Adliye Sarayına Tahsis Müjdesi

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Said Serhan Hançerkıran, yeni adliye sarayı arsasının tahsis işlemlerinde sona geldiğini söyledi.

Adliye Sarayına Tahsis Müjdesi
Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Said Serhan Hançerkıran, yeni adliye sarayı arsasının tahsis işlemlerinde sona geldiğini söyledi.

Kendisini ziyaret eden Kuşakkaya Gazetesi imtiyaz sahibi Sezai Köprülü’nün kamuoyunda sıklıkla dillendirilen mevcut adliye binasının yetersizliğiyle ilgili sorusunu cevaplandıran Hançerkıran, yeni Adliye Sarayı ile ilgili yürütülen çalışmaların hangi aşamada olduğunu aktardı.

Hançerkıran, yeni Adliye Sarayı için yer tahsis işlemlerinin son aşamaya geldiğin müjdesini vererek, mülkiyeti hazineye ait Bağlarbaşı Mahallesi 1. Etap TOKİ'nin 200 metre üzerinde 9 bin metrekaresi Gümüşhane Üniversitesi'ne tahsisli, 6 bin metrekaresi mera olmak üzere toplam 15 bin metrekare arazinin yeni Adliye Sarayı için tahsis edil me işlemlerinde sona gelindiğini söyledi.

Gümüşhane Üniversitesi'nin Adliye Sarayı için kullanılması şartıyla 9 bin metrekarelik arazinin tahsisinden vazgeçtiğini belirten Başsavcı Hançerkıran, “Mevcut Adliye binamıza ek bina projesi yapılmış ancak buraya düşünülen ilave bina ihtiyacımızı karşılamaz. 200 metrekare alan üzerine yapılması düşünülen binanın 15 katlı olması gerekiyor ki ihtiyacımıza cevap versin. Kabul etmek gerekir ki, bu da Gümüşhane'de pek mümkün görünmüyor. Ayrıca, yaklaşık maliyeti de, 1,5 milyon civarında. İhtiyacı tam karşılamayacak bir bina için bu kadar para harcamak istemiyoruz. Bu yüzden yeni Adliye Sarayı her açıdan daha mantıklı bir yatırım olacaktır. Yeni arazinin tahsis işlemleriyle yakinen ilgilenen Sayın Valimize, büyük oranda tahsisli araziden feragat eden Sayın Rektörümüze ve İmar işleri için gerekli hassasiyeti gösteren Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Yeni Adliye Sarayı'nın 4 katlı olarak yapılmasının planlandığını belirten Hançerkıran, “Yeni binamızda vatandaşlarımızın da, personelimizin de kullanabileceği kafeterya, yemekhane gibi bölümlerin yanı sıra, mevcut binamızda olmayan ancak olması gereken birçok yenilik olacak. ifadelerini kullandı.

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER