Bektaş: Gümüşhanelilerin suçu günahı ne?

Gümüşhane Otelciler, Kahveciler, Lokantacılar ve İşçileri Esnaf Odası Başkanı İbrahim Bektaş, “Belediye’nin TOKİ'den işgalli arazilere karşılık daire alma hesabının bedelini niye bu şehir ödüyor?” dedi.

Bektaş: Gümüşhanelilerin suçu günahı ne?

Yaptığı açıklamada birçok Gümüşhanelinin alt gelir grubu için TOKİ tarafından yaptırılacak olan konutlardan satın alarak daire sahibi olmak isteği ile kuraya girerek hak kazandığını fakat müracaat ücretleri yatırılmasına rağmen konutların yapılmadığını, bu konutlar için yapılan ihalenin iptal edildiğini kaydeden Bektaş, bu durumun nedeninin Hasanbey Mahallesi’ndeki işgalli arazilerin yerine TOKİ konutları yapılacağı için oradaki ev sahiplerinin olayı mahkemeye taşıması ve TOKİ’nin vatandaşlarla mahkemelik olmamak istemesi olduğunu belirtti.

“Kuraya giren, müracaat ücretini yatıran ve her insan gibi ev sahibi olmak isteyen Gümüşhanelilerin suçu günahı ne?” diyerek durumu sorgulayan Bektaş, “Belediyenin TOKİ'den işgalli arazilere karşılık daire alma hesabının bedelini niye bu şehir ödüyor? Önce TOKİ'yi işgalli araziye götüren belediye, oradan istediğini alamayınca şimdi de Mordut'ta bitiremediği GÜMSAŞ evlerinin yerine projeyi kaydırarak oradan arsaya karşılık daire almanın peşine düştü. TOKİ'ye müracaat edip hak kazananların işi gücü yok da belediyenin daire kazanma işiyle mi boğuşacak? Şehirde TOKİ yapılacak arazinin kökü mü kurudu? Kızılköy yolundaki bayrağın olduğu yer müsait, Bağlarbaşı'ndaki daha önce gündeme gelen yer müsait. 357 konut bu alanlara neden yapılmıyor? Ben nedenini söyledim. Sırf belediye arsası olsun ve belediyeye TOKİ'den daire düşsün diye. Allah rızası için şu garip gurebanın, fakir fukaranın TOKİ hakkından elinizi çekin. Çekin de sizin yüzünüzden Gümüşhaneliler kazandığı hakka binaen ev sahibi olsunlar. Belediye aradan çıksın, milletvekilleri işe el atsın, TOKİ konutları belediyenin daire hesabına göre değil, hazine arazisine yapılarak Gümüşhanelilerin ev sahibi olması düşüncesine göre yapılsın” dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan kaya
Hasan kaya - 7 ay Önce

Cok guzel bir konuya degindiniz.Hakkini alamayan paeasini yatirdigi halde ev sahibi olamayan bunca insanin gunahi ne.bu binalar yapilsatdi herkes simdi ev sahibiydi.Surda yapilacak bjrda yapilacak yok ihale yapildi vay efendim 300 gunde teslim edilecek nerde bu toki evleri nerde bu insanlarin haklari.Nerde gorulmus bu adaletsizlik.Bur an once bunca magdur insanin evi yapilip teslim edilmelidir.

SIRADAKİ HABER