Bektaş: Gün bir olma günüdür

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanlığı Siyasi İşler Başkanı Adil Eren Bektaş, iktidara ve muhalefete seslenerek, “Böylesi bir afetle karşı karşıya iken yapılması gereken tek şey, depremzedelerimizin yanında olmak ve yaralarımızı mümkün olan en kısa sürede sarmaktır” dedi.

Bektaş: Gün bir olma günüdür

Bu dönemde birlik ve beraberliğin en üst seviyede olması gerektiğine vurgu yapan Bektaş, “Milyonlarca insanımızın etkilendiği, yakınlarını, evlerini, işlerini kaybettiği böylesi bir afet zamanında, siyasi çekişmeler kabul edilemez. Gün, samimiyet günüdür. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, siyasi kaygıların değil insani değerlerin öne çıkartılacağı gündür. Artık içi boş kayıkçı kavgalarına son vermek, siyasete nezaket getirmek durumundayız” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi olarak ilk andan itibaren AFAD ile koordineli bir şekilde depremzedelerin yanında olmaya gayret ettiklerini dile getiren Başkan Bektaş “Süreç yönetimiyle ilgili eksiklikler ve ihmaller elbette ki vardır. Biz de bu eksiklerin giderilmesi ile ilgili önerilerimizi sürekli olarak uygun olan her platformda dile getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz. Hesap sorma, ihmali olanların ortaya çıkarılması ve gerekli yaptırımlara tabi tutulmalarının da zamanı gelecek. Ancak bugün o gün değildir. Bugün, tarih boyunca dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergilemiş olan Anadolu insanının yanında olma, depremzedelerimize el uzatma günüdür” ifadelerini kullandı.

Deprem ile birlikte sivil toplum örgütlerine örnek olacak, ihtiyaçların tespit edilip hızlı bir şekilde çözüm üretilmesini sağlayacak ‘Kardeş Şehir’ uygulamasını başlattıklarını aktaran Bektaş, “Bu uygulamayla depremden etkilenen 10 ilimizi, kalan 71 ilimize ve ilçelerine emanet ederek, her bir il teşkilatımızın sorumlu olduğu deprem bölgesini belirledik. Bu saatten sonra tüm teşkilatlarımız yüksek koordinasyonla, sorumlu oldukları ilin ihtiyaçlarını önceleyerek çalışmalara başlamıştır. Örneğin; bu uygulama sayesinde kısa sürede Kahramanmaraş’ta 2 adet, Adıyaman ve Malatya’da 1’er adet her biri günlük 2000 kişilik 3 öğün yemek verecek aşevlerimizi devreye aldık” dedi.

Deprem bölgesinde bizzat tespit ettiği ve acilen giderilmesi gerekli eksikliklerden en acil olanının barınma ve ısınma sorunu olduğunu belirten Bektaş, “Depremzedelerimizin acil ihtiyacı kış aylarını yaşadığımız bu günlerde barınma ve ısınma sorunudur. Hızla ve öncelikli olarak devletimizin ve sivil toplum kuruluşlarının bu afetten etkilenen vatandaşlarımızı sıcak bir çatının altına sokmak için çadır ve konteynırları temin edip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırması gerekmektedir.  Ağır hasar aldığı halde yıkılmamış binaların çevresinde yeterli önlemler alınmaması büyük hayati riskler doğurmaktadır. Çok önemli bir konu da afetzedelerin tuvalet ihtiyacıdır. Yetkililerin seyyar tuvaletleri acilen bölgeye sevk etmesi gerekmektedir. Deprem nedeniyle yaşanan can ve mal kayıplarında sorumluların ve kusur durumlarının belirlenmesi ve ilerleyen süreçte yargılamanın sağlıklı yapılabilmesi açısından afet bölgesinde yok olma riski olan deliller toplanmadan, olay yeri inceleme ve tespit tutanakları düzenlenmeden enkaz kaldırma işlemlerinin yapılmaması gerekir” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER