'Adeta iğneyle kuyu kazıyoruz ama bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz'

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Polisevi’nde düzenlenen iftar programında Emniyet Teşkilatı mensuplarıyla bir araya geldi.

'Adeta iğneyle kuyu kazıyoruz ama bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz'

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Polisevi’nde düzenlenen iftar programında Emniyet Teşkilatı mensuplarıyla bir araya geldi.

İftar programına Vali Memiş’in yanı sıra, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan ve Emniyet Teşkilatı mensupları katıldı.

Programda, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar’ın selamlama konuşmasının ardından yaptığı konuşmada, Gümüşhane’nin asayiş olayları açısından Türkiye’nin en güvenli ilk üç ilinden birisi olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Ancak yaz geldiğinde, sayıları çok az olmakla birlikte Tokat, Ordu, Trabzon sahil bandının kırsalındaki terör örgütü mensuplarıyla mücadele ediyoruz. Maalesef şehitlerimiz oldu. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. Ama biz eskiyle mukayese edildiğinde daha fazla alandayız ve takipteyiz. Ancak coğrafyadan kaynaklı zorluklardan dolayı adeta iğneyle kuyu kazıyoruz ama bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. İlimizi bu terör unsurlarından temizleyeceğiz. Bu konuda sizlere güveniyoruz ve inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Resmi üniformanın devleti temsil eden en önemli argüman olduğuna dikkat çeken Vali Memiş, “Bu sebeple sizlerin diğer memurlardan daha fazla sorumluluğu var. Bütün vatandaşlara diğer memurlardan daha fazla eşit davranmak zorundasınız. Zengin-fakir, güçlü-gariban, sağcı-solcu, alevi-sünni, Türk-Kürt ayrımı kimse yapamaz ama siz asla yapamazsınız” dedi.

Emniyet Teşkilatı’nın tarihinin şan ve şerefle dolu olduğunu dile getiren Vali Memiş, “Türk Emniyet Teşkilatı 15 Temmuz’dan çok daha önce başladı içindeki hainleri temizlemeye. Ben FETÖ’cü hainlerin bir dönem iftira attığı kişilerden birisiyim. Emniyet içerisinde yuvalanan FETÖ’cüler bizlere iftira attılar ve kamuoyunda İzmir Casusluk Davası olarak bilinen soruşturmada ismi geçenlerden birisi olduk. Şaşkınlık içerisinde bir yıl boyunca üzerimize atılan iftirayı temizlemeye çalıştık. Bu iftirayı kendi içimizde, yüzümüzü gülen insanlar yaptılar. Ancak şükürler olsun Allah fırsat verdi ve bize iftira atıldığını ispat ettik. Ancak biz intikam duygusuyla hareket etmiyoruz. Kılı kırk yarıyoruz, herkesi dinliyoruz ama bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Polislerimizin sırtlarını dönebileceği arkadaşları olması lazım, eğer bu mümkün değilse çalışamazlar” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER