Apartlar pansiyon olacak

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Arap turizminden kentin yeterince yararlanabilmesi için yeni adımlar attıklarını açıkladı.

Apartlar pansiyon olacak
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Arap turizminden kentin yeterince yararlanabilmesi için yeni adımlar attıklarını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde turizm acenteleriyle Gümüşhane’de bir araya gelen Çimen, Arap turizmine yönelik atılacak adımlar kapsamında yeni bir Gümüşhane logosu ile Gümüşhane’nin üç dilde tanıtım filmi için hazırlık yaptıklarını söyledi. Bir turizm platformu oluşturacaklarını açıklayan Çimen, platforma ilçe belediyelerinin yanı sıra STK’ları da dahil edeceklerini ve turizm olayına hep beraber sahip çıkacaklarını kaydetti. Çimen, “Atacağımız bir diğer adım ise Süleymaniye’den Limni’ye, Karaca’dan Tomara’ya, Artabel’den Örümcek Ormanları’na kadar tüm bu değerlerimizi Körfez ülkelerinde tanıtımını yapmak olacak. Bu konuyla ilgili Turizm Bakanlığı’na müracaatımızı yaptık. DOKA ve kendi belediye bütçemizden de gerekli katkıyı aktarıp Gümüşhane’yi Körfez ülkelerinde tanıtacağız” dedi.

Gümüşhane’de turizmi geliştirmeye yönelik apart binaları da Arap turistlerin hizmetine sunacaklarını kaydeden Çimen, “Gümüşhane’de 15’a yakın apart binamız var. Yazın üç aylık dönemde boş kalıyorlar. Arap turizminin de bölgemizde en yoğun olduğu zaman bu tarihler arasına denk geliyor. O nedenle tüm apartlarımızı pansiyon şeklinde Arap turistlerin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2016, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER