaktadır. Bu özel günde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 98'inci yıl dönümünü kutluyor, bütün İstiklal kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“İstiklal Marşımız parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan Büyük Türk Milletinin yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır.

İstiklal Marşı, Mustafa Kemal’in önderliğinde Türk Milletinin verdiği ölüm kalım mücadelesinin, Türk Milletinin bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, bayrak sevgisini, vatanımızın güzelliğini dile getiren Bir şiirdir. Milletimizin gönlünde İstiklal Marşımızın ayrı bir yeri vardır.

01 Mart 1921 yılında TBMM de ilk defa Hamdullah Suphi tarafından okunmuş ve TBMM si tarafından Milli Marşımız olarak kabul edilmiştir. 98 yıldır aynı heyecan ve coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımızı ebediyete kadar yaşatmak her Türk evladının asli görevidir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın”, diyerek işin önemini en güzel şekilde ifade etmiştir.

İstiklal Marşımızın kardeşi olan ay yıldızlı bayrağımız ne yazık ki son zamanlarda mahzun ve hüzünlüdür. Çünkü vatanımızda kendisine kirli eller uzanmaktadır. Bundan dolayı İstiklal Marşımız’da hüzünlüdür. Türk milleti bu hüznü görmüş ve endişelenmiştir.

Bütün bunlara rağmen milletimiz her badireyi olduğu gibi, bu badireyi de atlatacak, al bayrağımız ve İstiklal Marşımızın hüzünlenmesini engelleyecektir.

İstiklal Marşımızın Kabulünün bu yıldönümünde bütün milletimizi sevgi ve saygıyla selamlarım.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER