23 Nisan mesajları

Gümüşhane'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

23 Nisan mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hep birlikte kutlamanın  gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış olan Türk milletinin ulusal egemenliğini tescilleyen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920, tarihte eşine az rastlanır bir bağımsızlık mücadelesi veren Aziz Milletimizin iradesinin vücut bulduğu ve “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle millet egemenliğine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen ve dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla ve gururla kutladığımız bugün, meclisimizin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği önemi, inancı ve güveni göstermekte, modern Türkiye’nin çocukların omuzunda yükseleceğine işaret etmektedir.

Tarihimizde çok önemli bir yeri olan bugün vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatan için canlarını seve seve feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, çocuklarımızın tüm dünya çocukları ile birlikte kutladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum."

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” sözünü şiar edinen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. yılını idrak ediyoruz. Milli iradenin tecelligâhı, İstiklal Harbimizin karargâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi; aynı zamanda demokrasimizin, ulusal egemenliğin ve istiklalimizin de sembolü haline gelmiştir.
Yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen İstiklâl Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. Yetkisini yalnızca milletimizden alan Gazi Meclisimiz, 99 yıl önceki ruh ve inançla devletimiz ve milletimiz için çalışmalarını sürdürmektedir.  

23 Nisan; yüce meclisimizin kuruluşunun yıl dönümü olmasının yanı sıra, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızın da bayramıdır. Bu önemli günün çocuklarımıza armağan edilmesi; onlara olan sarsılmaz güveni göstermektedir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı; ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten, kendi başına karar verebilen, eleştiren, kendine güvenen, değerlerine bağlı gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuzdur. İnanıyoruz ki çocuklarımız zengin kültürümüzden, bağımsızlık mücadelemizden, demokrasimizin değerlerinden güç alarak ülkemizi daha da ileri seviyelere götürecek, geleceğin müreffeh Türkiye’sini inşa edecek ve barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir. 

Bu duygu ve düşüncelerle: Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’mızı sevk ve idare eden ilk meclisimizdeki milletvekillerini, bütün Şehit ve Gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor; bütün dünya çocuklarının bayramını kutluyoruz." 
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) 99'uncu kuruluş yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın müstesna gün olduğunu belirtti. 

TBMM'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle yad eden Başkan Çimen, “23 Nisan 1920, her yaştan ferdiyle vatanı, bayrağı, ezanı ve özgürlüğü için yılmadan mücadele eden aziz milletimizin yeniden dirilişinin ve şahlanışının timsalidir. ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla Kurtuluş Savaşı'nı başlatan Türk milleti, tüm imkansızlıklara rağmen ayağına pranga vurulmasına izin vermeyerek, o çetin mücadeleyi zaferle neticelendirdi. İstiklal mücadelemizde eşsiz bir kahramanlık destanı yazan aziz milletimizin, iradesini hayata geçirme yolunda sergilediği azim, başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de ilham kaynağı olmuştur.  Milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi, kurulduğu günden bu yana geçen 99 yılda, vatandaşlarımızın huzur, refah ve barış içinde yaşaması, ülkemizin daha müreffeh hale gelmesi için ilk günkü heyecan ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir. 23 Nisan ayrıca demokrasinin, milli iradenin ve millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. Çocuklara armağan edilmiş olan bu özel bayramda, daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışırken, 23 Nisan 1920 ruhunu her zaman koruyacağız. Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yıl dönümünde, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyor, 23 Nisan 1920’de açılan meclisimizin ilk başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını tazimle yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“23 Nisan 1920’de açılmış ve geleceğimizi aydınlatan, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya duyurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99’uncu yılını kutlamanın gururu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan bu olayda ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ sözüyle kurulan Meclisimiz, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Türk Milleti, yurdun dört bir yanına giren işgalci güçlere karşı, tarihte benzerine az rastlanır bir direniş göstererek Kurtuluş Savaşı mucizesini gerçekleştirmiştir. Bu savaşta halkın temsilcilerinden oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi, aldığı kararlarla bütünlüğün korunması ve tam bağımsızlığın kazanılması amacıyla verilen gayretlere yön vermiştir. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920’yi, milletimize çocuk bayramı olarak armağan ederek hem milletin geleceği olan çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni hem de dünya barışına verdiği önemi göstermiştir. İnanıyorum ki Türk Milleti’nin geleceği, çocuklarımızın yorulmak bilmeyen enerjileri ve çalışma azmi ile daha parlak olacaktır. Bugün insanlığın ortak hayali savaş, baskı ve şiddetten arındırılmış barış ve huzur dolu bir dünyada yaşamaktır. Bu dünyayı yüreklerindeki sevgi tomurcukları ile yeşertecek olan çocuklarımızın her türlü olumsuzluktan uzak, sevgi ve güven dolu bir ortamda yetiştirilmesi noktasında hepimize düşen sorumluluğun bilinci ile geleceğimizin teminatı olan tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”
 

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ÖMER FARUK KARATAŞ

"Kurtuluş Savaşının devam ettiği yıllarda milletimizin kendi geleceğini belirlemek üzere kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99. Kuruluş Yıldönümünü karşılamanın sevinç ve mutluluğunu tüm ulus olarak yaşamaktayız. Türk Milleti,  en zor şartlar altında dahi  bağımsızlık inancını muhafaza ederek,  devletimizin ilk temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak  milli egemenlik iradesini ortaya koymuştur. Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram olma özelliği taşıyan bu önemli günün önemini daha iyi idrak edebilmemiz adına vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmek için çok çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle barışın ve kardeşliğin sembolü olan bu günü geleceğimizin teminatı olan çocuklara armağan eden Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını  rahmet, şükran ve minnetle yad  ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik  ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum."

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEYDİ DOĞAN

"23 Nisan 1920 tarihi; ateşle çevrili bir ortamda ve milletimizin varlığına hemen her cihetten kefen biçilen zor bir dönemde Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve bununla beraber egemenliğin asıl sahibi olan millete iade edilmesinin tarihidir. Bugünün çocuklara armağan edilmesi geleceğimizin teminatı olan çocukların ülkemizin geleceği için ne derece önemli olduğunu bizlere hatırlatırken çocuklarımızın da ne kadar değerli olduklarının apayrı bir ispatıdır. Bu itibarla yarının büyüklerinin, vatan ve millet sevgisi doğrultusunda iyi yetişmeleri, sorumlu ve duyarlı birer vatandaş olabilmeleri için gereken tüm çabanın gösterilmesi milli bir görev olarak değerlendirilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, geleceğin müreffeh Türkiye’sine katkıda bulunacakları inancıyla üstün başarılar diliyorum."

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

"Necip milletimizin azim ve kararlılıkla başlattığı var olma mücadelesinin ardından Egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve demokrasinin temelinin atıldığı Cumhuriyetimizin yapı taşı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşkuyla idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Ülkemizin geleceği, ulusumuzun en değerli varlıkları çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık geleceğin güvencesidirler. Bu açıdan en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı her alanda iyi bir şekilde yetiştirmek, geleceğe en iyi şekilde hazırlamak görevimiz, sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle; 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan eden başta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla yâd ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve  Çocuk Bayramı’nı kutluyorum."

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

"Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 99. yıldönümü ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünü çocuklara bayram olarak armağan edişini bir kez daha coşkuyla kutluyoruz. Ülkemizin gelişip yükselmesi ve çağdaş medeniyetler seviyesine çıkabilmesini, memleketin kendi çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmesine bağlayan Atatürk’ün düşünceleriyle ve tarihimizin gurur dolu sayfalarından ilham alarak yetişen nesiller, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin de teminatı olacaktır. İnanıyorum ki; uluslararası boyutta kutlanan tek çocuk bayramı olarak dünyada kabul gören 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile diğer milli bayramlarımız vesilesiyle yaşanacak kenetlenme sayesinde büyük Türkiye hedefi kısa zamanda gerçekleşecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimin, özellikle de çocuklarımızın Bayramı’nı kutluyor; 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, başta olmak üzere bağımsızlığımız için canını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi minnetle yâd ediyor, bayramın ilimizdeki yavrularımız başta olmak üzere tüm dünya çocuklarına sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum” 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen önemli bir bayramın adıdır. Bu bayramı her ne kadar bütün Türk ve Dünya çocuklarının neşe içinde güzel vakit geçirip, eğlendikleri bir gün olarak hatırlasak da, aslında arka planında çok daha derin ve kutsi anlamları ihtiva etmektedir.

Bunları kısaca hatırlayacak olursak… Osmanlı İmparatorluğu 1914’te başlayan Birinci Dünya Savaşı’nda ve Çanakkale’de büyük mücadeleler vermiş, insanüstü bir vatanseverlik ve kahramanlık örneği sergilemişti. Ancak, cephelerde gösteriler başarılar ne yazık ki masa başında, siyasi olarak devam edemeyip, Mondros ve Sevr gibi anlaşmalarla yurdumuz işgal edilmişti. Ve buna müteakip, vatan yönetimi her anlamda emperyalist işgal kuvvetlerine terk edilmişti. Vatanın zor ve karanlık günler geçirdiği bu günlerde Türk Ulus’unun başına geçen Gazi Mustafa Kemal Paşa, tek kurtuluşu ulusal ve çağdaş fikirlere sahip, tam bağımsızlık ülküsü ile yeni bir hükümet kurulmasında buluyordu. Bu amacı gerçekleştirmek için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmış; Erzurum ve Sivas Kongrelerini düzenleyerek, halka gerçekleri anlatmış, onlarda milli bir şuur oluşturmuştu. “Hiçbir yabancı devletin egemenliği altına girmeme, vatanı sonuna kadar savunma” fikri böylece belirgin bir biçimde ortaya konulmuştu.

Ve yeni hükümet 23 Nisan 1920’de Ankara’da toplanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ilan etti ve bu günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak, tüm çocuklara armağan etti. 23 Nisan 1927’de bu bayram Atatürk’ün himayesinde başlamış ve Cumhurbaşkanlığı Bandosu çocuklar için konser vermiş ve Ankara’da çocuk balosu düzenlenmişti. 23 Nisan 1933’te Atatürk çocukları makamında kabul ederek onlarla sohbet etmişti. Andımız da bu tarihte çocuklar tarafından ilk kez okunmuştu. O’nun düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğini teşkil ediyordu. Bu bayramı çocuklara armağan etmesi, onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi idi. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesile haline geliyordu.

Ayrıca Unesco 1979’u “Çocuk Yılı” olarak duyurmuş ve TRT, 23 Nisan çocuk şenliğini başlatarak, bütün Dünya çocuklarını kucaklayan etkinlikler düzenlemişti. Böylece bu bayram sevginin, dostluğun, eşitliğin ve barışın bir simgesi olarak bütün dünyaya ilan edilmiş oldu.

Atamızın “yurtta sulh, cihanda sulh” düşüncesi kabul görseydi, bugün başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere, Doğu Türkistan’da ve dünyanın birçok yerinde savaşlar çocukları vatansız, evsiz ve ailesiz bırakmazdı. Yani, 23 Nisan sadece eğlence amacıyla kutlanan bir bayram değil, bağımsızlığın, özgürlüğün ve insan haklarının simgesi olan önemli bir günün adıdır.

Bu vesile ile bu bayramı bize armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm atalarımızı rahmetle anıyor; bütün Türk Dünyası’nın ve Dünya çocuklarının bayramını yürekten kutluyorum. "
 

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2019, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER