Aile İçi Sağlıklı İletişim Eğitimi Verildi

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Hizmetleri Birimi iş birliğinde 2022 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Faaliyet Planı kapsamında Aile İçi Sağlıklı İletişim Mobil Eğitim Ekibine “Aile İçi Sağlıklı İletişim” eğitimi verildi.

Aile İçi Sağlıklı İletişim Eğitimi Verildi

İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve Tarım ve Orman Müdürlüğü uzman personellerinden oluşan ekibe İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sertaç Timur Demir tarafından film analizi üzerinden “Aile İçi Sağlıklı İletişim” konusunda teorik ve uygulamalı olarak 2 eğitim verildi. İlki üniversitenin Süleymaniye mahallesindeki konağında verilen eğitimlerin ikincisi ise İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Eğitimde Doç. Dr. Demir tarafından “Aile İçi Sağlıklı İletişim” üzerine eğitimci adaylarına eşler arası iletişim, anne, baba ve çocuk arasında iletişim ve kardeşler arası iletişim, çevremizdekiler ve komşularımız arası iletişim konularında eğitim verildi. Etkin ve verimli geçen eğitim sonunda katılımcılar tarafından Doç. Dr. Sertaç Timur Demir’e verdiği eğitim desteği için teşekkür edildi.

Aile içinde herkesin rahatlıkla konuşabilmesinin iletişimde önemli olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Eğitim öncelikle aileden başlar. Bireyin topluma kazandırılmasında ilk eğitimler ailede verilir. Ebeveyn olmadaki altın kural, mükemmel anne baba olmak değil, yeterince iyi anne baba olmaktır. Aile bireyleri sorunlarını rahatlıkla konuşabilmeli ve empati yapabilmelidir. Gümüşhane Üniversitesi olarak asli görevlerimizden olan bilimsel alandaki katkılarımızın yanında toplumsal hayattaki katkıya da önem veriyor, bu yöndeki çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz. Bu anlamda da eğitimlerin gerçekleştirilmesi aşamasında emeği geçen başta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve Üniversitemiz İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sertaç Timur Demir olmak üzere katılan ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Bey
Mustafa Bey - 2 yıl Önce

Bu ve benzeri tüm güzel eğitimlerden nedense öncesinde değil, bittikten sonra öğreniyoruz. Neden ilgili kurumlarca duyurusu daha çok ve sürekli olarak yapılmaz? Anlatılmak istenen konular ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar başarılı olur ama ne hikmetse bizler bunları bilmiyoruz, duymuyoruz, görmüyoruz. Sizden de rica bu ve benzeri tüm güzel eğitimleri (özellikle aile ve çocuk ile ilgili) sitenizden sürekli olarak duyurusunun yapılması ve kayıt için ilgililerin iletişim bilgilerinin mutlaka belirtilmesi. İnşAllah bu ve benzeri tüm güzel eğitimlere bir gün bizler de katılırız.

SIRADAKİ HABER