Bektaş: Değerlerimize sahip çıkmıyoruz

Gümüşhane Otelciler, Kahveciler, Lokantacılar ve İşçileri Esnaf Odası Başkanı İbrahim Bektaş, şehrin insanları olarak geçmişten bugüne kadar hiçbir değere sahip çıkamadıklarını söyledi.

Bektaş: Değerlerimize sahip çıkmıyoruz

Yaptığı açıklamada il dışından Gümüşhane’yi ziyarete gelen insanları şehir merkezine çekilemediği için yıllarca dert yanıldığını kaydeden Bektaş, “Şehrimizin en önemli manevi kanaat önderlerinden Ahmet ziyaüddin-i Gümüşhanevi hazretlerini sadece sözde yaşatmak yerine; adına bir külliye, kütüphane ve manevi kimliğine uygun bir şekilde şehrin girişine resminin yapılarak bütün dünyaya tanıtılması ve şehrimizin layıkıyla tanıtılması ve gelecek nesillerimize bu memleketin manevi ikliminin gereken şuurla aktarılması gerekir. Ayrıca Türkiyem şarkısının söz yazarı Dilaver Cebeci'nin ve Kûtu'l Amâre savaşında 11 İngiliz savaş uçağından birini havada tam isabetle tüfeği ile düşüren Osman Oğlu Mehmet'in isimlerinin de kültürümüze uygun olarak şehrimizin belirli yerlerinde eserler ve resimleri ile tanıtılması ve yaşatılması gerekiyor” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bir de şu açıdan baksanız!
Bir de şu açıdan baksanız! - 2 yıl Önce

Kahveciler odası olarak sizler de çay ocaklarında kaybedilen bir değerimiz olarak kitap okuma konusuna dikkat çekseniz nasıl olur? Belki de en önemli konu bu sizin için. Şu an çay ocaklarinda oturanlar zamanlarını okey oynayarak geçiriyorlar. Bizim kültürümüzde kıraathane vardı kitap okunurdu. Ne ara kitabın yerini okey taşları aldı. Oda olarak lütfen bu değerimizi yeniden yaşatmak için çalışmalar yapın.

SIRADAKİ HABER